GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Draginja Đurić napušta poziciju predsednika Izvršnog odbora Bance Intese

Draginja Đurić napušta poziciju predsednika Izvršnog odbora Bance Intese
KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.01.2022 / 20:03
Autor: SEEbiz
ZAGREB - – Nakon više od 20 godina uspešnog upravljanja poslovanjem Banca Intesa Beograd, Draginja Đurić napušta poziciju predsednika Izvršnog odbora vodeće banke na tržištu Srbije, koju će preuzeti Darko Popović, član Izvršnog odbora i direktor Divizije za poslovanje sa fizičkim licima i malim biznisom.

Draginja Đurić će nastaviti da daje svoj doprinos grupi Intesa Sanpaolo u funkciji savetnika direktora Divizije internacionalnih banaka članica za CEE oblast – Hrvatsku, Slovačku i, posebno, Srbiju u funkciji ambasadora Intesa Sanpaolo Grupe u komunikaciji sa regulatorima, institucijama i potencijalnim klijentima na ovim tržištima. Dodatno, u novoj ulozi će svoje decenijsko iskustvo i široku ekspertizu staviti na raspolaganje članicama Grupe kao zamenik predsednika Upravnog odbora u Privrednoj banci Zagreb, član upravnih odbora VUB banke u Slovačkoj i IVS, kompanije za pružanje IT usluga.

Direktor Divizije internacionalnih banaka članica, gospodin Marko Elio Rotinji je ovim povodom izjavio: “Draginja Đurić je u velikoj meri doprinela razvoju i uspehu Banka Intesa na srpskom tržištu. Uveren sam u to da će biti jednako posvećena i u svojoj novoj ulozi i na taj način svojom ekspertizom i vizijom dodati vrednost poslovanju bankama članicama na drugim tržištima. Zaista je inspirišuće imati u svojim redovima pravog lidera i kompletnu ličnost izvrsne reputacije čak i na regionalnom nivou, na čelu vodeće banke jednog od prominentnijih strateških tržišta u okviru Divizije.“

Od kako je 2001. godine preuzela rukovođenje bankom, Draginja Đurić je pružila izuzetan doprinos njenom razvoju, kao i napretku celokupnog bankarskog sektora Srbije. Pod njenim upravljanjem, Banca Intesa Beograd je postala deo međunarodne grupe Intesa Sanpaolo, integrisala najviše internacionalne standarde u svoje poslovanje i zauzela vodeću poziciju na tržištu mereno ključnim pokazateljima uspešnosti poslovanja koju sa uspehom održava već 15 godina. Poslovni rezultati banke nagrađeni su nizom inostranih i domaćih priznanja, među kojima se ističe devet nagrada za Banku godine u Srbiji magazina The Banker, kao i po šest priznanja za najuspešniju banku časopisa Euromoney i Global Finance.

Tokom svoje izuzetne profesionalne karijere, Draginja Đurić je više puta proglašena za bankara godine u Srbiji od strane uglednih finansijskih publikacija, kao i za najboljeg bankara jugoistočne Evrope. Među brojnim priznanjima koje je ponela posebno mesto zauzimaju Orden za zasluge Republike Italije zbog zalaganja na promociji i unapređenju odnosa između Srbije i Italije, „Laureat vrline“ Mokrogorske škole menadžmenta za doprinos ženskom liderstvu, kao i Orden Svete Carice Milice - Prepodobne Evgenije za pomaganje manastiru Studenica Svetog arhijerejskog sinoda Srpske pravoslavne crkve.

„Izuzetno je zadovoljstvo, sreća i čast što sam imala priliku da više od dvadeset godina budem na čelu najveće i jedne od sistemski najvažnijih banaka na tržištu koja je uvek bila solidan oslonac privredi i sigurna potpora građanima. Ovom prilikom želim da zahvalim svojim saradnicima na posvećenosti i profesionalnosti, ali i klijentima na uvažavanju i poverenju koje smo uzajamno strpljivo gradili i negovali na obostrano zadovoljstvo. Na kraju, želela bih da uputim zahvalnost i lokalnoj zajednici i da istaknem da smo se kao Banka, pored očekivanja akcionara da dosegnemo zadate rezultate, uvek trudili da podržimo društvenu zajednicu i pružimo pomoć u onoj meri u kojoj smo mogli.“, izjavila je Draginja Đurić, povodom preuzimanja svoje nove funkcije u okviru Grupe.

Darko Popović preuzima rukovođenje bankom nakon trinaest godina na poziciji člana Izvršnog odbora. Svoje profesionalno iskustvo u bankarskoj industriji stekao je na rukovodećim funkcijama u oblasti kako poslovanja sa fizičkim licima i malim biznisom, tako i sa privrednim subjektima, ali i u segmentu upravljanja rizicima. Pored toga, predsednik je Upravnog odbora lizing kompanije Intesa Lizing i člana Nadzornog odbora Društva za upravljanje investicionim fondovima Intesa Invest. Uživajući puno poverenje matične Grupe i članova Izvršnog odbora banke, Darko Popović će predvoditi razvoj Banca Intesa i njenu dalju transformaciju u novom poslovnom ambijentu, uz još snažniji fokus na inovaciju proizvoda i usluga, agilnost i efikasnost procesa, fleksibilnost i izuzetno korisničko iskustvo sa ciljem da i u narednom periodu ostane vodeća banka na tržištu i uspešno odgovori na potrebe svojih klijenata.

Tagovi: Draginja Đurić, Darko Popović, Banca Intesa
PROČITAJ I OVO
Rezultati UBS-a dobili poticaj od viših kamatnih stopa
SOLIDNO
Rezultati UBS-a dobili poticaj od viših kamatnih stopa
BERN - UBS je izvijestio o neto prihodu od 1,7 milijardi dolara za četvrto tromjesečje prošle godine, čime je njegova godišnja dobit dosegla 7,6 milijardi dolara u 2022. godini.
Deželna banka Slovenije lani povećala neto dobit 52%
DOBRE BROJKE
Deželna banka Slovenije lani povećala neto dobit 52%

LJUBLJANA - Deželna banka Slovenije lani je ostvarila 7,38 milijuna eura čiste dobiti, što je 52 posto više nego godinu prije. Uprava banke, čije će vodstvo u veljači preuzeti Jure Kvaternik, napominje da je poslovanje banke u prošloj godini bilo uspješno unatoč i dalje teškim uvjetima.

U studenom ukupni krediti stanovništvu dosegnuli 149,2 mlrd. kuna
KREDITIRANJE
U studenom ukupni krediti stanovništvu dosegnuli 149,2 mlrd. kuna
ANALIZA - Prema podacima Hrvatske narodne banke, ukupni krediti stanovništvu krajem studenog 2022. porasli su na osnovi stanja za 7,4 mlrd. kuna ili 5,2% u odnosu na isto razdoblje 2021. godine i 0,5 mlrd. kuna ili 0,4% u odnosu na listopad, dosegnuvši 149,2 mlrd. kuna.
Kostić povećao udjel u Addiko banci
DOKUP
Kostić povećao udjel u Addiko banci
ZAGREB - Miodrag Kostić, koji je svoj biznis, uz bankarstvo, proširio na hranu, vino, energetiku, turizam i nekretnine, počeo kupovati udjele u – Addiko banci.
ECB odbacio pozive banaka za ublažavanjem odredbi o kapitalu
ODBIJENICA
ECB odbacio pozive banaka za ublažavanjem odredbi o kapitalu
FRANKFURT - Europska središnja banka (ECB) odbacila je pozive europskih banaka da ublaži odredbe o njihovom kapitalu kako bi im omogućila da pojačaju kreditiranje i da budu ravnopravne s američkim konkurentima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE