GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

ICBC suočen s nedostatkom novca

ICBC suočen s nedostatkom novca
PROBLEMI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.09.2020 / 10:48
Autor: SEEbiz
LONDON - Kineske banke, uključujući najveću svjetsku kreditnu instituciju - Kinesku industrijsku i komercijalnu banku (ICBC), suočavaju se s nedostatkom novca i bit će na rekordnom dugu.

Kineske banke su pod pritiskom da podrže financiranje potrošača i poduzeća pogođenih pandemijom koronavirusa, a rezerve kapitala banaka koje pate od rekordnog povećanja loših dugova postaju sve slabije.

Tijekom pandemije koronavirusa, kapital banaka pogodila je velika potražnja za jeftinim zajmovima lokalnih tvrtki, vladin pritisak za otpis dugova i pad dobiti zbog zakašnjelih plaćanja.

Kineske banke planiraju ovog mjeseca izdati 29 milijardi dolara obveznica, piše Bloomberg. Kako bi stabilizirali svoj financijski položaj, ICBC, BoCom i Guangfa hitno trebaju sredstva.

"Pandemija je zarobila globalno gospodarstvo u ozbiljnu recesiju, vršeći veći pritisak na banke i kvalitetu imovine", rekao je ICBC u izvješću o dobiti.

Ranije je Bloomberg izvijestio da se - zbog porasta loših dugova i pomoći vladinim vlastima u jačanju gospodarskog oporavka - najveće kineske banke suočavaju s rekordnim padom dobiti u desetljeću.

Prema Međunarodnom monetarnom fondu, rast kineskog gospodarstva iznosit će 1% do kraja ove godine, što će biti najniži rezultat u posljednjih 40 godina.

Tagovi: Industrial&Commercial bank of China, BoCom, Guangfa
PROČITAJ I OVO
NBS: Novi dnevni rekord u broju instant plaćanja
REKORDI
NBS: Novi dnevni rekord u broju instant plaćanja
BEOGRAD - U sistemu instant plaćanja Narodne banke Srbije (IPS NBS) i kliring sistemu NBS zabeležen je u ponedeljak, 21. septembra, novi dnevni rekordan broj transakcija.
ECB će prodavati dugove putem online trgovine
PRODAJA
ECB će prodavati dugove putem online trgovine
FRANKFURT - Europska centralna banka (ECB) priprema internetsko mjesto ili trgovinu u stilu diva Amazona gdje bi prodavala stotine milijardi eura bankarskih kredita, stvorenih kao rezultat koronavirusne krize. ECB ima za cilj ojačati ekonomiju i zasjeniti velike ulagače s Wall Streeta.
Sve više građana zadužuje se u kunama
KREDITI
Sve više građana zadužuje se u kunama

ZAGREB - Unatoč tome što nas guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić uvjerava da ćemo euro uvesti već 1. siječnja 2023., što je de facto za samo nešto više od dvije godine, podaci pokazuju da se građani i dalje sve više zadužuju u kunama, odnosno preferiraju kredite u domaćoj valuti.

Sberbank predstavio niz novih brendova
BRENDOVI
Sberbank predstavio niz novih brendova
MOSKVA - Sberbank je predstavio nove brendove za niz svojih usluga dostupnih individualnim i korporativnim kupcima u tvrtki Sber Conf, koja je također predstavila nove proizvode i usluge ekosustava Sber.
Ružica Vađić podnijela ostavku u Nadzornom odboru Slatinske banke
OSTAVKA
Ružica Vađić podnijela ostavku u Nadzornom odboru Slatinske banke
SLATINA - Uprava Slatinske banke objavila je kako je danas zaprimila ostavku Ružice Vađić na mjesto člana i funkciju predsjednice Nadzornog odbora Slatinske banke.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE