GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Euromoney proglasio Zabu vodećom na tržištu u transakcijskom poslovanju

Euromoney proglasio Zabu vodećom na tržištu u transakcijskom poslovanju
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.10.2019 / 15:56
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nezavisna anketa provedena među 25.000 korporativnih klijenata pokazala je da je UniCredit, čija je Zaba članica, najbolji pružatelj usluga za transakcijsko poslovanje u devet zemalja te vodeći na tržištu za transakcijsko poslovanje u Središnjoj i istočnoj Europi te 11 pojedinačnih država.

Prema Euromonyjevoj anketi Cash management survey 2019 UniCredit je proglašen najboljim pružateljem usluga u devet država, među kojima je i Hrvatska. U Njemačkoj i Italiji UniCredit je po prvi puta zasjeo na prvo mjestu. Usto, zadržao je svoju dugogodišnju poziciju najboljeg pružatelja usluga u Austriji te time pokazao izuzetnu nadmoć na temeljnim tržištima Austrije, Njemačke i Italije. Vodeći je i na tržištu Srednje i istočne Europe te u jedanaest pojedinačnih država, prvi put u Bugarskoj, Mađarskoj, Rumunjskoj, Srbiji, Slovačkoj i Sloveniji.

Anketa se provodi svake godine i u njoj sudjeluje 25.000 korporativnih pružatelja usluga transakcijskog poslovanja, rizničara i financijskih direktora iz cijeloga svijeta, koji svojim glasovima biraju najbolje pružatelje usluga na tržištu.

"Ovi su rezultati veliko postignuće za banku - njima smo pokazali svoju snagu u zapadnoj, središnjoj i istočnoj Europi", izjavio je Luca Corsini, globalni direktor Globalnog transakcijskog bankarstva u UniCreditu.

„Rezultati su dobiveni zahvaljujući mukotrpnom radu našega tima za transakcijsko poslovanje, ali jednako tako, ne bismo ovo postigli bez povjerenja i suradničkog duha naših klijenata. Svima njima zahvaljujemo na dugotrajnoj podršci."

Nikolaus Maximilian Linarić, član Uprave Zagrebačke banke dodao je: „Čast nam je da se Zaba i ove godine našla na vrhu Euromoneyeve liste, ali najzadovoljniji smo što su to prepoznali klijenti. Ova nagrada je priznanje našem kontinuiranom ulaganju u kvalitetu transakcijskih proizvoda i platnog prometa koje kreiramo kako bismo ispunili očekivanja klijenata i osigurali njihovo zadovoljstvo."

Ovi rezultati slijede velika ulaganja u inovacije, uključujući i virtualne račune, instant plaćanja i SWIFT gpi., kojima UniCredit nije samo sljedbenik trendova u industriji, već njihov predvodnik i prilagođava ih sukladno povratnim informacijama dobivenima od klijenata.

Tagovi: Euromoney, Zagrebačka banka, UniCredit
PROČITAJ I OVO
Dobit Raiffeisen Bank Internationala snažno pala u drugom tromjesečju
PAD
Dobit Raiffeisen Bank Internationala snažno pala u drugom tromjesečju
BEČ - Austrijska Raiffeisen Bank International (RBI) izvijestila je u utorak da joj je dobit snažno pala u drugom tromjesečju a prihodi su stagnirali najvećim dijelom zbog ekonomskih posljedica pandemije koronavirusa u zemljama u kojima posluje.
Koronakriza ubija njemačke banke
TEŠKE POSLJEDICE
Koronakriza ubija njemačke banke
BERLIN - Svima je bilo jasno da će korona i mjere protiv pandemije pogoditi i bankarski sektor, ali procjena Leibnizovog instituta za ekonomska istraživanja u Halleu objavljena ovog srpnja je ipak izazvala šok.
Neto dobit VTB banke gotovo se istopila u drugom kvartalu zbog koronakrize
PRITISCI
Neto dobit VTB banke gotovo se istopila u drugom kvartalu zbog koronakrize

MOSKVA - Ruska državna banka VTB izvijestila je o snažnom padu neto dobiti u drugom tromjesečju zbog povećanih rezervacija za loše zajmove u vrijeme koronakrize.

Pad prihoda Intesa Sanpaolo u drugom kvartalu
POSLJEDICE KRIZE
Pad prihoda Intesa Sanpaolo u drugom kvartalu
MILANO - Talijanska banka Intesa Sanpaolo izvijestila je o padu prihoda u drugom tromjesečju pod utjecajem gotovo zaustavljene gospodarske aktivnosti u jeku epidemije koronavirusa koja je teško pogodila Italiju.
Stranci u crnogorskim bankama imaju 747 miliona eura depozita
DEPOZITI
Stranci u crnogorskim bankama imaju 747 miliona eura depozita
PODGORICA - Građani i preduzeća kod banaka imaju 1.654.515 transakcionih, odnosno računa za uplate, isplate, plaćanja u zemlji i inostranstvu, što je šest odsto više nego na kraju prošle godine, rečeno je Pobjedi iz Centralne banke, koja je protekle sedmice izmijenila i dopunila odluku o strukturi, bližim uslovima i načinu otvaranja i ukidanja transakcionih računa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE