GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvoje Čuvalo novi predsjednik Uprave HBOR-a

Hrvoje Čuvalo novi predsjednik Uprave HBOR-a
KADROVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.10.2022 / 19:19
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Srećko Vuković imenovan je zamjenikom ravnatelja Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, a Dominik Gluhinić članom Upravnog vijeća HZMO, koji se imenuje na prijedlog ministra nadležnog za mirovinski sustav, izviješteno je u srijedu sa zatvorenog dijela159. sjednice Vlade.

Što se tiče drugih kadrovskih pitanja, na osobni zahtjev razriješen je glavni ravnatelj Državne geodetske uprave dr.sc. Damir Šantek.

Nadzornom odboru Hrvatske banke za obnovu i razvitak zaključkom je predloženo imenovanje Hrvoja Čuvala za predsjednika Uprave, a Josipa Pavkovića i Alana Herjavca za članove Uprave, temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom natječaju.

Donesen je također zaključak kojim se Skupštini društva Hrvatska Lutrija d.o.o. predlaže imenovanje Ignacija Čuture za predsjednika Uprave, a Dijane Pavićević za članicu uprave toga društva, po objavljenom javnom natječaju.

Tu je i zaključak kojim se Skupštini društva Zračna luka Rijeka d.o.o. predlaže imenovanje Tomislava Palalića za člana Uprave – direktora toga društva, temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom natječaju.

Također, Skupštini društva Zračna luka Osijek d.o.o. predloženo je imenovanje Ivana Kosa za člana Uprave – direktora toga društva, temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom natječaju.

Razriješen je dio dosadašnjih članova Međuvladinog mješovitog odbora za provedbu Sporazuma između Republike Hrvatske i Republike Mađarske o zaštiti mađarske manjine u Republici Hrvatskoj i hrvatske manjine u Republici Mađarskoj – dr.sc. Iva Hraste-Sočo i Momir Karin. Novim članovima, kao predstavnici Ministarstva kulture i medija i Ministarstva znanosti i obrazovanja, imenovani su Mirjana Ana-Maria Piskulić i Staša Skenžić.

Na zatvorenom dijelu sjednice prihvaćeni su izvještaji o korištenju sredstava iz ugovora, iz Fonda solidarnosti Europske unije, sklopljenih na temelju članka 20. Zakona o izvršavanju Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2022. za lipanj, srpanj, kolovoz i rujan. Članovi Vlade usmeno su izviješteni o Pregledu zakonskih prijedloga iz Plana zakonodavnih aktivnosti za 2022., stoji u priopćenju.

Fotografija: Filip Beusan, HBOR

Tagovi: Hrvoje Čuvalo, Hrvatska banka za obnovu i razvitak, Ignacije Čutura, Josip Pavković, Alan Herjavec, Ivan Kos, Zračna luka Osijek, Hrvatska lutrija
PROČITAJ I OVO
HUB: Korisnici kredita u francima potpuno su obeštećeni
REAKCIJE
HUB: Korisnici kredita u francima potpuno su obeštećeni
ZAGREB - Hrvatska udruga banaka (HUB) priopćila je u subotu kako je u Hrvatskoj, na osnovi zahtjeva samih potrošača, u skladu sa zakonom, provedena konverzija kojom su bivši korisnici CHF kredita u potpunosti obeštećeni, reagirajući na današnji prosvjed udruge Franak.
Ifo: Njemačke banke nešto lakše kreditiraju tvrtke
KREDITIRANJE
Ifo: Njemačke banke nešto lakše kreditiraju tvrtke
BERLIN - Njemačke tvrtke u ožujku su izvijestile da su im banke lakše odobravale kredite nego prethodnih mjeseci, ali je pristup gospodarstva financiranju i dalje kompliciraniji nego inače, objavio je u petak ekonomski institut Ifo.
Fed kaznio Wells Fargo zbog manjkave kontrole rizika
KAZNA
Fed kaznio Wells Fargo zbog manjkave kontrole rizika
WASHINTON - Federalne rezerve (Fed) izrekla je kaznu od 67,8 milijuna dolara Wells Fargu i njegovoj matičnoj tvrtki Wells Fargo & Co jer nisu adekvatno osigurale rizične prakse svoje podružnice Wells Fargo Bank.
Evo kad na bankomate stižu novčanice od 50 i 100 eura
NAJAVE
Evo kad na bankomate stižu novčanice od 50 i 100 eura

ZAGREB - Nakon tri mjeseca na bankomate stižu nove novčanice, od 50 i 100 eura. Do sada su se u većini slučajeva isplaćivale samo one od 10 i 20 eura.

Raiffeisen Bank International zbog pritiska koncentriran na odlazak iz Rusije
ODLAZAK
Raiffeisen Bank International zbog pritiska koncentriran na odlazak iz Rusije
BEČ - Raiffeisen Bank International "koncentrirao" se zbog snažnog pritiska na opcije prodaje ili odvajanja ruskog poslovanja, izjavio je izvršni direktor, dodavši ipak da se ne planiraju potpuno povući jer žele zadržati licencu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE