GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dobit NLB-a potonula 68 posto u prvom kvartalu

Dobit NLB-a potonula 68 posto u prvom kvartalu
POTONUĆE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.05.2020 / 11:08
Autor: SEEbiz / H
LJUBLJANA - Grupa Nova Ljubljanska banka (NLB) u prvom je tromjesečju ove godine ostvarila neto dobit od 18,3 milijuna eura, što je za 68 posto manje nego u istom lanjskom razdoblju, objavila je najveća slovenska banka.

Pad profitabilnosti u NLB-u tumače krizom zbog epidemije koronavirusa i rastom vrijednosnih usklađenja i rezervacija, koja su sa 600 tisuća eura u prvom kvartalu lani porasla na 28,3 milijuna eura u prvom ovogodišnjem tromjesečju.

Po podacima iz financijskog izvješća, zbog koronavirusa su u prvom tromjesečju formirana dodatna vrijednosna usklađena i rezervacije u iznosu od 24,5 milijuna eura.

Neto kamatni prihodi NLB grupe u prva su tri mjeseca ove godine iznosili 77,4 milijuna eura, što je smanjenje za tri posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

Neto prihodi od naknada i provizija povećani su, pak, za šest posto, na 42,4 milijuna eura

Depoziti klijenata u prvom su kvartalu umjereno porasli u odnosu na kraj prošle godine, dok su bruto krediti na kraju prvog tromjesečja iznosili 8,13 milijarde eura, dva posto više nego na kraju zadnjeg kvartala u 2019. godini.

NLB na razini grupe i na razini članica održava jaku likvidnosnu poziciju. Stopa ukupnog kapitala iznosi 18,5 posto, što je čvrst temelj za pokrivanje svih regulatornih zahtjeva glede kapitala i u zaoštrenim okolnostima epidemije koronavirusa, priopćila je grupa NLB.

Tagovi: Nova ljubljanska banka, koronakriza, koronavirus u Sloveniji
PROČITAJ I OVO
Vujčić: Zadovoljni što je procjena ECB-a pokazala da su banke dobro kapitalizirane
GUVERNER
Vujčić: Zadovoljni što je procjena ECB-a pokazala da su banke dobro kapitalizirane
ZAGREB - Guverner Hrvatske narodne banke (HNB) Boris Vujčić u petak je izrazio zadovoljstvo što je procjena Europske središnje banke (ESB) potvrdila da su hrvatske banke dobro kapitalizirane i da mogu podnijeti i vrlo snažan negativna šok.
Procjena ECB-a: Svih pet hrvatskih banaka ima dovoljnu razinu kapitala
KAPITAL
Procjena ECB-a: Svih pet hrvatskih banaka ima dovoljnu razinu kapitala
ZAGREB - Pet banaka koje su bile obuhvaćene sveobuhvatnom procjenom Europske središnje banke (ECB) ima dovoljnu razinu kapitala za redovno poslovanje, kao i za stresne ekonomske scenarije, izvijestila je u petak Hrvatska narodna banka (HNB), prenoseći rezultate ECB-ove procjene.
EBRD financira dovršetak projekta odvodnje grada Poreča
FINANCIRANJE
EBRD financira dovršetak projekta odvodnje grada Poreča
ZAGREB - Grad Poreč, jedno od najpopularnijih turističkih odredišta na obali Jadrana, će u izazovnim vremenima globalne pandemije korona virusa biti u mogućnosti dovršiti ključni infrastrukturni projekt zahvaljujući kreditu Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u iznosu od €6 milijuna.
Banke postrožile uvjete za odobravanje kredita
UVJETI
Banke postrožile uvjete za odobravanje kredita
ZAGREB - Nakon dvogodišnje stanke banke su ovih dana opet počele razmjenjivati podatke o obvezama klijenata radi procjene njihove kreditne sposobnosti, što bi moglo još više otežati dobivanje kredita, piše u petak Jutarnji list.
Addiko banka predstavila mRačun
NOVITETI
Addiko banka predstavila mRačun
BEOGRAD - Addiko banka je predstavila mRačun, jedinstveno rešenje u inovativnoj ponudi digitalnih proizvoda koje podrazumeva otvaranje računa u okviru postojeće mobilne aplikacije, putem video identifikacije korisnika. mRačun postaje potpuno funkcionalan po završetku svih koraka na mbankingu, bez odlaska u banku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE