GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Gref: Odlazim ako novi dioničari promijene strategiju

Gref: Odlazim ako novi dioničari promijene strategiju
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.01.2020 / 08:22
Autor: SEEbiz / indikator.ba
MOSKVA - German Gref, izvršni direktor ruske Sberbank, mogao bi napustiti svoje mjesto ako eventualna promjena dioničara u banci rezultira promjenom njene strategije, javila je u četvrtak novinska agencija RIA Novosti.

Ruska vlada razgovarala je sa centralnom bankom o kupovini 50% plus jedne dionice u Sberbank, najvećem zajmodavcu u zemlji.

"Kad sam došao na to radno mjesto, došao sam s određenim pristupom", rekao je Gref, koji je izvršni direktor banke od 2007.

"Ako se taj pristup promijeni, ne vidim svoje mjesto u kompaniji".

Gref je rekao kako se nada da promjena dioničara neće izmijeniti strategiju banke. "Čvrsto vjerujemo da je strategija ispravna", rekao je.

"Imali smo zanimljive razgovore s vladom u vezi s korištenjem naše platforme za digitalne usluge. Jako smo zainteresirani (za ovo), nadam se da ćemo se kretati u tom smjeru ", dodao je Gref.

Uprava Sberbanke ostaje na tragu preporuke isplate dividende u iznosu od 50% neto prihoda za 2019. godinu, ali isplata će biti podvrgnuta konačnom odobrenju upravnih odbora i dioničara, rekao je Gref.

Zamjenik ministra financija Aleksej Moiseev izjavio je u srijedu da se raspravlja o mehanizmu iza potencijalnog izlaska središnje banke iz dioničarske strukture Sberbanka i da konačna odluka tek treba biti donesena.

Ako bi vlada zapravo preuzela dionice središnje banke, Sberbank bi došla pod kontrolu ruske agencije za imovinu savezne vlade, rekao je.

Unatoč zabrinutosti oko promjene strategije, Gref je u četvrtak izjavio na državnoj televiziji da je optimističniji u pogledu promjene dioničara.

"Rekao bih da se zbog toga osjećam pozitivnije nego negativno", rekao je na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu.

Tagovi: German Gref, Sberbank, Aleksej Moiseev
PROČITAJ I OVO
Svjetska banka podupire Hrvatsku u poboljšanju gospodarenja otpadom
POTPORA
Svjetska banka podupire Hrvatsku u poboljšanju gospodarenja otpadom
WASHINGTON - Direktorica Svjetske banke za Hrvatsku Elisabetta Capannelli i ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić u ponedjeljak su potpisali sporazum temeljem kojeg će Svjetska banka hrvatskoj Vladi pružiti potporu u transformaciji njezina sustava gospodarenja otpadom, izvijestili su u utorak iz Svjetske banke.
Addiko banka dobitnik nagrade za inovativnost
PRIZNANJA
Addiko banka dobitnik nagrade za inovativnost
BEOGRAD – Addiko banka je dobitnik ovogodišnje Nagrade za inovativnost, kao jedina banka u Srbiji dobitnik ovog priznanja.
Jazbec i Elderson jedini kandidati za mjesto u izvršnom odboru ECB-a
KADROVI
Jazbec i Elderson jedini kandidati za mjesto u izvršnom odboru ECB-a
FRANKFURT - Nizozemac Frank Elderson i Slovenac Boštjan Jazbec jedini su kandidati koje su predložile njihove matične zemlje za nasljednika Yvesa Merscha u izvršnom odboru Europske središnje banke (ECB), objavio je čelnik eurogrupe.
Dinko Lucić ostaje na mjestu predsjednika Uprave Privredne banke Zagreb
KARIJERE
Dinko Lucić ostaje na mjestu predsjednika Uprave Privredne banke Zagreb
ZAGREB - Nadzorni odbor Privredne banke Zagreb je na sjednici održanoj 25. rujna 2020. donio Odluku kojom se u Upravu Banke na mandat od tri godine počevši od 12. veljače 2021. imenuju Dinko Lucić za predsjednika Uprave, Draženko Kopljar za člana Uprave (ista nadležnost) te Almir Krkalić za člana Uprave nadležnoga za poslovanje sa srednjim i velikim poduzećima i investicijsko bankarstvo.
Predsjednik Nadzornog odbora Addiko Banka podnosi ostavku
ODLAZAK
Predsjednik Nadzornog odbora Addiko Banka podnosi ostavku
BEČ - Predsjednik Nadzornog odbora Addiko Bank AG, Hans-Hermann Lotter, najavio je da podnosi ostavku na funkciju predsjednika i člana Nadzornog odbora Addiko bank AG sa završetkom godišnje skupštine u četvrtom tromjesečju 2020. godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE