GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Donacijom PBZ Grupe Dječji dom Zagreb izgradio i opremio senzoričko igralište

Donacijom PBZ Grupe Dječji dom Zagreb izgradio i opremio senzoričko igralište
DONACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.05.2022 / 17:03
Autor: SEEbiz
ZAGREB – PBZ Grupa, dio Intesa Sanpaolo Grupe, nastavlja pomagati projekte za dobrobit djece i mladih diljem zemlje u sklopu svog humanitarnog projekta „Činim dobro svaki dan“. Najnovijom donacijom u iznosu od 312.232.56 kuna omogućila je izgradnju i opremanje senzoričkog igrališta u Dječjem domu Zagreb.

„Raduje nas svaka prilika da pomognemo djeci i mladima u Hrvatskoj. Stoga nam je zadovoljstvo putem našeg dugogodišnjeg humanitarnog projekta „Činim dobro svaki dan“ pomoći Dječjem domu Zagreb. Ovom donacijom, koja je omogućila izgradnju senzoričkog igrališta, nadamo se da smo uljepšali svakodnevne trenutke, igru i odrastanje korisnika ovog Doma. Za pomoć djeci i mladima samo u sklopu ovoga projekta do sada smo izdvojili više od 27,5 milijuna kuna te realizirali 62 donacije koje potvrđuju našu trajnu opredijeljenost i posvećenost pomaganju zajednici u kojoj poslujemo, a koju ćemo njegovati i ubuduće“, istaknuo je Dinko Lucić, predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb.

Dječji dom Zagreb pruža socijalne usluge djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi i njihovim obiteljima. Trenutno u institucijskim i izvaninstitucijskim uslugama ima 450 korisnika, djece i članova njihovih obitelji. Na lokaciji Doma u Nazorovoj ulici 49 zbrinjavaju najmlađe korisnike, djecu do sedam godina starosti, njih 90. Na istoj lokaciji nalazi se i Majčinski dom, koji brine o nezbrinutim trudnicama i majkama s djecom, te trenutno broji 18 korisnika.

„Jedna od vrlo važnih usluga za najmlađu djecu koja imaju probleme ili rizike u razvoju je rana intervencija. U okviru ove usluge pružamo terapiju senzoričke integracije za tridesetak djece. Zahvaljujući pomoći PBZ Grupe i njihovom projektu „Činim dobro svaki dan“, u suradnji s našim nadležnim Ministarstvom, danas imamo senzorički park koji će standard ove terapije značajno podići i pomoći dječici u tretmanu. Zahvaljujem Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, PBZ Grupi te svima koji su sudjelovali u realizaciji ove za nas vrlo vrijedne donacije. Ova donacija samo je nastavak naše dugogodišnje suradnje s PBZ-om, kroz različite humanitarne akcije i sponzorstva našem Domu“, istaknula je Jasna Ćurković Kelava, ravnateljica Doma za djecu Zagreb.

„Briga za dobrobit djece i mladih temeljna je odgovornost pojedinca, zajednice, ali i cijeloga društva i kao takva treba biti u središtu svih naših aktivnosti i međusobne suradnje. Humanitarna akcija PBZ Grupe primjer je dobre prakse društvene odgovornosti i suradnje, ali i njihov doprinos podizanju kvalitete života djece u domovima socijalne skrbi je vrlo značajan. Vrijednost ove donacije, ali i svih prijašnjih donacija u vrijednosti od gotovo 5 milijuna kuna za domove socijalne skrbi, osim što se ogleda u boljim uvjetima svakodnevnog življenja i odrastanja djece i mladih u domovima socijalne skrbi, svakako doprinosi daljnjem senzibiliziranju javnosti za potrebe djece koja su uskraćena za život u vlastitoj obitelji i potiče podršku šire društvene zajednice ovoj skupini djece i mladih“, istaknula je Marija Pletikosa, državna tajnica u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Donacija Dječjem domu Zagreb dio je projekta društveno odgovornog poslovanja PBZ Grupe, članice Intesa Sanpaolo Grupe, koji Grupa provodi već trinaest godina pod nazivom "Činim dobro svaki dan". Sredstvima izdvojenim za taj projekt Grupa pomaže nacionalne, dugoročne projekte za dobrobit djece i mladih: "Praćenje djece s neurorizicima" Ministarstva zdravstva i "Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi" Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te odgovara na aktualne


potrebe društva, izdvajajući za svaku transakciju napravljenu Visa karticom sa srcem po jednu kunu, bez dodatnog troška za korisnike kartice. Grupa je do sada prikupila više od 27,5 milijuna kuna te, uključujući i ovu najnoviju, ukupno realizirala 62 donacije, uključujući bolnice i domove socijalne skrbi diljem Hrvatske. Više informacija o postignućima projekta nalazi se na www.cinimdobro.hr.

Tagovi: PBZ Grupa, privredna banka Zagreb, Dinko lucić, Intesa Sanpaolo, dječji dom Zagreb, senzoričko igralište
PROČITAJ I OVO
Savjet HNB-a: Postupni rast domaćih kamatnih stopa
KAMATNE STOPE
Savjet HNB-a: Postupni rast domaćih kamatnih stopa
ZAGREB - Zaokret u monetarnim politikama vodećih gospodarstava počeo se postupno odražavati na rast domaćih kamatnih stopa, pa se tako nastavio rast prinosa na dužničke vrijednosne papire države, počeli su rasti i troškovi financiranja poduzeća, dok se kod kreditiranja stanovništva još uvijek ne primjećuje znatnija promjena financijskih uvjeta, konstatirao je u srijedu Savjet Hrvatske narodne banke.
Banca Intesa smanjuje potrošnju energije
SMANJENJE
Banca Intesa smanjuje potrošnju energije
BEOGRAD - U nameri da odgovornim upravljanjem resursima pruži doprinos merama štednje u aktuelnim uslovima globalne energetske neizvesnosti, Banca Intesa, deo međunarodne bankarske grupe Intesa Sanpaolo, usvojila je akcioni plan za optimizaciju potrošnje električne energije i gasa u svojim poslovnim prostorijama.
Banke već počele gasiti bankomate
BANKOMATI
Banke već počele gasiti bankomate
ZAGREB - S obzirom na veliku potražnju građana za početnim paketićima eurokovanica – više ih nema za kupiti u dijelu poštanskih ureda, potvrdili su iz Hrvatske pošte.
Goldman Sachs planira akvizicije kripto kompanija
KRIPTO SCENA
Goldman Sachs planira akvizicije kripto kompanija
NEW YORK - Izvršni direktor Goldman Sachsa Mathew McDermott rekao je da njihova tvrtka već provodi dubinsku analizu nekih kripto tvrtki.
Morgan Stanley otpušta dva posto radne snage
REZOVI
Morgan Stanley otpušta dva posto radne snage
NEW YORK - Morgan Stanley otpustio je danas oko 2% svoje radne snage, neslužbeno doznaje CNBC.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE