GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HPB dobila priznanje za kvalitetnom upravljanje ljudskim resursima

HPB dobila priznanje za kvalitetnom upravljanje ljudskim resursima
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.02.2021 / 16:50
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatska poštanska banka dobila je priznanje „Izvrsnost u izazovima“ za kvalitetno upravljanje ljudskim resursom tijekom pandemije COVID-19. Priznanje dodjeljuje vodeća hrvatska konzultantska kuća Selectio tvrtkama koje se ističu dobrim HR praksama i brigom za svoje zaposlenike.

Kao nositelj ovog priznanja, HPB je prošla kroz proces nezavisne evaluacije svojih HR praksi pri čemu su se procjenjivali agilnost i prilagodljivost kompanije, organizacija rada u kriznom periodu, komunikacija sa zaposlenicima, inicijative koje su pokrenute kako bi se osigurala zdravlje i dobrobit zaposlenika te tehnološka spremnost tvrtke za nove načine rada. U novonastalim okolnostima primarni fokus u HPB-u bio je osigurati uvjete za zdravlje i sigurnostzaposlenika Banke što je i učinjeno kroz različite interne inicijative.

Provedena je anketa u kojoj su zaposlenici imali priliku izraziti svoje mišljenje o radu tijekom pandemije COVID-19 i dati prijedloge za poboljšanja. Na temelju rezultata ankete provedene su mjere koje zaposlenicima dodatno olakšavaju rad u trenutnim okolnostima, povećavaju produktivnost i unaprjeđuju osjećaj dobrobiti. Uz to, uvedeni su novi oblici podrške i organizirane radionice psihosocijalne podrške za zaposlenike iz potresima pogođenih područja te im je omogućena isplata pomoći za sanaciju štete na objektima u kojima žive.

Na samom početku pandemije u HPB-u je oformljen Tim za upravljanje situacijom s koronavirusom, svim je zaposlenicima osigurana potrebna zaštitna oprema za očuvanje zdravlja na radnom mjestu, a velikom dijelu njih, s naglaskom na rizične skupine, u vrlo brzom roku omogućen je rad od kuće. Velik naglasak stavljen je na sustavnu i pravovremenu komunikaciju prema zaposlenicima s fokusom na dobrobit i osjećaj sigurnosti, kreirane su smjernice za postupanje u izvanrednim situacijama te su zaposlenici redovito informirani o svim aktualnim mjerama u svrhu zaštite zdravlja.

Unatoč izazovnim uvjetima, u HPB-u su tijekom 2020. implementirani procesi upravljanja radnim učinkom i uvođenja u posao koji omogućuju još kvalitetniji razvoj zaposlenika. Zahvaljujući brzoj i uspješnoj prilagodbi na nove uvjete rada i života zadržana je visoka produktivnost zaposlenika Banke, a istaknula se njihova izražena snalažljivost i fleksibilnost u izmijenjenim okolnostima.

„Prošla godina bila je izazovna za sve, pa tako i za našu banku. Uloga menadžmenta i Ureda za upravljanje ljudskim resursom bila je u najvećoj mogućoj mjeri podržati zaposlenike kako bi bili sigurni i zdravi te uspješno obavljali svoj posao. Sve naše inicijative usmjerene su na dobrobit zaposlenika, a rezultate vidimo i u snaženju timskog duha, poslovnim uspjesima, zadovoljstvu klijenata te sudjelovanju naših ljudi u društvenim aktivnostima poput volontiranja na što smo iznimno ponosni.“ ističe Ana Đidara, direktorica Ureda za upravljanje ljudskim resursom.

Tagovi: Hrvatska poštanska banka, Selection, ljudski resursi, Ana Đidara
PROČITAJ I OVO
Citigroup zatvara maloprodajne odjele u trinaest država
POTEZI
Citigroup zatvara maloprodajne odjele u trinaest država
NEW YORK - Citigroup je ovoga tjedna izvijestio o vrlo dobrim rezultatima za prvo tromjesečje ove godine, s tim da su prihodi banke i dobit po dionici znatno premašili očekivanja analitičara.
Sándor Csányi ponovno izabran za glavnog izvršnog direktora OTP-a
CEO
Sándor Csányi ponovno izabran za glavnog izvršnog direktora OTP-a
BUDIMPEŠTA - Odbor direktora OTP banke, najvećeg mađarskog zajmodavca, na sastanku u petak ponovno je izabrao Sándora Csányija za glavnog izvršnog direktora.
Morgan Stanley imao 911 milijuna dolara gubitaka u prvom kvartalu vezanih uz slom fonda Archegos
ENORMNO
Morgan Stanley imao 911 milijuna dolara gubitaka u prvom kvartalu vezanih uz slom fonda Archegos
NEW YORK - Morgan Stanley objavio je sjajne rezultate u prvom kvartalu, ali jedan je glavni klijent brokerske kuće tvrtku koštao gotovo milijardu dolara.
HNB: Revolut Bank UAB prima depozite, ne smije otvarati i voditi račune za plaćanje
POJAŠNJENJE
HNB: Revolut Bank UAB prima depozite, ne smije otvarati i voditi račune za plaćanje
ZAGREB - Revolut Bank UAB u Hrvatskoj pruža samo usluge primanja depozita, a ne smije otvarati i voditi račune za plaćanje, kao što su tekući račun ili žiroračun, ističu u petak iz Hrvatske narodne banke (HNB) u priopćenju o mogućnostima poslovanja tvrtki s nazivom Revolut - Revolut Bank UAB i Revolut Payments UAB - u Hrvatskoj.
HNB lani sa značajnim padom neto dobiti
OŠTAR PAD
HNB lani sa značajnim padom neto dobiti
ZAGREB - Hrvatska narodna banka (HNB) u 2020. poslovala je s dobiti od gotovo 266 milijuna kuna, ostvarivši pozitivan rezultat drugu godinu zaredom, no ona je bila gotovo tri i pol puta manja nego u godini ranije, pokazuje revidirano financijsko izvješće središnje banke objavljeno na njezini internetskim stranicama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE