GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Erste Card Clubu dodijeljen PCI DSS certifikat

Erste Card Clubu dodijeljen PCI DSS certifikat
CERTIFIKAT
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.05.2020 / 10:15
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Erste Card Club (ECC) uspješno je završio proces certificiranja u skladu s međunarodnim sigurnosnim standardom platnih sustava PCI DSS-om (Payment Card Industry Data Security Standard).

Kako bi proveo certifikaciju, ECC je uveo nove, odnosno dodatno unaprijedio postojeće već visoke sigurnosne kontrole na području poslovnih procesa, tehnologija i zaposlenika. Osnovni cilj certifikacije je dodatna zaštita kartičnih podataka, a time i klijenata, na svim sustavima koji ove podatke obrađuju, prenose ili pohranjuju, odnosno detaljna kontrola i nadzor njihovog rukovanja tijekom cijelog procesa korištenja podataka. Uspješna certifikacija rezultat je značajnog i sustavnog ulaganja u ljude, sigurnosne alate i IT infrastrukturu.

„ECC poslovanje gotovo je u cijelosti povezano s kartičnim poslovanjem, stoga je i većina naših procesa, zaposlenika i tehnologija u opsegu PCI DSS-a. Kako je riječ o opsežnom projektu, na njemu su na neki način sudjelovali gotovo svi naši zaposlenici, pri čemu je njegova opsežnost potaknula i neke pozitivne transformacije našeg poslovanja. Sam PCI DSS certifikat podrazumijeva i obavezu kontinuiranog održavanja postignute razine kontrola, ali i njihovog kontinuiranog preispitivanja i unaprjeđenja. Treba reći kako samo certificiranje smatramo kao sredstvo, pri čemu su naši ciljevi u cijelosti usmjereni prema zaštiti naših klijenata kako bi im pružili sigurne i pouzdane usluge na svima dostupan način.“ kaže Jurgen de Ruijter, član Uprave Erste Card Cluba.

PCI/ DSS propisuje kontrolne ciljeve postavljene od vijeća PCI SSC (Payment Card Industry Security Standards Council), kojeg čine najveće kartične kuće: American Express, Discover Financial Services, JCB International, MasterCard, Visa Inc. Ciljevi vijeća su standardizirati sigurnosne kontrole i osigurati njihovu primjenu nad svim elementima u sustavu kartičnih plaćanja i povezanih usluga, pri čemu vijeće kroz PCI standarde i druge mehanizme potiče, razvija i promovira kulturu i svijest o značaju sigurnosti u području kartičnog poslovanja.

Tagovi: Erste Card Club, PCI DSS certifikat, Jurgen de Ruijter, Erste, American Express, Discover Financial Services, JCB International, MasterCard, Visa
PROČITAJ I OVO
Radnici njemačke Postbank glasaju o štrajku usred spora oko plaća
ŠTRAJK
Radnici njemačke Postbank glasaju o štrajku usred spora oko plaća
BERLIN - Sindikalni čelnici zatražili su od radnika njemačke Postbanke da odobre štrajkove na neodređeno vrijeme protiv banke nakon što posljednji krug pregovora o kolektivnom pregovaranju nije postigao dogovor o zahtjevima za sigurnost plaća i posla.
U Njemačkoj sve manje bankomata; evo gdje građani podižu novac
TRENDOVI
U Njemačkoj sve manje bankomata; evo gdje građani podižu novac
BERLIN - Podizanje gotovine za kupnju postaje sve popularnije među potrošačima u Njemačkoj. Ukupni obujam gotovinskih plaćanja lani je porastao za dobrih 20 posto na 12,31 milijardu eura.
Raiffeisen u strahu od Amerikanaca povukao oglase za radna mjesta u Rusiji
KUKAVIČKI
Raiffeisen u strahu od Amerikanaca povukao oglase za radna mjesta u Rusiji
BEČ - Austrijska Raiffeisen banka priopćila je u utorak da zamjenjuje oglase za posao koji sadrže "obmanjujuće riječi" koje impliciraju da banka širi svoje poslovanje u Rusiji.
Bank of America: Dobit pala zbog isplate kamata klijentima
PAD
Bank of America: Dobit pala zbog isplate kamata klijentima
NEW YORK - Dobit Bank of America pala je u utorak jer je zajmodavac zaradio manje od plaćanja kamata klijentima.
Ulaganje stanovništva u trezorske zapise smanjilo ukupne depozite
SPOJENE POSUDE
Ulaganje stanovništva u trezorske zapise smanjilo ukupne depozite
ANALIZA - Prema posljednjim podacima HNB-a, na osnovi stanja, ukupni depoziti (isključujući središnju državu) iznosili su na kraju veljače 56,1 mlrd. eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE