GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

EBRD će nastaviti ulagati milijardu eura godišnje u zapadni Balkan

EBRD će nastaviti ulagati milijardu eura godišnje u zapadni Balkan
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.02.2020 / 07:33
Autor: SEEbiz
LONDON - Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) nastavit će ulagati najmanje milijardu evra godišnje u region zapadnog Balkana, ali za to su potrebni mir i reforme, izjavio je direktor EBRD-a Suma Chakrabarti.

Chakrabarti je rekao za RTS da je sa 13 mlrd EUR EBRD najveći pojedinačni investitor u zemljama zapadnog Balkana.

Odgovarajući na pitanje da li je stabilnost, odnosno nestabilnost, presudna stvar za regiju, on je rekao da su "posljednjih 25 godina (u regionu) učinjene vidljive promjene i u političkom i ekonomskom smislu".

- Došle su mlađe generacije. Kada to kažem mislim i na političare. One su otvorenije i posvećenije miru i razvoju, dodao je Chakrabarti.

On je istakao da je to "dobra promjena" i da "treba vidjeti kako bi te promjene uticale na brže približavanje zemalja regiona EU".

- Vidimo proces oko Sjeverne Makedonije i Albanije. Treba eliminisati tenzije i ubrzati dijalog između Beograda i Prištine, naveo je direktor EBRD-a.

Prema njegovim riječima, sve to zajedno doprinijeće pozitivnom razvoju događaja i dati šansu regionu na duge staze.

Chakrabarti je pohvalio ekonomske rezultate Srbije, istakavši da je "vrijeme za još veća ulaganja u Srbiji" jer je "ekonomija zemlje otvorena".

Na samitu održanom u sjedištu EBRD-a, između ostalog, razgovarano je važnosti "mini-schengenskog" prostora, te su Kosovo, Crna Gora i Bosna i Hercegovina pozvani da se pridruže ovoj inicijativi.

Tagovi: EBRD, Suma Chakrabart, Evropska banka za banka i obnovu i razvoj,
PROČITAJ I OVO
HUB poziva na snižavanje troška solemnizacije
POZIV
HUB poziva na snižavanje troška solemnizacije

ZAGREB - Hrvatska udruga banaka pozvala je u petak na snižavanje troška solemnizacije dodataka ugovora o kreditu kako bi se smanjio trošak za građane koji su prinuđeni na solemnizaciju radi moratorija i odgode plaćanja rata.

HBOR: Više od 13,5 milijardi kuna za kreditiranje gospodarstvenika
KREDITI
HBOR: Više od 13,5 milijardi kuna za kreditiranje gospodarstvenika
ZAGREB - Europska komisija odobrila je u četvrtak i drugi hrvatski program za potporu hrvatskom gospodarstvu zbog posljedica pandemije koronavirusa, a ukupni kreditni potencijal dva program je 1,8 milijardi eura (više od 13,5 milijardi kuna) namijenjenih realnom sektoru, priopćio je HBOR.
Pierre Boscq imenovan za člana Uprave Addiko Bank d.d.
KARIJERE
Pierre Boscq imenovan za člana Uprave Addiko Bank d.d.
ZAGREB – Savjet Hrvatske narodne banke potvrdio je Pierrea Boscqa članom Uprave Addiko banke, odgovornim za Poslovanje s građanstvom i malim poduzećima.
Za moratorij kredita mora se platiti solemnizacija
UVJETI
Za moratorij kredita mora se platiti solemnizacija
ZAGREB - Klijenti koji su se ovih dana obratili svojim bankama kako bi pokrenuli proceduru moratorija na otplatu kredita našli su se zatečeni činjenicom da to podrazumijeva i dodatne troškove, a među ostalim, ispostavilo se da će morati platiti solemnizaciju aneksa ugovora o kreditu, piše u četvrtak Jutarnji list.
PBZ grupa donira dodatnih 3,5 milijuna kuna bolnicama
DONACIJA
PBZ grupa donira dodatnih 3,5 milijuna kuna bolnicama
ZAGREB - Nakon donacije od milijun kuna Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu, PBZ grupa donira bolnicama dodatna 3,5 milijuna kuna.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE