GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Eurobank ozbiljnim paketom financiranja pomaže hotelima i turizmu

Eurobank ozbiljnim paketom financiranja pomaže hotelima i turizmu
FINANCIRANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.05.2020 / 07:39
Autor: SEEbiz / H
ATENA - Grčka banka Eurobank omogućila je paket financiranja vrijedan 750 milijuna eura za pomoć grčkim hotelima i podršku turizmu teško pogođenom koronakrizom.

Ponovno pokretanje turističkog sektora, u kojem je zaposlena približno petina tamošnjih građana, smatra se ključnim za ublažavanje posljedica očekivane duboke recesije. Europska komisija procjenjuje da bi se grčko gospodarstvo ove godine moglo smanjiti za 9,7 posto.

"Eurobank je banka grčkog turizma, nismo na raspolaganju samo u dobrim vremenima. Potpora hotelskom sektoru, središtu sektora turizma, važna je za gospodarstvo", izjavio je u utorak novinarima izvršni direktor Eurobanke Fokion Karavias.

Treći po veličini grčki zajmodavac objavio je da će hotelskim operaterima ponuditi više od 250 milijuna eura za prevladavanje kratkoročnih potreba za likvidnošću kako bi im pomogao da podmire potrebe za obrtnim kapitalom u ovoj godini.

Također će financirati oko 300 milijuna eura već odobrenih projekata u tom sektoru, poručili su iz Eurobanke.

Banke u Grčkoj nastoje smanjiti nagomilanih oko 75 milijardi eura loših kredita koje im je ostavila dužnička kriza, zbog koje je tamošnje gospodarstvo palo za čak 25 posto, podsjeća Reuters.

Upitan strahuje li da bi banke mogle biti pogođene novim valom loših kredita uslijed očekivane recesije, Karavias je poručio da će situacija biti nešto jasnija u drugoj polovini godine.

"Optimist sam da će ovaj put problem biti manji i da će se s njime lakše izaći na kraj no što je bilo u vrijeme dužničke krize”, rekao je.

Tagovi: Eurobank, grčki turizam, Grčka, Fokion Karavias
PROČITAJ I OVO
Vujčić: Zadovoljni što je procjena ECB-a pokazala da su banke dobro kapitalizirane
GUVERNER
Vujčić: Zadovoljni što je procjena ECB-a pokazala da su banke dobro kapitalizirane
ZAGREB - Guverner Hrvatske narodne banke (HNB) Boris Vujčić u petak je izrazio zadovoljstvo što je procjena Europske središnje banke (ESB) potvrdila da su hrvatske banke dobro kapitalizirane i da mogu podnijeti i vrlo snažan negativna šok.
Procjena ECB-a: Svih pet hrvatskih banaka ima dovoljnu razinu kapitala
KAPITAL
Procjena ECB-a: Svih pet hrvatskih banaka ima dovoljnu razinu kapitala
ZAGREB - Pet banaka koje su bile obuhvaćene sveobuhvatnom procjenom Europske središnje banke (ECB) ima dovoljnu razinu kapitala za redovno poslovanje, kao i za stresne ekonomske scenarije, izvijestila je u petak Hrvatska narodna banka (HNB), prenoseći rezultate ECB-ove procjene.
EBRD financira dovršetak projekta odvodnje grada Poreča
FINANCIRANJE
EBRD financira dovršetak projekta odvodnje grada Poreča
ZAGREB - Grad Poreč, jedno od najpopularnijih turističkih odredišta na obali Jadrana, će u izazovnim vremenima globalne pandemije korona virusa biti u mogućnosti dovršiti ključni infrastrukturni projekt zahvaljujući kreditu Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u iznosu od €6 milijuna.
Banke postrožile uvjete za odobravanje kredita
UVJETI
Banke postrožile uvjete za odobravanje kredita
ZAGREB - Nakon dvogodišnje stanke banke su ovih dana opet počele razmjenjivati podatke o obvezama klijenata radi procjene njihove kreditne sposobnosti, što bi moglo još više otežati dobivanje kredita, piše u petak Jutarnji list.
Addiko banka predstavila mRačun
NOVITETI
Addiko banka predstavila mRačun
BEOGRAD - Addiko banka je predstavila mRačun, jedinstveno rešenje u inovativnoj ponudi digitalnih proizvoda koje podrazumeva otvaranje računa u okviru postojeće mobilne aplikacije, putem video identifikacije korisnika. mRačun postaje potpuno funkcionalan po završetku svih koraka na mbankingu, bez odlaska u banku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE