GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HPB pripaja Pronam Nekretnine

HPB pripaja Pronam Nekretnine
PRIPAJANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.11.2022 / 09:36
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatska poštanska banka izvijestila je da su dana 11. studenoga 2022. godine HPB kao društvo preuzimatelj i Pronam Nekretnine d.o.o. kao društvo koje se pripaja, sklopili Ugovor o pripajanju društva s ograničenom odgovornošću dioničkome društvu.

Ugovor o pripajanju je predan u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu dana 11. studenoga 2022. godine. S obzirom na činjenicu da Banka drži 100% temeljnoga kapitala društva koje se pripaja, u smislu odredbe čl. 531. st. 1., u vezi sa čl. 549. Zakona o trgovačkim društvima, upozoravaju se dioničari Banke čiji udjeli zajedno dosižu najmanje dvadeseti dio temeljnoga kapitala da imaju pravo zahtijevati da se sazove glavna skupština radi odlučivanja o davanju odobrenja na Ugovor o pripajanju.

U slučaju korištenja navedenog prava, zahtjev za sazivanje glavne skupštine molimo da bude podnesen najkasnije u roku od 14 dana. Ugovor o pripajanju, sukladno čl. 63. Zakona o kreditnim institucijama, može steći valjanost tek po dobivanju odobrenja Hrvatske narodne banke za pripajanje, o kojem će javnost biti pravovremeno obavještena.

Ugovor o pripajanju dostupan je na internetskoj stranici Banke www.hpb.hr, zajedno sa ostalom dokumentacijom koja je predmet objave prema zakonu vezano uz transakciju pripajanja. Izvršenim pripajanjem neće doći do povećanja temeljnoga kapitala Banke kao društva preuzimatelja.

Pripajanje rezultira samo prijenosom imovine i obveza Pronam Nekretnina na Banku, dok ne rezultira promjenama u dioničarskoj strukturi Banke. Slijedom navedenog, položaj svakog dioničara Banke u odnosu na njegov udio u temeljnom kapitalu i glasačkim pravima ostaje nepromijenjen.

Tagovi: Hrvatska poštanska banka, Pronam Nekretnine
PROČITAJ I OVO
OTP dovršio međunarodno izdanje obveznica vrijedno 650 milijuna eura
OBVEZNICE
OTP dovršio međunarodno izdanje obveznica vrijedno 650 milijuna eura
BUDIMPEŠTA - OTP banka, najveći mađarski komercijalni zajmodavac, u petak je najavila izdavanje 650 milijuna eura na međunarodnom tržištu obveznica, navodi se u izvješću državnog medija MTI.
Kunski krediti stanovništvu pali treći mjesec zaredom na godišnjoj razini
PAD
Kunski krediti stanovništvu pali treći mjesec zaredom na godišnjoj razini
ANALIZA - Prema podacima Hrvatske narodne banke, ukupni krediti stanovništvu krajem rujna porasli su na osnovi stanja za 7,2 mlrd. kuna ili 5,1% u odnosu na isto razdoblje prošle godine i 0,3 mlrd. kuna ili 0,2% u odnosu na prethodni mjesec, dosegnuvši 148,3 mlrd. kuna.
EBRD pozvao vlasti BiH da zbog inflacije pomognu poduzetnicima i građanima
POZIV
EBRD pozvao vlasti BiH da zbog inflacije pomognu poduzetnicima i građanima
SARAJEVO - Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) pozvala je vlasti Bosne i Hercegovine da u 2023. godini snažnije pomognu privatnim poduzetnicima i ugroženim kategorijama stanovništva kako bi umanjili utjecaj daljnjeg rasta cijena i negativnih ekonomskih kretanja, kao posljedica rata u Ukrajini.
Rizici rastu: Bundesbank poziva banke da stvore veće rezerve
APEL
Rizici rastu: Bundesbank poziva banke da stvore veće rezerve
FRANKFURT - Rizici s kojima se suočava realna ekonomija porasli su, priopćila je u četvrtak njemačka središnja banka pozivajući bankarski sektor da ima odgovarajuće rezerve kako bi se nosio s gubicima po svojim kreditima.
HUB poziva građane na dodatan oprez prilikom online kupnje za Crni petak
OPREZ
HUB poziva građane na dodatan oprez prilikom online kupnje za Crni petak
ZAGREB - Hrvatska udruga banaka (HUB) pozvala je građane na dodatni oprez prilikom online kupnje uoči i tijekom "Black Friday-a", upozoravajući i na sve učestalije pokušaje zloupotrebe osobnih i kartičnih podataka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE