GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Erste dobitnik nagrada za najbolju privatnu banku u regionu CIE i Austriji

Erste dobitnik nagrada za najbolju privatnu banku u regionu CIE i Austriji
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.11.2020 / 11:15
Autor: SEEbiz
BEČ - Erste Group Bank AG („Erste Grupa“) dobitnik je priznanja „Najbolja privatna banka u Centralnoj i Istočnoj Evropi“, u okviru najnovijeg izdanja dodele Globalnih nagrada u oblasti privatnog bankarstva, koje zajednički organizuju časopisi The Banker i PWM.

Erste privatno bankarstvo je takođe dobitnik nagrade „Najbolja privatna banka u Austriji za 2020. godinu“, koju dodeljuju ova dva stručna časopisa koji su deo Financial Times grupe.

Najbolja privatna banka u Centralnoj i Istočnoj Evropi za 2020. godinu

Erste privatno bankarstvo nudi širok spektar usluga upravljanja imovinom, putem regionalnog prisustva u šest zemalja (Austriji, Češkoj Republici, Slovačkoj, Rumuniji, Mađarskoj i Hrvatskoj) i odobrava kredite, ulaže i štiti novac u ime 20.000 klijenata u CIE, kao i širom sveta. U svim zemljama CIE, fokus Erste privatnog bankarstva u 2019. godini bio je na daljem prekomponovanju portfolija, s tim da investicioni proizvodi ukupno generišu snažan međugodišnji rast od 10,3 procenta sredstava kojima se upravlja.

„Proširili smo svoj portfolio uključivanjem novih investicionih proizvoda i struktura razvijenih isključivo za privatno bankarstvo, sa posebnim fokusom na diskreciono upravljanje portfolijom i ESG rešenja,“ objasnio je Mihael Trothan, rukovodilac prodaje u sektoru stanovništva i razvoja poslovanja u CIE. „Tokom trajanja mera izolacije uvedenih zbog pandemije, naši klijenti su mogli da se oslone na široko priznatu Erste platformu za digitalno bankarstvo George, putem koje je realizovan rekordni broj transakcija, dok su naši sistemi za trgovanje takođe besprekorno funkcionisali uprkos izuzetno velikom obimu trgovanja,“ Trothan je nastavio. „Kriza nas je dodatno učvrstila u nameri da zadržimo poziciju lidera u digitalnoj transformaciji, sa posebnim akcentom na unapređenju digitalizacije naših savetničkih alata i procesa.“

Najbolja privatna banka u Austriji za 2020. godinu

Najnovija pobeda u kategoriji „Austrija“ predstavlja peto uzastopno priznanje ovih publikacija Erste privatnom bankarstvu kao pružaocu najboljih usluga privatnog bankarstva u ovoj zemlji.

„U vremenima kao što su ova, suština privatnog bankarstva je u obezbeđenju uravnoteženog portfolija, te se naši saveti fokusiraju na obezbeđenje odgovarajuće alokacije sredstava za naše klijente,“ izjavio je Tomas Šaufler, član odbora zadužen za privatno bankarstvo i poslovanje sa stanovništvom u Erste Banci Austrija (Erste Bank Oesterreich). „Konsultacije održavamo na svim kanalima, pri čemu hibridne ili višekanalne savetodavne ponude postaju sve važnije. Naš klijent odlučuje kako želi da dobija naša mišljenja i savete, na bilo kom mestu i u bilo koje vreme. Tradicionalno radno vreme banaka je u privatnom bankarstvu definitivno prevaziđeno.“

Globalne nagrade u oblasti privatnog bankarstva – izuzetnost u upravljanju imovinom

Kako bi utvrdio dobitnike Globalnih nagrada u oblasti privatnog bankarstva, žiri sačinjen od 15 vodećih stručnjaka iz te oblasti razmotrio je prijave više od 120 banaka koje se bave privatnim bankarstvom i uporedio njihova dostignuća na osnovu ključnih pokazatelja u oblasti upravljanja portfolijom, alokacije sredstava, upravljanja rizicima, diverziteta, strategija rasta, brige o klijentima, održivog ulaganja i ulaganja u cilju postizanja društvenih efekata, poslovnih modela, planiranja sukcesije, filantropskih usluga, zadržavanja zaposlenih, edukacije i obuke privatnih bankara, mera za obezbeđenje kontinuiteta poslovanja kao odgovor na pandemiju COVID-19, kao i inovacija.

The Banker je mesečnik koji objavljuje Financial Times Grupa, čije je sedište u Londonu, koji je specijalizovan za bankarstvo i čije su nagrade i rang liste prepoznate kao merila u međunarodnom bankarstvu. Časopis PWM Professional Wealth Management, koji je takođe deo Financial Times Grupe, pruža informacije i analize proizvoda, kretanja na tržištu, poreskih pitanja i fondova za privatne klijente i preduzetničke porodice.

Tagovi: Erste, Erste Group, The Banker
PROČITAJ I OVO
The Banker: Erste banka po peti put najbolja banka u Crnoj Gori
PRIZNANJA
The Banker: Erste banka po peti put najbolja banka u Crnoj Gori
LONDON/PODGORICA – Magazin „The Banker“ je po peti put proglasio Erste Bank AD Podgorica „Bankom godine u Crnoj Gori“. Nagrade ovog renomiranog magazina, koji djeluje u okviru Financial Times grupacije, ove godine su proglašene na onlajn ceremoniji održanoj 2. decembra.
HPB, HBOR i Zagrebačka banka kreditiraju HAC
REFINANCIRANJE
HPB, HBOR i Zagrebačka banka kreditiraju HAC
ZAGREB - Vlada je u četvrtak dala suglasnost Hrvatskim autocestama (HAC) za kredit kod Hrvatske poštanske banke, Zagrebačke banke i Hrvatske banke za obnovu i razvitak za refinanciranje dva kredita ukupno vrijedna 120,9 milijuna eura, radi pripajanja Autoceste Rijeka-Zagreb (ARZ) HAC-u.
EBA: Banke mogu odobravati moratorije na kredite do kraja ožujka 2021.
MORATORIJ
EBA: Banke mogu odobravati moratorije na kredite do kraja ožujka 2021.
BRUXELLES - Europska agencija za banke (EBA) ponovo je aktivirala kriznu regulativu za moratorije na kredite, omogućivši podnošenje zahtjeva za zamrzavanjem otplata do kraja ožujka 2021. kako bi se osigurala likvidnost u drugom valu pandemije covida 19.
The Banker: PBZ banka godine u Hrvatskoj
NAGRADE
The Banker: PBZ banka godine u Hrvatskoj
ZAGREB - Za ovu nagradu The Bankera koja se u financijskoj industrija smatra “standardom za bankarsku izvrsnost“, razmatrao se široki spektar kvantitativnih i kvalitativnih i kriterija.
NBS: Više od četiri petine plaćanja u RTGS sistemu
PLAĆANJA
NBS: Više od četiri petine plaćanja u RTGS sistemu
BEOGRAD - Za 20 radnih dana u novembru, u RTGS i kliring sistemu Narodne banke Srbije realizovano je 19,6 miliona plaćanja, od čega su 16 miliona ili 81,7 odsto nalozi u RTGS.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE