GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HPB odobrila 510 kredita u jesenskom krugu APN programa

HPB odobrila 510 kredita u jesenskom krugu APN programa
KREDITI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.10.2020 / 20:03
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U jesenskom krugu programa subvencioniranog stambenog kreditiranja za koji su 19. listopada završile prijave u APN, Hrvatska poštanska banka odobrila je 510 kredita, izvijestili su iz HPB-a.

Najviše zahtjeva HPB je zaprimila u Zagrebu, a slijede Slavonija i Dalmacija, Sjeverna Hrvatska te Istra i Kvarner. Prosječan iznos kredita je 700 tisuća kuna, a rok otplate 20 godina. U objavi za medije navode kako su u ovoj tranši klijenti dali prednost eurima te je tako više od 60% kredita odobreno u toj valuti za razliku od prethodnih krugova kad su podjednako traženi kunski i eurski krediti.

- HPB je za APN program u kojem je sudjelovalo 14 banaka i ovaj put ponudila najnižu efektivnu kamatnu stopu od 2,12% (nominalno 2,02%), istu za kredite u kunama i u eurima. Banka je snizila kamatnu stopu u odnosu na ožujak 2020. kada je također ponudila najpovoljnije uvjete te je kao i do sada trošak za klijente smanjila dodatnim pogodnostima poput besplatne procjene nekretnine, ukidanja naknade za obradu kredita i omogućavanja povoljne police osiguranja - navode u HPB-u.

Dodaju kako HPB odobrava kredite na 15 do 30 godina, za prvih 7 godina kamatna stopa je fiksna, a za preostalo razdoblje otplate nastavlja s povoljnim uvjetima uz promjenjive kamate koje su za kredite u kunama 6-mjesečni NRS1 za HRK +1,79% te za kredite u eurima 6-mjesečni NRS1 za EUR +1,83%.

HPB je do sada u APN programu ukupno odobrila oko 2.000 subvencioniranih stambenih kredita u volumenu većem od 1,2 mlrd kuna. Samo ove godine odobreno je 1080 kredita u vrijednosti većoj od 725 milijuna kuna.

Tagovi: Hrvatska poštanska banka, subvencionirani stambeni krediti, Agencija za prodaju i pravni promet nekretninama
PROČITAJ I OVO
Dobit Barclaysa pala, ali nadmašila očekivanja
SOLIDNO
Dobit Barclaysa pala, ali nadmašila očekivanja
LONDON - Barclays je u četvrtak izvijestio o neto dobiti u prvom tromjesečju koja se može pripisati dioničarima od 1,55 milijardi funti (1,93 milijarde dolara), nadmašivši očekivanja i vrativši britanskom zajmodavcu na dobit usred velike strateške promjene.
SID banka: Neto dobit u 2023. skočila 90%
UZLET
SID banka: Neto dobit u 2023. skočila 90%
LJUBLJANA - SID banka lani je ostvarila 15,6 milijuna eura čiste dobiti, što je nešto manje od 90 posto više nego godinu prije. Krediti nebankarskom sektoru porasli su za približno tri posto, na 1,43 milijarde eura, objavila je Državna banka za izvoz i razvoj.
Deutsche Bank u prvom kvartalu objavio rezultate iznad očekivanja
DOBRE BROJKE
Deutsche Bank u prvom kvartalu objavio rezultate iznad očekivanja
FRANKFURT - Deutsche Bank je u četvrtak izvijestila o 1,275 milijardi eura (1,365 milijardi dolara) neto dobiti koja se može pripisati dioničarima u prvom tromjesečju, što predstavlja porast od 10 posto na godišnjoj razini.
Rusija plijeni imovinu JPMorgana
POTEZI
Rusija plijeni imovinu JPMorgana
MOSKVA - Ruski sud naredio je zapljenu 439,5 milijuna dolara imovine JPMorgan Chase nakon što je ruska državna VTB banka podnijela tužbu za "naknadu gubitka" protiv najveće američke banke.
Lloyds: Visoki troškovi smanjili kvartalnu dobit
PRITISCI
Lloyds: Visoki troškovi smanjili kvartalnu dobit
LONDON - Britanski bankarski div Lloyds u prvom je ovogodišnjem tromjesečju zabilježio neto dobit od 1,1 milijardu funti (1,28 milijardi eura), što je 29 posto manje nego u istom razdoblju lani.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE