GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

I NKBM najavila uvođenje ležarina za više iznose depozita

I NKBM najavila uvođenje ležarina za više iznose depozita
LEŽARINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.03.2021 / 09:18
Autor: SEEbiz
MARIBOR - Nakon što su NLB i SKB banka najavile da će u travnju uvesti naknade za skladištenje fizičkih osoba za prosječna mjesečna stanja iznad 250.000 odnosno 200.000 EUR, sada to za lipanj najavljuje i Nova KBM.

Naknada će se izračunavati u iznosu od 0,04 posto mjesečno za prosječna mjesečna ukupna stanja preko 200.000 eura, najavili su.

"S obzirom na tržišnu situaciju i monetarnu politiku Europske središnje banke, Nova KBM donijela je poslovnu odluku da od 1. lipnja počne naplaćivati namete građanima", objasnili su podsjetivši da klijentima nude alternativne proizvode za ulaganje., kao što su uzajamni fondovi i osiguranje povezano s udjelima.

Pri izračunavanju naknade, Nova KBM će uzeti u obzir zbroj prosječnih mjesečnih stanja sredstava na transakcijskim računima i paketima u eur valuti, na pripejd računu, na štednim računima u eur valuti i na svim vrstama depozita u eurima, rente štednje i štednje Za-to. zaključene od 1. lipnja, naveli su.

Prije nego što je Nova KBM u travnju NLB i SKB najavila uvođenje naknada za skladištenje fizičkih osoba. Druge banke nedavno su rekle da to još ne planiraju, ali da pomno prate razvoj tržišta. Sve banke naplaćuju naknade za velika stanja na depozitima pravnih osoba.
Više o ovom izvornom tekstuZa dodatne podatke o prijevodu potreban je izvorni tekst

Tagovi: Nova kreditna banka Maribor, ležarine, Nova ljubljanska banka, SKB banka
PROČITAJ I OVO
Neto dobit Zagrebačke banke skočila 22%
SKOK
Neto dobit Zagrebačke banke skočila 22%
ZAGREB - Zagrebačka banka (Zaba) je u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila dobit nakon oporezivanja od 1,07 milijardi kuna, što je za 192 milijuna kuna ili 22 posto više u odnosu na isti lanjsko razdoblje, pokazuje financijsko izvješće te banke objavljeno u srijedu.
Banke u eurozoni planiraju postrožiti kriterije za odobravanje kredita tvrtkama
KREDITIRANJE
Banke u eurozoni planiraju postrožiti kriterije za odobravanje kredita tvrtkama
FRANKFURT - Banke u eurozoni planiraju postrožiti kriterije za odobravanje stambenih i kredita tvrtkama na kraju godine dok bi kriteriji za potrošačke kredite trebali biti ublaženi, pokazalo je u utorak istraživanje Europske središnje banke (ECB).
Banke uvode nova pravila za podizanje gotovine i korištenje bankomata
MANJE BANKOMATA
Banke uvode nova pravila za podizanje gotovine i korištenje bankomata
ZAGREB - Iz Hrvatske udruge banaka nedavno su najavili smanjenje broja bankomata za čak 50 posto, odnosno moguće drastično rezanje bankomatske mreže, pogotovo u ruralnim područjima, zbog povećanih troškova sigurnosti, odnosno zahtjeva za uvođenjem tzv. ativne elektrokemijske zaštite.
5G, AI i IoT nepovratno će promijeniti bankarstvo
TEHNOLOGIJE
5G, AI i IoT nepovratno će promijeniti bankarstvo
ZAGREB – Na summitu financijske industrije „Empowering FinTech with Cloud Transformation“, kojeg je u Beču organizirao Huawei i IDG, raspravljalo se o post-pandemijskim trendovima, razvoju i izazovima u financijskoj tehnologiji (FinTech), ali i Huaweijevim inovacijama koje ubrzavaju digitalnu transformaciju ove industrije koja se nalazi na prekretnici.
Nastavlja se ovrha nad HPB Investom, sud odbio zahtjev HPB-a za odgodom ovrhe
OVRHA
Nastavlja se ovrha nad HPB Investom, sud odbio zahtjev HPB-a za odgodom ovrhe

ZAGREB - Općinski građanski sud u Zagrebu odbio je zahtjev Hrvatske poštanske banke za odgodu ovrhe na poslovnim udjelima HPB Investa, čime se makarski poduzetnik Jušte Puharić za jedan korak približio kraju teške pravne bitke koju vodi kako bi naplatio 12,6 milijuna kuna s pripadajućom zateznom kamatom, za koliko ga je HPB prema pravomoćnoj sudskoj presudi oštetio. 

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE