GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Global Finance proglasio PBZ najboljom bankom u Hrvatskoj

Global Finance proglasio PBZ najboljom bankom u Hrvatskoj
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.03.2021 / 11:19
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Časopis Global Finance proglasio je Privrednu banku Zagreb d.d. (PBZ) članicu Intesa Sanpaolo Grupe najboljom bankom u Hrvatskoj (Best Bank in Croatia), a Intesa Sanpaolo proglašena je najboljom bankom u Italiji (Best Bank in Italy).

lobal Finance objavio je po 28. put svoje godišnje nagrade za najbolje banke svijeta - World's Best Banks 2021. Potpuno izvješće o nagrađenim bankama bit će objavljeno u svibanjskom tiskanom i digitalnom izdanju časopisa Global Finance i online na GFMag.com s dobitnicima odabranim u 150 zemalja i teritorija diljem Afrike, Azije-Pacifika, Kariba, Srednje Amerike, srednje i istočne Europe, Latinske Amerike, Bliskog istoka, Sjeverne Amerike i zapadne Europe.

Dobitnici ovogodišnjih nagrada su one banke koje su pažljivo pratile potrebe svojih klijenta na zahtjevnim tržištima i postigle snažne rezultate istodobno polažući temelje za budući uspjeh.

Povodom proglašenja PBZ-a najboljom bankom u Hrvatskoj, Dinko Lucić, predsjednik Uprave je izjavio: „U ovim izazovnim vremenima, kada već godinu dana radimo u vrlo teškim uvjetima prouzročenih pandemijom, te još dodatno otežavajućim okolnostima zbog razornih potresa koji su pogodili našu zemlju, ova nagrada Global Financea nije samo potvrda poslovne kvalitete i izvrsnosti već nas dodatno potiče da i nadalje nastavimo s razvojem inovativnih i konkurentnih proizvoda koji će doprinijeti još višem standardu u pružanju usluga našim klijentima zbog kojih stalno nastojimo biti još bolji. Također, želio bih posebno zahvaliti svim našim zaposlenicima na zahtjevnom radu i predanosti koji su temelj ovako uspješnih rezultata“.

Odluke o odabiru donijeli su urednici časopisa Global Finance nakon konzultacija s korporativnim financijskim menadžerima, bankarima i bankarskim konzultantima te analitičarima diljem svijeta. U odabiru najboljih banaka, Global Finance uzeo je u obzir niz čimbenika, od kvantitativnih objektivnih pokazatelja do informativnih subjektivnih.

Objektivni kriteriji koji su se razmatrali uključivali su: rast aktive, profitabilnost, geografski doseg, strateške odnose, novi poslovni razvoj i inovacije proizvoda. Subjektivni su kriteriji uključivali mišljenja analitičara tržišta kapitala, analitičara kreditnog rejtinga bankovnih konzultanata i ostalih uključenih u ovu industriju. 

Tagovi: Global Finance, Privredna banka Zagreb, Dinko Lucić, Intesa Sanpaolo
PROČITAJ I OVO
Dobit Barclaysa pala, ali nadmašila očekivanja
SOLIDNO
Dobit Barclaysa pala, ali nadmašila očekivanja
LONDON - Barclays je u četvrtak izvijestio o neto dobiti u prvom tromjesečju koja se može pripisati dioničarima od 1,55 milijardi funti (1,93 milijarde dolara), nadmašivši očekivanja i vrativši britanskom zajmodavcu na dobit usred velike strateške promjene.
SID banka: Neto dobit u 2023. skočila 90%
UZLET
SID banka: Neto dobit u 2023. skočila 90%
LJUBLJANA - SID banka lani je ostvarila 15,6 milijuna eura čiste dobiti, što je nešto manje od 90 posto više nego godinu prije. Krediti nebankarskom sektoru porasli su za približno tri posto, na 1,43 milijarde eura, objavila je Državna banka za izvoz i razvoj.
Deutsche Bank u prvom kvartalu objavio rezultate iznad očekivanja
DOBRE BROJKE
Deutsche Bank u prvom kvartalu objavio rezultate iznad očekivanja
FRANKFURT - Deutsche Bank je u četvrtak izvijestila o 1,275 milijardi eura (1,365 milijardi dolara) neto dobiti koja se može pripisati dioničarima u prvom tromjesečju, što predstavlja porast od 10 posto na godišnjoj razini.
Rusija plijeni imovinu JPMorgana
POTEZI
Rusija plijeni imovinu JPMorgana
MOSKVA - Ruski sud naredio je zapljenu 439,5 milijuna dolara imovine JPMorgan Chase nakon što je ruska državna VTB banka podnijela tužbu za "naknadu gubitka" protiv najveće američke banke.
Lloyds: Visoki troškovi smanjili kvartalnu dobit
PRITISCI
Lloyds: Visoki troškovi smanjili kvartalnu dobit
LONDON - Britanski bankarski div Lloyds u prvom je ovogodišnjem tromjesečju zabilježio neto dobit od 1,1 milijardu funti (1,28 milijardi eura), što je 29 posto manje nego u istom razdoblju lani.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE