GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Erste banci dodijeljena nagrada EBRD-a za najaktivniju banku u financiranju međunarodne trgovine

Erste banci dodijeljena nagrada EBRD-a za najaktivniju banku u financiranju međunarodne trgovine
NAGRADE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.07.2021 / 21:46
Autor: SEEbiz
ZAGREB – U sklopu dodjele priznanja najuspješnijim bankama partnerima za 2020. godinu, u okviru programa TFP (Trade Facilitation Programme), EBRD je Erste banci četvrtu godinu zaredom dodijelio nagradu za najaktivniju banku partnera u financiranju međunarodne trgovine u Hrvatskoj.

Suradnja između Erste banke i EBRD-a na TFP programu započela je u svibnju 2015. godine, a cilj je promicanje međunarodnog poslovanja i pružanja podrške izvoznicima i uvoznicima.

Kroz EBRD TFP program Erste banka klijentima nudi poboljšane uvjete financiranja koji omogućuju tvrtkama nastup i osvajanje novih tržišta. Kroz ovaj program Erste banka prati tvrtke u osnaživanju i proširenju njihovog poslovanja kako bi im osigurala kontinuitet poslovanja kroz financiranje njihovih izvoznih, uvoznih i poslova lokalne distribucije. Dosad je podržano niz transakcija što je rezultiralo intenzivnim korištenjem limita programa u ukupnom iznosu od 20 milijuna eura, te donijelo priznanje za najaktivniju banku partnera EBRD-a u području financiranja međunarodne trgovine u Hrvatskoj.

„Tijekom 2020. godine, koja je bila iznimno izazovna za poslovanje izvoznih tvrtki, Erste banka je pružala kontinuiranu podršku tvrtkama koje su se trebale prilagođavati promjenama za vrijeme krize uzrokovane COVID-om kako bi i dalje ostale operativne, očuvale radna mjesta i bile u mogućnosti nuditi svoje proizvode i usluge na inozemnim tržištima. S EBRD-om surađujemo već deset godina te smo u tom razdoblju zajednički realizirali ukupno pet kreditnih linija u iznosu 190 milijuna eura koje su namijenjene financiranju mikro, malih i srednjih poduzeća te javnom i privatnom sektoru.“, rekla je voditeljica financiranja trgovine i izvoza u Erste banci Sanja Gracin.

Cilj EBRD-ovog TFP programa, pokrenutog 1999., je promicanje međunarodne trgovine iz i između zemalja u kojima EBRD ulaže. Kroz program, EBRD pruža jamstva međunarodnim bankama te kratkoročne kreditne linije odabranim bankama i faktoring kućama za posredovanje u odobravanju sredstava domaćim izvoznicima, uvoznicima i distributerima. TFP trenutno uključuje preko 100 partner banaka u 26 zemalja, s odobrenim limitima u okviru programa koja prelaze ukupni iznos od 1,5 milijardi eura i više od 800 konfirmirajućih banaka širom svijeta.

Tagovi: Erste, EBRD, Sanja Gracin, Trade Facilitation Programme
PROČITAJ I OVO
Dionice Zabe dobro se drže i nakon isteka prava na dividendu
TRŽIŠTE
Dionice Zabe dobro se drže i nakon isteka prava na dividendu
ZAGREB - U utorak je isteklo pravo na dividendu Zagrebačke banke. U usporedbi s cijenom na zatvaranju, dionica je pala za 5,4%, što je manje od dividendnog prinosa od 7,5%.
Sjedište udruženih banaka Nove KBM i SKB u vlasništvu OTP-a bit će u Ljubljani
PROMJENE
Sjedište udruženih banaka Nove KBM i SKB u vlasništvu OTP-a bit će u Ljubljani
LJUBLJANA - Mađarska banka OTP, koja je od veljače prošle godine vlasnik SKB banke i Nove KBM, planira spajanje banaka u drugoj polovici ove godine.
Raiffeisen očekuje zahtjev ECB-a za ubrzanjem odlaska iz Rusije
OČEKIVANJA
Raiffeisen očekuje zahtjev ECB-a za ubrzanjem odlaska iz Rusije
BEČ - Austrijska Raiffeisen Bank International (RBI) priopćila je kako očekuje zahtjev europskih regulatora za ubrzanje zatvaranja poslovanja u Rusiji.
Gotovinski krediti rasli najjače od ožujka 2019.
KREDITIRANJE
Gotovinski krediti rasli najjače od ožujka 2019.
ZAGREB - Snažan rast kredita kućanstvima započet prošle godine nastavljen je i u prvim mjesecima ove godine, "pri čemu je zamjetan pojačan rast gotovinskih nenamjenskih kredita", priopćio je HNB.
HPB kredit - Nove kamate za ostvarenje životnih planova
KREDITI
HPB kredit - Nove kamate za ostvarenje životnih planova
Gotovinski nenamjenski kredit HPB-a uz fiksne kamate od 4,95 % godišnje (EKS 5,96 %) osmišljen je za financiranje svih važnih životnih potreba i želja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE