GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

EBRD i Banca Intesa omogućile bolji pristup finansiranju za preduzetnice

EBRD i Banca Intesa omogućile bolji pristup finansiranju za preduzetnice
FINANSIRANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.08.2020 / 11:48
Autor: SEEbiz
BEOGRAD – Preduzeća kojima upravljaju žene u Srbiji imaće pristup novoj kreditnoj liniji od 8 miliona evra koju je Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) odobrila Banca Intesa za finansiranje malih i srednjih preduzeća kojima rukovode žene.

Ovo je četvrta kreditna linija koju EBRD obezbeđuje za Banca Intesa u okviru svog programa Žene u biznisu (Women in Business), koji su podržali donatorski fondovi iz Švedske i Luksemburga.

Kao vodeća banka u Srbiji, Banca Intesa je ključni promoter ekonomske inkluzije žena i do sada je plasirala oko 15 miliona evra kredita preduzećima kojima upravljaju žene. Nova kreditna linija će pomoći banci da zadovolji rastuću tražnju nakon krize izazvane korona virusom i dodatno poboljšati pristup finansiranju za preduzetnice.

Suzana Hargitaj, regionalna direktorka EBRD-a za zapadni Balkan i šefica kancelarije u Srbiji, rekla je: „Danas se ponovo udružujemo sa našim dugogodišnjim partnerom, Banca Intesa Beograd, da podržimo preduzeća kojima rukovode žene u Srbiji. Ovo predstavlja važan korak napred u naporima da se podrži ekonomsko uključivanje žena u zemlji u periodu nakon krize izazvane korona virusom.”

Draginja Đurić, predsednik Izvršnog odbora Banca Intesa, izjavila je: „Banca Intesa, u saradnji sa EBRD, nastavlja da jača ekonomski potencijal ženskog preduzetništva, prepoznajući njegov značaj za održivi razvoj domaće privrede. Kao prva banka koja je u Srbiji započela realizaciju EBRD programa Žene u biznisu, do sada smo podržali više od 1.500 inicijativa ženskog preduzetništva, pomažući preduzetnicama da unaprede poslovanje i ostvare svoje razvojne ambicije. U okolnostima u kojima se čitava svetska ekonomija suočava sa negativnim posledicama pandemije, osetljivi segmenti privrede posebno su izloženi udarima krize, zbog čega je neophodno da im i u ovom trenutku olakšamo pristup finansiranju, doprinoseći očuvanju radnih mesta i ukupnom privrednom oporavku naše zemlje.“

EBRD je vodeći institucionalni investitor Srbiji. Banka je do sada uložila više od šest milijardi evra u 267 projekata u zemlji, sa fokusom na razvoj privatnog sektora, unapređenje usluga javnog sektora i zelenu ekonomiju.

Tagovi: Evropska banka za obnovu i razvoj, EBRD, Banca Intesa, preduzetnice, Draginja Đurić
PROČITAJ I OVO
ECB želi olakšati teret bankama po pitanju izvješćivanja
IZVJEŠĆIVANJE
ECB želi olakšati teret bankama po pitanju izvješćivanja
FRANKFURT - Europska središnja banka (ECB) želi pojednostaviti zahtjeve bankama vezane uz izvješćivanje, objavila je u ponedjeljak središnja banka eurozone, odgovarajući na dugo vremena prisutne kritike iz bankarskog sektora da je nadzor nepotrebno opterećujuć i skup.
Ukupni krediti stanovništvu 135 milijardi kuna
KREDITIRANJE
Ukupni krediti stanovništvu 135 milijardi kuna
ANALIZA - Ukupni krediti stanovništvu na kraju srpnja iznosili su 135 milijardi kuna, najviše od ožujka ove godine, čime je nastavljen njihov rast i na mjesečnoj i godišnjoj razini - u odnosu na lipanj veći su za 0,3 posto, a u odnosu na prošlogodišnji srpanj za 4,1 posto, pokazuju podaci Hrvatske narodne banke (HNB).
Stečajna uprava Atlas banke prodaje nepokretnosti u Budvi za 3,58 miliona eura
PRODAJA
Stečajna uprava Atlas banke prodaje nepokretnosti u Budvi za 3,58 miliona eura
PODGORICA - Stečajna uprava Atlas banke objavila je javni poziv za učešće na nadmetanju za prodaju nepokretnosti u Budvi, čija je ukupna vrijednost oko 3,58 miliona eura.
Međunarodna istraga: Velike banke oprale goleme iznose novca
PRANJE NOVCA
Međunarodna istraga: Velike banke oprale goleme iznose novca
PARIZ - Astronomski iznosi prljavog novca godinama su prolazili kroz najveće svjetske bankarske institucije, otkrila je istraga Međunarodnog konzorcija istraživačkih novinara (ICIJ) koji osuđuje manjkavosti kontrole tog sektora.
Societe Generale priprema prodaju Lyxora
PRODAJA
Societe Generale priprema prodaju Lyxora
NEW YORK/LONDON - Societe Generale priprema se za pokretanje prodaje svoje podružnice za upravljanje imovinom Lyxor.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE