GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

EBRD kupio obveznice Erste banke vrijedne 45 milijuna kuna

EBRD kupio obveznice Erste banke vrijedne 45 milijuna kuna
KUPNJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.12.2018 / 12:35
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) u utorak je izvijestila da je po prvi put kupila obveznice jedne hrvatske financijske institucije, uloživši 45 milijuna kuna u obveznice Erste&Steiermaerkische banke, hrvatske podružnice austrijske Erste banke.

Erste banka je 30. studenoga izdala 300 milijuna kuna vrijedne obveznice, s rokom dospijeća u studenome 2023. godine.

Kako se navodi u priopćenju EBRD-a, novac prikupljen prodajom obveznica Erste banka će iskoristiti za diverzifikaciju svoje baze za financiranje osnovnog poslovanja i ojačati bilancu imovine osiguranjem dugoročnog kunskog financiranja.

Kako dodaju, razvijanje i jačanje tržišta lokalnih valuta i kapitala jedan je od strateških prioriteta EBRD-a.

"S našim ulaganjima želimo poduprijeti razvoj lokalnog tržišta kapitala i osigurati sredstva lokalnom gospodarstvu. Sudjelovanje u izdanju Ersteovih obveznica važan je korak u tim nastojanjima", rekla je direktorica EBRD-a za Hrvatsku Victoria Zinchuk.

Erste&Steiermaerkische banka je treća najveća banka u Hrvatskoj, koja već dugo surađuje s EBRD-om, kaže se u priopćenju.

Tagovi: EBRD, Erste banka, Erste
PROČITAJ I OVO
OTP razgovara s Apollom o preuzimanju Nove KBM
RAZGOVORI
OTP razgovara s Apollom o preuzimanju Nove KBM
LJUBLJANA - Prije nekoliko godina OTP je bio u ozbiljnoj konkurenciji za stjecanje jedne od najvećih slovenskih financijskih institucija, Nove KBM, ali na kraju je privatna investicijska tvrtka Apollo postala vlasnik s otkupnom cijenom od 250 milijuna eura.
Zagrebačka banka ove godine neće isplatiti dividendu
DIVIDENDA
Zagrebačka banka ove godine neće isplatiti dividendu
ZAGREB - Zagrebačka banka je jučer održala Glavnu skupštinu, u kojem su dioničari odobrili zadržavanje neto dobiti za 2020. godinu, što podrazumijeva da dividende neće biti. Dobit od 734,5 kuna rasporedit će se u zadržanu dobit.
Rekordna kvartalna dobit Goldman Sachsa
REKORDI
Rekordna kvartalna dobit Goldman Sachsa
NEW YORK - Američka banka Goldman Sachs u prvom je tromjesečju ove godine zabilježila 6,8 milijardi eura neto dobiti, četiri puta više nego u prvom tromjesečju prošle godine.
Rezultati JPMorgana bolji od očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Rezultati JPMorgana bolji od očekivanja
NEW YORK - JPMorgan Chase u srijedu je izvijestio o dobiti i prihodima koji su premašili očekivanja analitičara s robusnim rezultatima trgovanja i 5,2 milijarde dolara koristi od puštanja novca koji je izdvojio za kreditne gubitke koji se nisu razvili.
Vedrana Jelušić Kašić imenovana novom članicom Uprave PBZ-a
KARIJERE
Vedrana Jelušić Kašić imenovana novom članicom Uprave PBZ-a
ZAGREB - Nadzorni odbor Privredne banke Zagreb (PBZ) za novu je članicu Uprave te banke imenovao Vedranu Jelušić Kašić, za što još treba dobiti prethodnu suglasnost HNB-a, izvijestili su u utorak iz PBZ-a.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE