GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Goldman Sachs: Najveći rezultatski podbačaj u deset godina

Goldman Sachs: Najveći rezultatski podbačaj u deset godina
IZNEVJERENA OČEKIVANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.01.2023 / 18:55
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Goldman Sachs je u utorak objavio najveći podbačaj zarade u desetljeću jer su prihodi pali, a troškovi i rezerviranja za gubitke po kreditima bili su veći od očekivanog.

Evo što je izvijestila investicijska banka:

Zarada: 3,32 USD po dionici naspram 5,48 USD procjene analitičara koje je anketirao Refinitiv
Prihod: 10,59 milijardi dolara prema 10,83 milijarde dolara
Goldman je rekao da je kvartalna dobit pala 66% u odnosu na prethodnu godinu na 1,33 milijarde dolara, ili 3,32 dolara po dionici, oko 39% ispod konsenzusne procjene. To je bio najveći pad EPS-a od listopada 2011., prema podacima Refinitiva.

Prihodi su se bolje održali, na 10,59 milijardi dolara, što je pad od 16% u odnosu na prethodnu godinu i malo ispod procjene.

Dionice Goldmana sa sjedištem u New Yorku pale su više od 6% u ranom trgovanju.

"Očekivalo se da će biti užasni, rezultati Goldman Sachsa u četvrtom kvartalu bili su još jadniji od očekivanja", rekao je Octavio Marenzi, izvršni direktor konzultantske tvrtke Opimas s Wall Streeta, u e-poruci.

“Prihodi su uglavnom bili u skladu s predviđanjima, ali je zarada pretrpjela veliki udarac. Pravi problem leži u činjenici da su operativni troškovi porasli za 11%, dok su prihodi pali.”

Zbog toga bi moglo doći do većeg rezanja troškova i otpuštanja u Goldmanu, rekao je Marenzi.

Goldman je rekao da su operativni troškovi skočili 11% u odnosu na prethodnu godinu, na 8,09 milijardi dolara, između ostalih razloga, zbog viših naknada, beneficija i naknada temeljenih na transakcijama. To je oko 800 milijuna dolara više nego što su analitičari očekivali za tromjesečne troškove.

Tagovi: Goldman Sachs,
PROČITAJ I OVO
Nova KBM nakon preuzimanja od strane OTP-a dobila nove nadzornike
NADZORNICI
Nova KBM nakon preuzimanja od strane OTP-a dobila nove nadzornike
MARIBOR - Nova KBM dobila je i nove supervizore nakon uspješnog preuzimanja od strane mađarske bankarske grupe OTP. To su postali Imre Bartalan, Tunde Barabas, Sandor Istvan Patakl, Marko Košak, Tamas Bernath i Dorothea Nikolaeva Nikolova-Iltcheva, navodi se u današnjoj objavi na Ajpesu.
Softbank s neočekivanim kvartalnim gubitkom
GUBITAK
Softbank s neočekivanim kvartalnim gubitkom
TOKYO - Japanska Softbank grupa neočekivano je zabilježila gubitak od 783 milijarde jena (5,5 milijardi eura) u trećem kvartalu, koji za grupu završava krajem prosinca. Veliki udarac poslovanju ovog investicijskog diva bilo je usporavanje tehnološkog sektora, prenosi francuska novinska agencija AFP.
BNP Paribas iznevjerio očekivanja, ali povećao ciljeve
REZULTATI
BNP Paribas iznevjerio očekivanja, ali povećao ciljeve
PARIZ - BNP Paribas, najveći zajmodavac u eurozoni, objavio je neto dobit nižu od očekivane u četvrtom tromjesečju, budući da su skok njezinih troškova rizika i viši operativni troškovi neutralizirali procvat u prodaji trgovanja.
OTP završio preuzimanje Nove KBM, slijedi integracije sa SKB bankom
PROCEDURA
OTP završio preuzimanje Nove KBM, slijedi integracije sa SKB bankom

LJUBLJANA - Mađarska bankarska grupa OTP uspješno je završila preuzimanje Nove KBM i tako postala službeni vlasnik mariborske grupe, a slijedi proces integracije Nove KBM sa SKB bankom, koji bi trebao trajati godinu i pol.

Banka Slovenije jača aktivnosti za veću financijsku pismenost
NAPORI
Banka Slovenije jača aktivnosti za veću financijsku pismenost
LJUBLJANA - Banka Slovenije je pojačala svoje aktivnosti na području financijskog opismenjavanja. "Unatoč svim dosadašnjim naporima, financijska pismenost je relativno niska, ali smo također utvrdili da smo kao društvo uspješniji ako ljudi razumiju gospodarsko okruženje i financijski sustav", sažeo je razloge Boštjan Vasle, guverner Banke Slovenije. za ovo za STA.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE