GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Intesa Sanpaolo i UniCredit pobijedili na tenderu za kredit sarajevskom aerodromu

Intesa Sanpaolo i UniCredit pobijedili na tenderu za kredit sarajevskom aerodromu
KREDITI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.12.2020 / 08:27
Autor: SEEbiz
SARAJEVO - Intesa Sanpaolo bank UniCredit bank pobijedile su na tenderu za nabavku kredita od 16,6 miliona KM za Međunarodni aerodrom Sarajevo, saznaje Indikator.ba.

Ove dvije banke ponudile su cijenu u iznosu od 1.986.183,34 KM. To je mnogo povoljnije nego što su se u Aeroedromu nadali, jer je očekivana cijena za nabavku bila 3102000,00 KM.

Osim ove dvije banke u nadmetnju su učestvovele i grupe ponuđača: ASA banka (predstavnik grupe) i Union banka (član) i Sparkasse bank (predstavnik grupe) i Raiffeisen bank BiH (član).

Prije održavanja e-aukcije sačinjena je rang lista prihvatljivih ponuda pri čemu je grupa ponuđača ASA Banka i Union banka ponudila cijenu u iznosu 2.698.726,59 KM, grupa ponuđača Sparkasse bank i Raiffeisen bank 3.047.641,39 KM a grupa ponuđača Intesa Sanpaolo i UniCredit bank 3.101.791,86.
Nakon održane e-aukcije redoslijed se promijenio pa je grupa Intesa Sanpaolo UniCredit ponudila najnižu cijenu od 1.986.183,34 KM, ASA Banka i Union banka ponudili su 1.988.882,06, a grupa Sparkasse i Raiffeisen 2.194.100,30 KM.

Ukoliko u roku od 10 dana predviđenog za žalbeni psotupak ne bude žalbi, Međunarodni aerodrom Sarajevo potpisat će ugovor sa Intesa Sanpaolo bankom i UniCredit bankom o kreditu.

Međunarodni aerodrom Sarajevo raspisao je tender 29. oktobra, a ponude banak primane su do 9. decembra.

Aerodrom je izuzetno pogođen otkazivanjem letova i privremenim povlačenjem avio-kompanija zbog zatvaranja granica i stalnih promjena pravila ulaska.

Prema relevantnim pokazateljima, projekcija gubitka Aerodroma sa 31. decembrom 2020. godine iznosi oko 13,3 mil KM, a procjenjuje se da će povratak na prošlogodišnje rezultate trajati najmanje dvije do tri godine.

Tagovi: Intesa Sanpaolo, UniCredit, Aerodrom Sarajevo
PROČITAJ I OVO
Rezultati JPMorgana bolji od očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Rezultati JPMorgana bolji od očekivanja
NEW YORK - JPMorgan Chase u srijedu je izvijestio o dobiti i prihodima koji su premašili očekivanja analitičara s robusnim rezultatima trgovanja i 5,2 milijarde dolara koristi od puštanja novca koji je izdvojio za kreditne gubitke koji se nisu razvili.
Vedrana Jelušić Kašić imenovana novom članicom Uprave PBZ-a
KARIJERE
Vedrana Jelušić Kašić imenovana novom članicom Uprave PBZ-a
ZAGREB - Nadzorni odbor Privredne banke Zagreb (PBZ) za novu je članicu Uprave te banke imenovao Vedranu Jelušić Kašić, za što još treba dobiti prethodnu suglasnost HNB-a, izvijestili su u utorak iz PBZ-a.
NLB kupila još 4,76% Komercijalne banke
KUPOVINA
NLB kupila još 4,76% Komercijalne banke
BEOGRAD – Nova Ljubljanska banka (NLB) preuzela je dodatnih 4,767odsto akcija Komercijalne banke, objavila je Beogradska berza.
Krediti i depoziti u Novoj banci značajno narasli u 2020.
RAST
Krediti i depoziti u Novoj banci značajno narasli u 2020.
BANJA LUKA - Nova banka a.d. Banja Luka značajno je povećala kreditne plasmane i depozite u pandemijskoj 2020. godini.
Ivan Vlaho imenovan novim predsjednikom Uprave Zagrebačke banke
KARIJERE
Ivan Vlaho imenovan novim predsjednikom Uprave Zagrebačke banke
ZAGREB - Nadzorni odbor Zagrebačke banke na svojoj sjednici održanoj 12. travnja 2021. donio je odluku o imenovanju Ivana Vlahe novim predsjednikom Uprave Zagrebačke banke na mandatno razdoblje do isteka tekućeg mandata Uprave Banke, odnosno 7. veljače 2023.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE