GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Global Finance proglasio Zabu najboljom bankom podskrbnikom nad financijskim instrumentima u Hrvatskoj

Global Finance proglasio Zabu najboljom bankom podskrbnikom nad financijskim instrumentima u Hrvatskoj
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.06.2021 / 17:53
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U istraživanju časopisa Global Finance, Grupa UniCredit proglašena je najboljim podskrbnikom nad financijskim instrumentima u Srednjoj i Istočnoj Europi za 2021. godinu.

Ovom nagradom UniCredit nastavlja pobjednički niz koji traje već dvanaest godina za redom. Uz osvajanje prve nagrade u regiji SIE, Grupi je uručena i glavna nagrada za Najboljeg podskrbnika nad financijskim instrumentima u osam pojedinačnih država – Hrvatskoj, Austriji, Bugarskoj, Bosni i Hercegovini, Češkoj, Mađarskoj, Srbiji i Sloveniji.

Nagrade po regijama i državama dodjeljuje urednički odbor časopisa Global Finance uzimajući u obzir istraživanje tržišta, mišljenja stručnjaka i korisnika usluga podskrbnika nad financijskim instrumentima te podatke dobivene od banaka, kako bi odabrao institucije koje pouzdano pružaju najbolje usluge na lokalnim tržištima.

Kriteriji uključuju odnose s klijentima, kvalitetu usluge, konkurentnost cijena, jednostavnost rješavanja izvanrednih zahtjeva, tehnološke platforme, post-settlement poslovanje, planove poslovnog kontinuiteta i poznavanje lokalnih propisa i praksi, pri čemu su se UniCredit i Zagrebačka banka svojim stručnim znanjima o regulativi tržišta i usluga povezanih s financijskim instrumentima istaknuli među ostalim bankama.

„Ova nagrada još jedna je potvrda sjajnog dosadašnjeg rada našeg tima u Globalnom transakcijskom bankarstvu i pomoći će u daljnjem jačanju kvalitete usluga skrbništva s ciljem očuvanja vodeće pozicije na tržištu. Bitno je naglasiti da i u ovim izazovnim vremenima kvaliteta usluge konstantno raste što svakako treba zahvaliti i predanom radu svih djelatnika. Upravo takvoj razini izvrsnosti mi težimo u svim područjima u kojima djelujemo“, rekao je Spas Vidarkinsky, član Uprave Zagrebačke banke.

Julia B. Romhanyi, globalna direktorica Skrbništva UniCredit Grupe, dodala je:

„U UniCreditu smo jako ponosni na naše usluge podskrbnika i veliko nam je zadovoljstvo što smo potvrdili svoju poziciju najboljeg podskrbnika financijskim instrumentima u Srednjoj i Istočnoj Europi, uz vodeće pozicije u osam država. Ta postignuća naglašavaju predanost banke, posebno u razdoblju izazova uzrokovanih petnaestomjesečnim promjenama do kojih je došlo uslijed pandemije, a tijekom kojih smo usprkos svemu osigurali dosljedno visoku razinu kvalitete svojih usluga. Predanost našeg izvrsnog tima i naš stalni fokus na pružanje prilagođenih i digitalnih rješenja visoke kvalitete u središtu su našeg uspjeha. Željela bih iskoristiti ovu priliku da zahvalim timu na svom uloženom trudu i, dakako, da zahvalim našim klijentima, koji nam pružaju platformu za ostvarenje tog uspjeha.”

Tagovi: Global Finance, Zagrebačka banka, Spas Vidarkinsky, UniCredit
PROČITAJ I OVO
Commerzbank u gubitku zbog restrukturiranja
GUBITAK
Commerzbank u gubitku zbog restrukturiranja
FRANKFURT - Commerzbank je u srijedu izvijestio o neto gubitku u drugom tromjesečju zbog troškova restrukturiranja i iznimnog otpisa projekta outsourcinga.
NBS: Dinarska štednja u julu premašila 100 mlrd dinara
ŠTEDNJA
NBS: Dinarska štednja u julu premašila 100 mlrd dinara
BEOGRAD – Dinarska štednja je u julu premašila iznos od 100 milijardi dinara, saopštila je danas Narodna banka Srbije.
HNB nabavlja oklopljeno vozilo za 12 milijuna kuna
ZANIMLJIVO
HNB nabavlja oklopljeno vozilo za 12 milijuna kuna
ZAGREB - Hrvatska narodna banka (HNB) nabavlja oklopljeno trezorsko vozilo vrijedno 12 milijuna kuna koje će se koristiti i za prijevoz novca tijekom zamjene kune eurom, kada će se istodobno povlačiti kune iz optjecaja i opskrbljivati tržište eurima, piše u srijedu Večernji list.
Krediti stanovništva porasli za milijardu kuna od kraja svibnja
RAST
Krediti stanovništva porasli za milijardu kuna od kraja svibnja

ZAGREB - Ukupni krediti stanovništvu krajem lipnja dosegnuli su 138,9 milijardi kuna, što je za oko milijardu kuna više nego krajem svibnja, a rast za 4,2 milijarde kuna u odnosu na lipanj prošle godine, pokazuju najnoviji podatci Hrvatske narodne banke (HNB).

Societe Generale nadmašio očekivanja
SJAJNE BROJKE
Societe Generale nadmašio očekivanja
LONDON — Societe Generale nadmašio očekivanja rezultatima u drugom kvartalu zahvaljujući oporavku maloprodajnog poslovanja u Francuskoj i smanjenoj razini loših kredita.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE