GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

EBRD odobrila OTP banci Srbija zajam od 25 miliona evra

EBRD odobrila OTP banci Srbija zajam od 25 miliona evra
ZAJAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.10.2022 / 15:01
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) je OTP banci Srbija odobrila zajam u iznosu od 25 miliona evra za dalje kreditiranje malih i srednjih preduzeća (MSP) u Srbiji.

Kreditna linija će služiti kao podrška kreditiranju privatnih preduzeća u vidu linija za obrtni kapital i investicionih kredita, pre svega za MSP koji posluju u ekonomski manje razvijenim delovima zemlje.

Kreditna linija će dodatno osnažiti pristup finansiranju za MSP u trenutno izazovnim uslovima poslovanja.

Predrag Mihajlović, CEO i predsednik Izvršnog odbora OTP banke Srbija je izjavio:

„U skladu sa našom vodećom pozicijom na tržištu u kreditiranju stanovništva i privrede, pristupili smo potpisivanju nove kreditne linije sa EBRD-om sa uverenjem da ćemo na taj način dodatno ojačati razvoj srpske privrede i njene otpornosti na srednji i duži rok. OTP banka će nastojati da deo sredstava iz ove kreditne linije usmeri na finansiranje kvalitetnih zelenih projekata, kroz ulaganja u projekte obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti.“

Branimir Spasić, CFO i član Izvršnog odbora OTP banke je naveo: „Nova kreditna linija u iznosu od 25 miliona evra doprineće da zadržimo zdrav kvalitet portfolija OTP banke i očekujem značajno interesovanje i postojećih i novih klijenata iz MSP sektora. Mi smo u redovnoj komunikaciji sa međunarodnim finansijskim institucijama u cilju sagledavanja dodatnih izvora finansiranja kako bismo obezbedili bolje uslove finansiranja malih i srednjih preduzeća“.

Aleksandra Vukosavljević, direktorka EBRD za finansijske institucije na Zapadnom Balkanu i Istočnoj Evropi je navela:

„Drago nam je da nastavljamo saradnju sa OTP bankom i da zajednički podržavamo mala i srednja preduzeća u Srbiji. Nova kreditna linija omogućiće malim i srednjim preduzećima jednostavniji pristup finansiranju za razvoj i jačanje konkurentnosti, na lokalnom i stranim tržištima“.

Sa širokom regionalnom pokrivenošću i fokusom na MSP sektor, OTP banka Srbija ima potencijal da obezbedi preko potrebno finansiranje manjim preduzećima i da doprinese razvoju MSP sektora u celoj zemlji.
EBRD je vodeća investiciona institucija u Srbiji. Banka je do danas uložila preko 7,5 milijardi evra u 296 projekata u zemlji. Fokus banke u Srbiji jeste razvoj privatnog sektora, poboljšanje javne komunalne infrastrukture i olakšavanje tranzicije zemlje ka zelenoj ekonomiji.

Tagovi: OTP banka Srbija, OTP banka, Aleksandra Vukosavljević, Predrag Mihajlović, EBRD, Evropska banka za obnovu i razvoj
PROČITAJ I OVO
Tržišna kapitalizacija američkih banaka pala za 229 milijardi dolara
TEŽAK PAD
Tržišna kapitalizacija američkih banaka pala za 229 milijardi dolara
LONDON - Što nije u redu s bankama, zapitao se i britanski tjednik The Economist.
Gotovo 100 milijardi dolara depozita izvučeno iz američkih banaka
ODLJEV
Gotovo 100 milijardi dolara depozita izvučeno iz američkih banaka
WASHINGTON - Regulatori su ponovno uvjeravali javnost da je bankarski sustav siguran, budući da su svježi podaci pokazali da su klijenti nedavno povukli gotovo 100 milijardi dolara depozita.
Deutsche Bank na meti panične rasprodaje, Scholz smiruje investitore
RASPRODAJA
Deutsche Bank na meti panične rasprodaje, Scholz smiruje investitore
FRANKFURT - Dionice Deutsche Banka skliznule su u petak, dok su troškovi osiguranja od neplaćanja naglo porasli, jer se njemački zajmodavac našao na meti panične rasprodaje zbog briga oko stabilnosti europskog bankarskog sektora.
Erste banka u 2022. ostvarila rast ukupnih kredita i depozita
RAST
Erste banka u 2022. ostvarila rast ukupnih kredita i depozita
ZAGREB – Prema nekonsolidiranom financijskom izvještaju, koji obuhvaća rezultate Erste&Steiermärkische Bank d.d. bez ovisnih društava, neto dobit u 2022. godini iznosila je 977,0 milijuna kuna, 15,3% više u odnosu na 847,0 milijuna kuna u 2021.
Europska središnja banka vrši pritisak na Raiffeisen da napusti Rusiju
PRITISCI
Europska središnja banka vrši pritisak na Raiffeisen da napusti Rusiju
FRANKFURT - Europska središnja banka vrši pritisak na austrijsku Raiffeisen banku da zatvori svoje visokoprofitabilne operacije u Rusiji, potvrdilo je Reutersu pet obaviještenih izvora.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE