GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Global Finance proglasio Zabu najboljom bankom podskrbnikom nad financijskim instrumentima u Hrvatskoj

Global Finance proglasio Zabu najboljom bankom podskrbnikom nad financijskim instrumentima u Hrvatskoj
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.06.2021 / 17:53
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U istraživanju časopisa Global Finance, Grupa UniCredit proglašena je najboljim podskrbnikom nad financijskim instrumentima u Srednjoj i Istočnoj Europi za 2021. godinu.

Ovom nagradom UniCredit nastavlja pobjednički niz koji traje već dvanaest godina za redom. Uz osvajanje prve nagrade u regiji SIE, Grupi je uručena i glavna nagrada za Najboljeg podskrbnika nad financijskim instrumentima u osam pojedinačnih država – Hrvatskoj, Austriji, Bugarskoj, Bosni i Hercegovini, Češkoj, Mađarskoj, Srbiji i Sloveniji.

Nagrade po regijama i državama dodjeljuje urednički odbor časopisa Global Finance uzimajući u obzir istraživanje tržišta, mišljenja stručnjaka i korisnika usluga podskrbnika nad financijskim instrumentima te podatke dobivene od banaka, kako bi odabrao institucije koje pouzdano pružaju najbolje usluge na lokalnim tržištima.

Kriteriji uključuju odnose s klijentima, kvalitetu usluge, konkurentnost cijena, jednostavnost rješavanja izvanrednih zahtjeva, tehnološke platforme, post-settlement poslovanje, planove poslovnog kontinuiteta i poznavanje lokalnih propisa i praksi, pri čemu su se UniCredit i Zagrebačka banka svojim stručnim znanjima o regulativi tržišta i usluga povezanih s financijskim instrumentima istaknuli među ostalim bankama.

„Ova nagrada još jedna je potvrda sjajnog dosadašnjeg rada našeg tima u Globalnom transakcijskom bankarstvu i pomoći će u daljnjem jačanju kvalitete usluga skrbništva s ciljem očuvanja vodeće pozicije na tržištu. Bitno je naglasiti da i u ovim izazovnim vremenima kvaliteta usluge konstantno raste što svakako treba zahvaliti i predanom radu svih djelatnika. Upravo takvoj razini izvrsnosti mi težimo u svim područjima u kojima djelujemo“, rekao je Spas Vidarkinsky, član Uprave Zagrebačke banke.

Julia B. Romhanyi, globalna direktorica Skrbništva UniCredit Grupe, dodala je:

„U UniCreditu smo jako ponosni na naše usluge podskrbnika i veliko nam je zadovoljstvo što smo potvrdili svoju poziciju najboljeg podskrbnika financijskim instrumentima u Srednjoj i Istočnoj Europi, uz vodeće pozicije u osam država. Ta postignuća naglašavaju predanost banke, posebno u razdoblju izazova uzrokovanih petnaestomjesečnim promjenama do kojih je došlo uslijed pandemije, a tijekom kojih smo usprkos svemu osigurali dosljedno visoku razinu kvalitete svojih usluga. Predanost našeg izvrsnog tima i naš stalni fokus na pružanje prilagođenih i digitalnih rješenja visoke kvalitete u središtu su našeg uspjeha. Željela bih iskoristiti ovu priliku da zahvalim timu na svom uloženom trudu i, dakako, da zahvalim našim klijentima, koji nam pružaju platformu za ostvarenje tog uspjeha.”

Tagovi: Global Finance, Zagrebačka banka, Spas Vidarkinsky, UniCredit
PROČITAJ I OVO
HPB ušla u top pet banaka u Hrvatskoj prema imovini
USPJESI
HPB ušla u top pet banaka u Hrvatskoj prema imovini
ZAGREB – Rekordna profitabilnost, povećanje imovine i uspješno pravno pripajanje NHB-a obilježili su 2023.; započinje nova faza razvoja
Donacijom PBZ grupe preuređena i opremljena igraonica osječkog Centra za pružanje usluga u zajednici Klasje
DONACIJE
Donacijom PBZ grupe preuređena i opremljena igraonica osječkog Centra za pružanje usluga u zajednici Klasje
OSIJEK – Centar za pružanje usluga u zajednici Klasje iz Osijeka dobio je donaciju u iznosu od 25.745,99 eura kojom je preuredio i opremio igraonicu.
UBS smanjuje bonuse
POTEZI
UBS smanjuje bonuse
BERN - UBS Group AG smanjio je svoj bonus fond za prošlu godinu za 14% nakon teže godine za sklapače poslova i trgovce, budući da švicarska banka povećava svoje ciljeve uštede troškova usred integracije Credit Suisse.
Italija prodaje 12,5% udjela u banci Monte dei Paschi di Siena
PRODAJA
Italija prodaje 12,5% udjela u banci Monte dei Paschi di Siena
RIM - Italija prodaje oko 12,5% Banca Monte dei Paschi di Siena SpA za najmanje 653 milijuna eura (708 milijuna dolara) u sklopu plana vlade Giorgie Meloni da izađe iz vlasništva ovog zajmodavca.
BRICS-ova banka najavila zajmove od pet milijardi dolara u 2024.
ZAJMOVI
BRICS-ova banka najavila zajmove od pet milijardi dolara u 2024.
PEKING - Razvojna banka skupine gospodarstava u nastajanju BRICS namjerava u ovoj godini dodijeliti zajmove u ukupnom iznosu od približno pet milijardi dolara, rekao je u utorak njezin potpredsjednik Zhou Qiangwu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE