GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Gdje NLB vidi prilike za širenje?

Gdje NLB vidi prilike za širenje?
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.02.2020 / 08:40
Autor: Siniša Malus, sinisa.malus@seebiz.eu
LJUBLJANA - Prvi čovjek NLB-a Blaž Brodnjak podsjetio je da je proces privatizacije banke, koja je ispunila i posljednje vrlo restriktivne obveze Europske komisije, završio prošle godine.

To je omogućilo banci i grupi da ponovno posluju na tržištu i natječu se sa svim svojim mogućnostima. Banka je već dovršila neke slučajeve prekograničnog financiranja i očekuje da će uskoro dodati usluge leasinga i faktoringa u katalog usluga. Banka je krajem godine potpisala ugovor o prodaji NLB Vita Savi Re.

"Također tražimo mogućnosti na međunarodnom tržištu sindiciranih zajmova, u financiranju projekata, glavnim infrastrukturnim projektima, bankarskom osiguranju i uslugama upravljanja imovinom. Nakon dugo vremena preispitujemo srednjoročni ulazak na nova tržišta, možda u Albaniji, i mogućnosti spajanja i akvizicije na našem matična regija - jugoistočna Europa ", dodao je Brodnjak.

Prvi nadzornik Primož Karpe je u međuvremenu rekao da je Nadzorni odbor zadovoljan rezultatima skupine i oni dokazuju da je strateško usmjerenje na područje bivše Jugoslavije ispravno. Prema njegovim riječima, kvaliteta vlasničke strukture vrlo je važna za budućnost grupe.

"Uvjereni smo da će i dalje uspješno poslovati, pružajući stalan rast i stvarajući dodanu vrijednost za svoje dionike. Sve to se temelji na osvježenoj poslovnoj strategiji, usmjerenoj na fokusiranje na kupce, digitalizaciju, iskorištavanje novih mogućnosti prihoda i poboljšanje učinkovitosti." izjavio je.

Tagovi: Nova ljubljanska banka, Blaž Brodnjak, Primož Karpe, NLB Vita, Sava Re
PROČITAJ I OVO
UBS: Pet valova otpuštanja počinje u lipnju
OTPUŠTANJA
UBS: Pet valova otpuštanja počinje u lipnju
BEČ - Otkazi u sklopu programa rezanja troškova švicarskog bankarskog diva UBS-a, najavljenog nakon preuzimanja Credit Suisse, odvijat će se u pet valova ove godine počevši od lipnja, izvijestile su u nedjelju novine SonntagsZeitung.
Radović: Geopolitičke tenzije ne ugrožavaju crnogorski bankarski sektor
SMIRIVANJE
Radović: Geopolitičke tenzije ne ugrožavaju crnogorski bankarski sektor
PODGORICA - Pozitivni trendovi crnogorskog bankarskog sektora svjedoče o njegovoj stabilnosti, koja nije ugrožena geopolitičkim tenzijama i brojnim vanjskim šokovima, izjavila je guvernerka Centralne banke (CBCG) Irena Radović.
ECB će narediti UniCreditu da smanji poslovanje u Rusiji
NESLUŽBENO
ECB će narediti UniCreditu da smanji poslovanje u Rusiji
WASHINGTON/RIM - Europska središnja banka spremna je narediti talijanskom UniCreditu da prekine svoje poslovanje s Rusijom, rekle su dvije osobe upućene u rasprave, dok regulator vrši pritisak da prekine europske financijske veze s Moskvom.
Dionice Zabe dobro se drže i nakon isteka prava na dividendu
TRŽIŠTE
Dionice Zabe dobro se drže i nakon isteka prava na dividendu
ZAGREB - U utorak je isteklo pravo na dividendu Zagrebačke banke. U usporedbi s cijenom na zatvaranju, dionica je pala za 5,4%, što je manje od dividendnog prinosa od 7,5%.
Sjedište udruženih banaka Nove KBM i SKB u vlasništvu OTP-a bit će u Ljubljani
PROMJENE
Sjedište udruženih banaka Nove KBM i SKB u vlasništvu OTP-a bit će u Ljubljani
LJUBLJANA - Mađarska banka OTP, koja je od veljače prošle godine vlasnik SKB banke i Nove KBM, planira spajanje banaka u drugoj polovici ove godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE