GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HPB predlaže isplatu dividende od 2,61 eura po dionici

HPB predlaže isplatu dividende od 2,61 eura po dionici
DIVIDENDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.11.2023 / 13:14
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nadzorni odbor Hrvatske poštanske banke na svojim sjednicama održanim dana 10. studenoga 2023 godine, utvrdili prijedlog Odluke o isplati dividende iz zadržane dobiti 2022. godine, koji će se uputiti Glavnoj skupštini Banke na daljnje odlučivanje.

Predmetnim prijedlogom Odluke predlaže se isplata dividende u iznosu od 2,61 EUR po dionici.

Dividenda će se isplatiti na teret dijela zadržane dobiti 2022. godine u ukupnom iznosu od 5.284.271,25 EUR. Prijedlog obuhvaća isplatu dividende Dioničarima koji su na dan 28. prosinca 2023. godine evidentirani kao dioničari Banke u računalnom sustavu Središnjeg klirinškog depozitarnog društva d.d. (SKDD) (record date), datum od kojeg će se trgovati dionicom Banke bez prava na isplatu dividende je 27. prosinca 2023. godine (ex date), a predloženi dan isplate dividende je 24. lipnja 2024. (payment date).

Isplata dividende provest će se putem SKDD-a, po ispunjenju uvjeta zaštite deponenata iz članka 312.a Zakona o kreditnim institucijama, budući da predložena isplata dividende u ukupnom iznosu od 5.284.271,25 EUR predstavlja smanjenje redovnog osnovnog kapitala Banke.

Tagovi: Hrvatska poštanska banka, dividenda, HPB
PROČITAJ I OVO
Zajmom EIB-a HBOR-u do 500 milijuna eura za hrvatska poduzeća i javni sektor
FINANCIRANJE
Zajmom EIB-a HBOR-u do 500 milijuna eura za hrvatska poduzeća i javni sektor
ZAGREB - HBOR i EIB su potpisali ugovor o zajmu kojim se na raspolaganje stavlja do 500 milijuna eura za novo financiranje hrvatskih MSP-ova, poduzeća srednje tržišne kapitalizacije i subjekata javnog sektora, od čega je 20 posto namijenjeno za zelene projekte, priopćile su u petak te financijske institucije.
NLB preuzima Summit Leasing
AKVIZICIJE
NLB preuzima Summit Leasing
LJUBLJANA - Nova Ljubljanska banka sklopila je kupoprodajni ugovor za stjecanje 100% udjela u SLS HOLDCO, holdinginška družba, d.o.o., matičnom društvu Summit Leasing Slovenija d.o.o., i njegovih podružnica iz fondova kojima upravljaju povezana društva Apollo Global Management Inc. i Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD).
Bankama u Hrvatskoj dobit u devet mjeseci skočila 64,2$
SKOK
Bankama u Hrvatskoj dobit u devet mjeseci skočila 64,2$
ZAGREB - Banke u Hrvatskoj su u prvih devet mjeseci ove godine poslovale s dobiti od 1,1 milijardu eura, što je za 426,3 milijuna eura ili 64,2 posto više nego u isto vrijeme lani, pokazuju podatci koje je objavila Hrvatska narodna banka (HNB).
Kreditni biro prelazi u ruke Narodne banke Srbije
POTEZI
Kreditni biro prelazi u ruke Narodne banke Srbije
BEOGRAD - Kreditni biro, koji vodi podatke o zaduženosti privrede i građana, preći će u ruke Narodne banke Srbije (NBS), skoro dve decenije nakon što ga je Udruženje banaka Srbije (UBS) osnovalo, objavio je danas Forbes Srbija.
ECB: Kreditiranje kompanija u eurozoni smanjeno prvi put od 2015.
KREDITI
ECB: Kreditiranje kompanija u eurozoni smanjeno prvi put od 2015.
FRANKFURT - Banke u eurozoni smanjile su u listopadu kredite kompanijama prvi puta od ljeta 2015. godine, pokazali su podaci Europske središnje banke (ECB).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE