GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ikea ulazi u potrošačko bankarstvo

Ikea ulazi u potrošačko bankarstvo
NOVI ISKORAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.02.2021 / 22:39
Autor: Siniša Malus
STOCKHOLM - Vlasnik trgovina Ikee, Ingka Group, objavila je danas kako kupuje 49 posto udjela u tvrtki za financijske usluge Ikano Bank.

Zanimljivo, Ikano Group koji je vlasnik Ikano Banka bio je izdvojen iz Ikee još 1988. godine, a tvrtkom su upravljali sinovi osnivača Ikee Ingvara Kamprada.

Tvrtka pruža financijske usluge kupcima IKEA-e na osam tržišta, kao i ostale potrošačke bankarske usluge. Glasnogovornik Ingkine investicijske podružnice Ingka Investments rekao je da je kreditiranje kupaca IKEA činilo oko četvrtine ukupnog poslovanja banke.

Potpuni financijski uvjeti posla nisu objavljeni. Ingka je rekla da dionice stječe izdavanjem novih dionica od strane Ikano banke, s mogućnošću da se preostale dionice kupe naknadno.

"To je veće od prethodnih akvizicija koje je obavila Ingka Investments", rekao je glasnogovornik.

Ingka je rekla da će njezino suvlasništvo u banci "maksimizirati potencijal" postojećeg odnosa koji ima s Ikano bankom, dodajući da će njezine digitalne financijske usluge kupcima IKEA biti dostupne na mreži i u prodavaonicama.

"Ovo je odlučujući korak u financijskim uslugama, ključni dio putovanja Ingka Grupe kako bi se IKEA učinila pristupačnijom, dostupnijom i održivijom", stoji u e-poruci.

Dogovor podliježe regulatornim odobrenjima.

Počevši od 2017. godine kupnjom platforme za majstore usluga TaskRabbit, Ingka Investments kupuje startupe koji mogu pomoći IKEA-i da ubrza digitalnu transformaciju, poboljša usluge i postane održiviji. Njegov portfelj također uključuje obnovljivu energiju, šume i nekretnine.

Tagovi: Ikea, Ingka Group, Ikano Bank, Ingvar Kamprad, TaskRabbit, potrošačko bankarstvo
PROČITAJ I OVO
Bank of America: Dobit pala zbog isplate kamata klijentima
PAD
Bank of America: Dobit pala zbog isplate kamata klijentima
NEW YORK - Dobit Bank of America pala je u utorak jer je zajmodavac zaradio manje od plaćanja kamata klijentima.
HPB kredit - Nove kamate za ostvarenje životnih planova
KREDITI
HPB kredit - Nove kamate za ostvarenje životnih planova
Gotovinski nenamjenski kredit HPB-a uz fiksne kamate od 4,95 % godišnje (EKS 5,96 %) osmišljen je za financiranje svih važnih životnih potreba i želja.
Ulaganje stanovništva u trezorske zapise smanjilo ukupne depozite
SPOJENE POSUDE
Ulaganje stanovništva u trezorske zapise smanjilo ukupne depozite
ANALIZA - Prema posljednjim podacima HNB-a, na osnovi stanja, ukupni depoziti (isključujući središnju državu) iznosili su na kraju veljače 56,1 mlrd. eura.
Uzlet dobiti Goldman Sachsa u prvom kvartalu
SKOK
Uzlet dobiti Goldman Sachsa u prvom kvartalu
NEW YORK - Dobit Goldman Sachsa (GS) porasla je 28% u prvom tromjesečju kako su prihodi od investicijskog bankarstva porasli, dajući izvršnom direktoru Davidu Solomonu potreban zamah početkom 2024.
U Njemačkoj potražnja za potrošačkim kreditima lani pala 7 posto
POTRAŽNJA
U Njemačkoj potražnja za potrošačkim kreditima lani pala 7 posto
BERLIN - Potražnja za potrošačkim kreditima u Njemačkoj lani je smanjena za 7,3 posto na godišnjoj razini, objavilo je ovoga tjedna udruženje banaka BFACH.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE