GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dobro poslovanje Komercijalne banke u prvoj polovini 2021.

Dobro poslovanje Komercijalne banke u prvoj polovini 2021.
DOBRA GODINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.08.2021 / 12:51
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Visoka adekvatnost kapitala i napredak u svim ključnim segmentima poslovanja – rast aktive za 180 miliona evra, odnosno za pet odsto, kreditne aktivnosti od 55 miliona evra što iznosi gotovo tri i po procenta, kao i depozita u iznosu većem od 144 miliona evra ili pet odsto - obeležili su poslovanje Komercijalne banke, članice NLB Grupe u prvoj polovini 2021. godine.

Temelj za ostvarenje poslovnih planova i veoma dobrih rezultata, postavljen je unapređenjem metodologija i procedura u okviru usklađivanja sa stanardima nove matične NLB Grupe, kao i smanjenju portfolija problematičnih kredita za 33 miliona evra, čime je osiguran nastavak rasta kreditne aktivnosti.

Već u prvom kvartalu Komercijalna banka je oborila rekord u jednom od strateških segmenata poslovanja - u realizaciji kredita za stanovništvo, gde je zabeležen skok od čak 36 odsto u odnosu na isti period prethodne godine. Uz to, potvrdila je već tradicionalnu ulogu lidera u finasiranju agrara i nastavila stabilan rast portfolija kredita za privredu.

„Naš najveći kapital je više od milion zadovoljnih klijenata. Stalna želja da opravdamo njihovo poverenje i ovoga puta je bila najbolji vetar u leđa da postignemo odlične rezultate i dokažemo da je ulaskom u NLB porodicu, Komercijalna banka postala još stabilnija i spremnija da se okrene njihovim potrebama. Nastavili smo da se razvijamo kao univerzalna banka sa individualnim i relevantnim rešenjima za svakog pojedinačnog klijenta. Rezultati koje smo zahvaljujući tome postigli, ukazuju da smo na sigurnom putu da ostvarimo projekcije za tekuću godinu, ali i plan da u narednih pet godina postanemo vodeća finansijska institucija u Srbiji“, istakao je Vlastimir Vuković, predsednik Izvršnog odbora Komercijalne banke.

On je dodao da će u skladu sa strateškim opredeljenjem NLB Grupe, Komercijalna banka značajan deo sredstava od neto kamata i naknada preusmeriti u dalji razvoj i širenje spektra ponude digitalnih servisa i usluga, kako bi nastavila dinamičan razvoj ukorak sa savremenim potrebama svojih klijenata.

„Komercijalna banka beleži eksponencijalni rast upotrebe digitalnih servisa i usluga, od gotovo 40 odsto godišnje. Za prvih šest meseci tekuće godine razvili smo i klijentima ponudili potpuno digitalne keš kredite, kao i KombankPay aplikaciju, za još efikasnija i sigurnija plaćanja mobilnim telefonima. U narednom periodu želimo da digitalizujemo i ponudimo što veći broj usluga online, ali i da paralelno sa tim nastavimo da radimo na unapređenju standarda u ekspoziturama, koje ostaju mesto susreta i savetovanja naših klijenata“, naveo je Vuković.

Kao jedna od sistemskih igrača na tržištu Srbije, Komercijalna banka se ove godine pridružila NLB Banci u pružanju sistemske podrške malim biznisima na putu oporavka od ekonomskih posledica pandemije kroz projekat Okvir podrške, kao i proizvođačima organske hrane kroz Organic konkurs. U ovoj godini Banka je otvorila i svoj prvi Kreditno stambeni centar, potpuno jedinstven koncept sveobuhvatne podrške od podnošenja zahteva do realizacije.

Tagovi: Komercijalna banka, Vlastimir Vuković, Nova ljubljanska banka, NLB Grupa, poslovni rezultati
PROČITAJ I OVO
Srbija kineskim bankama duguje tri milijarde dolara
DUG
Srbija kineskim bankama duguje tri milijarde dolara
BEOGRAD - Direktorka Centra za azijske studije Dragana Mitrović izjavila je da je prema prošlogodišnjem rebalansu budžeta dug Srbije prema Kini trenutno veći od tri milijarde dolara.
HUB: Valjanost konverzija CHF kredita ne bi više trebali biti predmet pred sudovima
REAKCIJE
HUB: Valjanost konverzija CHF kredita ne bi više trebali biti predmet pred sudovima
ZAGREB - Hrvatska udruga banaka (HUB) u petak je ustvrdila kako, s obzirom da je odlukama Vrhovnog suda, sada i presudom Suda EU već odlučeno o zakonitosti provedene konverzije kredita u švicarskim francima, "pitanje valjanosti konverzije i njezinih učinaka na restituciju potrošača više ne bi trebalo biti predmetom raspravljanja pred sudovima".
Milanović podržao Udrugu Franak, traže rješavanje pitanja ništetnosti ugovora
PODRŠKA
Milanović podržao Udrugu Franak, traže rješavanje pitanja ništetnosti ugovora
ZAGREB - Predsjednik Republike Zoran Milanović podržao je napore Udruge Franak da se žurno riješi pitanje ništetnosti ugovora u švicarskim francima i osigura pravo na obeštećenje potrošačima koji su prihvatili zakonsku konverziju švicarskih franaka u eure, priopćeno je.
HNB: Trend pada vrijednosti nacionalne referentne stope nastavljen i u prvom tromjesečju
TREND
HNB: Trend pada vrijednosti nacionalne referentne stope nastavljen i u prvom tromjesečju
ZAGREB - Dugogodišnji trend pada vrijednosti nacionalne referentne stope (NRS) još uvijek traje, iako se dodatno usporio u odnosu na prethodno tromjesečje, pokazali su podatci za prvo tromjesečje ove godine koje je u petak objavila Hrvatska narodna banka (HNB).
Sabor odlučio: Tomislav Ćorić je viceguverner HNB-a
NOVA FOTELJA
Sabor odlučio: Tomislav Ćorić je viceguverner HNB-a
ZAGREB - Hrvatski sabor imenovao je u petak Tomislava Ćorića, bivšeg ministra gospodarstva, viceguvernerom Hrvatske narodne banke (HNB), za njegovo imenovanje glasovalo je 76 zastupnika, 41 je bio protiv.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE