GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Intesa Sanpaolo prodaje značajnu imovinu kako bi mogla preuzeti UBI Bancu

Intesa Sanpaolo prodaje značajnu imovinu kako bi mogla preuzeti UBI Bancu
PRODAJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.06.2020 / 23:16
Autor: SEEbiz / indikator.ba
MILKANO - Intesa Sanpaolo složila se da će prodati više poslovnica i imovine rivalskoj BPER banci kako bi pokušala prevladati antimonopolske prigovore zbog predloženog preuzimanja UBI Bance.

Intesa Sanpaolo banka prodat će BPER banci 532 poslovnice kombinirane grupe Intesa-Ubi banca, ukoliko ponuda Intesa banke uspije.

To je više nego prema prvobitnom sporazumu koji je podrazumijevao prodaju 400-500 poslovnica, izvijestio je Reuters.

Intesa Sanpaolo, najveća italijanska maloprodajna banka, nastoji izbjeći probleme konkurencije nakon što je antimonopolsko tijelo priopćilo da će njeno preuzimanje UBI banke, koja je peti najveći zajmodavac u zemlji, stvoriti ili ojačati dominaciju u nekoliko područja.

Regulator je u preliminarnom pregledu preuzimanja rekao je da je prevelika neizvjesnost okružena oko sporazuma sa BPER-om.

Intesa već ima odobrenje bankarskih supervizora za transakciju, ali radi na rješavanju pitanja konkurencije. Očekuje se da će BPER trebati prikupiti 600-700 milijuna eura putem emisije dionica da bi se financirala akvizicija, rekla su dva izvora koji znaju o tom pitanju.

Mehanizam cijena prodaje, koji je revidiran nakon izbijanja koronavirusa u Italiji kako bi se uzela u obzir smanjena vrijednost financijskih dionica, dodatno je izmijenjen, rekle su dvije banke.

Tagovi: Intesa Sanpaolo, BPER Banca, UBI Banca
PROČITAJ I OVO
Banke u Srbiji ni ove godine neće isplatiti dividendu
DIVIDENDA
Banke u Srbiji ni ove godine neće isplatiti dividendu
BEOGRAD - Banke koje posluju u Srbiji ni ove godine neće moći da isplaćuju dividende svojim akcionarima, jer je produženo važenje Sporazuma radi očuvanja stabilnosti finansijskog sistema u uslovima pandemije, koji su lane zaključili NBS i poslovne banke, objasnili su u centralnoj banci.
Ubrzala godišnja stopa rasta ukupnih depozita
RAST
Ubrzala godišnja stopa rasta ukupnih depozita
ANALIZA - Uz porast od 0,5% na mjesečnoj razini, ukupni depoziti kod poslovnih banaka (obuhvaćaju depozitni novac te štedne i oročene depozite) u studenom su ubrzali s godišnjim stopama rasta te zabilježili 326,9 mlrd. kuna.
HNB donio odluku o privremenom ograničavanju isplate dividendi u bankama
DIVIDENDE
HNB donio odluku o privremenom ograničavanju isplate dividendi u bankama
ZAGREB - Hrvatska narodna banka (HNB) u petak je donijela odluku o privremenom ograničavanju raspodjela, kojom se od banaka traži da ni u 2021. godini ne isplaćuju dividendu, kako bi se povećala otpornost kreditnih institucija i održavanja stabilnosti financijskog sustava u tijeku pandemije bolesti covid-19.
EBRD povećao ulaganja u 2020. na rekordnih 11 milijardi eura
ULAGANJA
EBRD povećao ulaganja u 2020. na rekordnih 11 milijardi eura
LONDON - Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) izvijestila je u četvrtak da je u 2020. godini povećala ulaganja 10 posto kako bi pomogla ublažiti teške ekonomske posljedice koronakrize, ali je udio zelenih ulaganja oštro smanjen.
Banke okreću leđa Trumpu
OČEKIVANO
Banke okreću leđa Trumpu
NEW YORK - Obiteljski biznis američkog predsjednika Donalda Trumpa trpi dok strane i američke banke prekidaju poslovne veze s njim, nakon nereda koji su izbili 6. siječnja u zgradi američkog Kongresa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE