GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Gref: Odlazim ako novi dioničari promijene strategiju

Gref: Odlazim ako novi dioničari promijene strategiju
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.01.2020 / 08:22
Autor: SEEbiz / indikator.ba
MOSKVA - German Gref, izvršni direktor ruske Sberbank, mogao bi napustiti svoje mjesto ako eventualna promjena dioničara u banci rezultira promjenom njene strategije, javila je u četvrtak novinska agencija RIA Novosti.

Ruska vlada razgovarala je sa centralnom bankom o kupovini 50% plus jedne dionice u Sberbank, najvećem zajmodavcu u zemlji.

"Kad sam došao na to radno mjesto, došao sam s određenim pristupom", rekao je Gref, koji je izvršni direktor banke od 2007.

"Ako se taj pristup promijeni, ne vidim svoje mjesto u kompaniji".

Gref je rekao kako se nada da promjena dioničara neće izmijeniti strategiju banke. "Čvrsto vjerujemo da je strategija ispravna", rekao je.

"Imali smo zanimljive razgovore s vladom u vezi s korištenjem naše platforme za digitalne usluge. Jako smo zainteresirani (za ovo), nadam se da ćemo se kretati u tom smjeru ", dodao je Gref.

Uprava Sberbanke ostaje na tragu preporuke isplate dividende u iznosu od 50% neto prihoda za 2019. godinu, ali isplata će biti podvrgnuta konačnom odobrenju upravnih odbora i dioničara, rekao je Gref.

Zamjenik ministra financija Aleksej Moiseev izjavio je u srijedu da se raspravlja o mehanizmu iza potencijalnog izlaska središnje banke iz dioničarske strukture Sberbanka i da konačna odluka tek treba biti donesena.

Ako bi vlada zapravo preuzela dionice središnje banke, Sberbank bi došla pod kontrolu ruske agencije za imovinu savezne vlade, rekao je.

Unatoč zabrinutosti oko promjene strategije, Gref je u četvrtak izjavio na državnoj televiziji da je optimističniji u pogledu promjene dioničara.

"Rekao bih da se zbog toga osjećam pozitivnije nego negativno", rekao je na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu.

Tagovi: German Gref, Sberbank, Aleksej Moiseev
PROČITAJ I OVO
Zaba uvela stambene kredite za obnovu nekretnina oštećenih potresom
KREDITI
Zaba uvela stambene kredite za obnovu nekretnina oštećenih potresom

ZAGREB - Zagrebačka banka je građanima čije su nekretnine stradale u nedavnom potresu omogućila posebne kredite po kamatnoj stopi već od 2,45 posto, bez naknade za obradu kredita, s rokom otplate do 30 godina te mogućnosti uvećanja kredita za opremanje nekretnine.

NBS: Rast kreditne aktivnosti u prvom tromesečju
KREDITI
NBS: Rast kreditne aktivnosti u prvom tromesečju
BEOGRAD - Kretanja na kreditnom tržištu bila su veoma povoljna u prvom tromesečju, pri čemu se rast kreditne aktivnosti na međugodišnjem nivou ubrzavao iz meseca u mesec, navodi se u izveštaju o kreditnoj aktivnosti Narodne banke Srbije (NBS) za prva tri meseca ove godine.
Apple Pay dostupan korisnicima PBZ Mastercard kartica
USLUGE
Apple Pay dostupan korisnicima PBZ Mastercard kartica
ZAGREB - Privredna banka Zagreb (PBZ) od danas korisnicima svojih Mastercard kartica donosi uslugu Apple Pay, koja mobilna plaćanja pretvara u jednostavan, siguran i privatan način plaćanja koji je brz i praktičan.
Liana Keserić nova predsjednica Uprave Raiffeisen banke
KADROVI
Liana Keserić nova predsjednica Uprave Raiffeisen banke

ZAGREB - Uprava Raiffeisen banke dobila je novu predsjednicu Lianu Keserić. Odluku RBA o novoj liderici potvrdila je Hrvatska narodna banka sredinom svibnja 2020.

Broj mobitela može postati vaš bankovni račun
NOVITETI
Broj mobitela može postati vaš bankovni račun
ZAGREB - Tehnološke inovacije u okruženju sve intenzivnije mijenjaju naše životne navike, uključujući i navike plaćanja. Tražimo da nam sve bude lako i dostupno, jednostavno za korištenje, a transakcije izvršene jednim klikom i u svega nekoliko sekundi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE