GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HPB najavljuje rezervacije između 95 i 105 milijuna kuna

HPB najavljuje rezervacije između 95 i 105 milijuna kuna
REZERVACIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.01.2020 / 09:32
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatska poštanska banka (HPB) izvijestila je u utorak da očekuje priznavanje materijalno značajnih rezerviranja, koje će prema preliminarnim izračunima iznositi između 95 i 105 milijuna kuna, te će imati materijalno značajan utjecaj na rezultate četvrtog tromjesečja 2019. godine.

"HPB obavještava investicijsku javnost da očekuje priznavanje materijalno značajnih rezerviranja za kreditne gubitke i obveze po sudskim sporovima koji će utjecati na financijski rezultat četvrtog tromjesečja 2019. godine. Ukupni iznos tih rezerviranja će prema preliminarnim izračunima iznositi između 95 i 105 milijuna kuna za četvrto tromjesečje 2019", stoji u objavi HPB-a.

Kako se navodi, spomenuti iznos rezerviranja se najvećim dijelom odnosi na formiranje rezerviranja za obveze po sudskim sporovima sukladno podzakonskim aktima Hrvatske narodne banke (HNB) koji propisuju tretman ovih rezerviranja i Međunarodnom računovodstvenom standardu 37 "Rezerviranja, nepredvidive obveze i nepredvidiva imovina", a prema procijenjenoj vjerojatnosti gubitka sporova i odljevu po istima.

Preostali iznos rezerviranja odnosi se na kreditne gubitke priznate sukladno Međunarodnom standardu financijskog izvještavanja 9 "Financijski instrumenti", kažu u HPB-u.

"Unatoč prethodno spomenutim gubicima, rezultat u 2019. godini će i dalje biti profitabilan, sa značajnim poboljšanjem operativnih prihoda i operativne dobiti u odnosu na 2018. godinu, te rastućim tržišnim udjelom", poručuju iz HPB-a.

Kažu i da iskazana rezerviranja neće imati utjecaja na kapitaliziranost banke.

Tagovi: Hrvatska poštanska banka
PROČITAJ I OVO
Dioničari UBI-a: Ponuda Intese Sanpaolo neprihvatljiva
REAKCIJE
Dioničari UBI-a: Ponuda Intese Sanpaolo neprihvatljiva
MILANO - Skupina ulagača UBI Bance koja drži 18% temeljnog kapitala ove talijanske banke u ponedjeljak je odbacila ponudu za preuzimanje Intesa Sanpaolo kao neprihvatljivu, što izaziva sumnju u ponudu za stvaranje talijanskog bankarskog lidera.
NLB Grupa: Neto dobit u 2019. smanjena 5%
REZULTATI
NLB Grupa: Neto dobit u 2019. smanjena 5%
LJUBLJANA - Prošle je godine NLB Grupa ostvarila 193,6 milijuna eura neto dobiti, što je pet posto manje nego u 2018. godini, navodi se u priopćenju najveće slovenske banke.
Morgan Stanley kupuje online brokera E-Trade za 13 milijardi dolara
VELIKI DEAL
Morgan Stanley kupuje online brokera E-Trade za 13 milijardi dolara
NEW YORK – Banka Morgan Stanley kupuje onlajn brokersku kuću E-Trade za 13 milijardi dolara, pri čemu će plaćanje u cijelosti biti realizirano u dionicama, što je najveći posao ove banke s Wall Streeta u posljednjem desetljeću.
Jović: Privatizacija Komercijalne banke ne mora da se sprovede po svaku cenu
STAVOVI
Jović: Privatizacija Komercijalne banke ne mora da se sprovede po svaku cenu
BEOGRAD - Viceguverner NBS Željko Jović smatra da država može da se potvrdi kao odgovoran vlasnik i privatizacija Komercijalne banke ne mora da se sprovede po svaku cenu.
Oštar pad dobiti Jubmes banke
POTONUĆE
Oštar pad dobiti Jubmes banke
BEOGRAD - Beogradska Jubmes banka objavila je nerevidirane rezultate poslovanja za prošlu godinu u kojoj je nastavljen rast osnovnog poslovanja, uz smanjeni krajnji rezultat usled jednokratnih pozitivnih efekata u protekloj godini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE