GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Do kraja godine stambeni krediti u Zabi po nižim kamatnim stopama

Do kraja godine stambeni krediti u Zabi po nižim kamatnim stopama
KREDITI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.11.2021 / 12:43
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Zagrebačka banka pripremila je posebnu ponudu stambenih kredita koji se u razdoblju od 4. studenoga do 31. prosinca 2021. mogu ugovoriti uz kamatnu stopu od 2,35% (EKS 3,27%).

Ovi krediti ugovaraju se u eurima uz valutnu klauzulu, uz kombinaciju fiksne i promjenjive kamatne stope.

Stambeni krediti u Zagrebačkoj banci po atraktivnim uvjetima su dostupni postojećim i novim klijentima Zagrebačke banke.

Klijentima koji kupuju nekretninu, grade/dovršavaju kuću ili refinanciranju već postojeće stambene kredite, Zagrebačka banka nudi niz pogodnosti:

- fiksnu kamatnu stopu u prvih deset godina otplate kredita
- iznos kredita u maksimalnoj visini 95% procijenjene vrijednosti nekretnine
- besplatna procjena vrijednosti nekretnine (ako je procjenitelj ZANE d.o.o.).
Maksimalan rok na koji se krediti odobravaju je 30 godina. Obavezni instrument osiguranja je osiguranje otplate kredita i založno pravo na nekretnini te polica osiguranja založene nekretnine vinkulirana u korist Banke.
Nakon isteka ove ponude, klijentima Zagrebačke banke bit će na raspolaganju stambeni krediti po redovnim uvjetima koji su dostupni na službenoj internetskoj stranici Zagrebačke banke.

Reprezentativni primjer stambenog kredita po posebnoj kamatnoj stopi:

Za iznos kredita 70.000 EUR ugovoren na rok 20 godina, uz kamatnu stopu od 2,35 % godišnje (fiksna prvih 10 g. te promjenjiva (6M NRS za EUR + 2,24 p.p.) u ostatku otplate), efektivna kamatna stopa je 3,27 %, mjesečni anuitet u prvom i drugom razdoblju otplate je 365,85 EUR (240 anuiteta), ukupan iznos otplate 95.085,91 EUR. U izračun EKS-a uključeno je osiguranje otplate kredita, trošak police osiguranja nekretnine te naknada za vođenje računa.

Rizik promjene tečaja postoji za kredite s valutnom klauzulom jer strana valuta u budućnosti može imati manju ili veću vrijednost u odnosu na kune. Za kredite s promjenjivom kamatnom stopom ili fiksnom kamatnom stopom na određeno razdoblje pa zatim promjenjivom, rizik promjene kamatne stope može utjecati na promjenu visine ukupne ugovorne obveze, kao i anuiteta/rata izraženo u kunama, koje plaća potrošač. Po kreditu je obvezno sklapanje ugovora o dodatnim uslugama: polica osiguranja imovine i prema potrebi polica osiguranja života.

Tagovi: Zagrebačka banka, krediti, kamatne stope
PROČITAJ I OVO
ESLJP: Hrvatska povrijedila prava dioničarima Croatia banke
PRESUDA
ESLJP: Hrvatska povrijedila prava dioničarima Croatia banke
ZAGREB - Europski sud za ljudska prava (ESLJP) presudio je da je Hrvatska povrijedila prava na pošteno suđenje i na mirno uživanje vlasništva bivšim dioničarima Croatia banke zbog propusta domaćih sudova da preispitaju vladinu odluku o povlačenju i poništaju dionica.
The Banker: Intesa Sanpaolo dobila nagradu za banku godine u Italiji
NAGRADE
The Banker: Intesa Sanpaolo dobila nagradu za banku godine u Italiji
ZAGREB - Intesa Sanpaolo (matična banka PBZ-a) ponovno je "Banka godine u Italiji" (Bank of the Year in Italy) prema The Bankeru, uglednoj publikaciji Financial Times Grupe.
The Banker: OTP banka je banka 2021. godine u Hrvatskoj
PRIZNANJA
The Banker: OTP banka je banka 2021. godine u Hrvatskoj
SPLIT – Prema izboru najprestižnijeg financijskog magazina The Banker OTP banka d.d. je najbolja banka 2021. u Hrvatskoj.
HUB: Osjetan oporavak kreditiranja stanovništva
OPORAVAK
HUB: Osjetan oporavak kreditiranja stanovništva
ZAGREB - Rast ukupnih kredita stanovništvu u listopadu iznosio je 4,1 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine, pri čemu su stambeni krediti porasli za 10,6 posto, istaknuto je u novim HUB Pregledima, naslovljenima "Osjetan oporavak kreditiranja stanovništva uz povijesno najniže kamatne stope".
HPB: Vrhovni sud dopušta reviziju na presudu u slučaju Puharić
REVIZIJA
HPB: Vrhovni sud dopušta reviziju na presudu u slučaju Puharić
ZAGREB - Hrvatska poštanska banka (HPB) izvijestila je u srijedu da je Vrhovni sud donio rješenje kojim dopušta banci podnošenje revizije na presudu u slučaju Jušte Puharića, kao i da je Općinski građanski sud donio rješenje kojim se odgađa prijenos novčanih sredstava tužitelju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE