GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dionice Squarea uzletjele nakon najave osnivanja banke

Dionice Squarea uzletjele nakon najave osnivanja banke
UZLET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.03.2021 / 20:55
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Dionice Squarea danas su uzletjele sedam posto nakon što je kompanija ovga tjedna i službeno otpočela lansiranje svojih bankarskih operacija.

Squareova nova banka u punom vlasništvu nudit će depozitne račune i zajmove osigurane od FDIC-a malim poduzećima koja su u prošlosti koristila tvrtku za obradu plaćanja.

Square Financial Services sa sjedištem u Salt Lake Cityju priopćio je u ponedjeljak da će se u početku fokusirati na pružanje poslovnih zajmova i depozitnih proizvoda, počevši od osiguranja i izdavanja poslovnih zajmova za postojeći kreditni proizvod Square Capital.

Prije pokretanja, zajmovi Square Capitala odobravani su kroz partnerstvo s Celtic Bank.

"Donošenje internih bankarskih sposobnosti omogućuje nam spretnije poslovanje, što će služiti Squareu i našim klijentima dok nastavljamo raditi na stvaranju financijskih alata koji služe onima koji nemaju dovoljno usluga", rekla je financijska direktorica Squarea Amrita Ahuja u izjavi.

Tvrtka je radila na pokretanju banke više od četiri godine, a Square je regulatorno odobrenje dobio u ožujku prošle godine.

Oaj potez signalizira širu ambiciju izvršnog direktora Square Jacka Dorseyja da tehnološku tvrtku pretvori u one stop shop kompaniju za financije. Square također ima iskustva s internom izgradnjom brzorastućih proizvoda. CashApp aplikacija, koja je započela kao manji interni projekt, sada čini otprilike polovicu bruto dobiti Squarea.

Tagovi: Square Capital, CashApp, Square, banka, Jack Dorsey
PROČITAJ I OVO
Andrea Orcel preuzima kormilo UniCredita
KARIJERE
Andrea Orcel preuzima kormilo UniCredita
MILANO - Andrea Orcel imenovan je u četvrtak novim izvršnim direktorom talijanske banke UniCredit, a početak mandata obilježilo je nezadovoljstvo pojedinih dioničara visinom njegove plaće i bonusa.
Sberbank želi iskoristiti procvat internetske trgovine
STRATEŠKI
Sberbank želi iskoristiti procvat internetske trgovine
MOSKVA - Ruski Sberbank planira proširiti poslovanje u sektoru logistike u matičnoj zemlji kako bi iskoristio procvat internetske trgovine, najavila je glavna financijska direktorica Alexandra Buriko.
EU neće pomoći Crnoj Gori u otplati duga kineskoj Exim banci
ODLUKE
EU neće pomoći Crnoj Gori u otplati duga kineskoj Exim banci
PODGORICA - Evropska unija neće uskočiti u otplatu zajma od milijardu eura koji je Crna Gora uzela od Izvozno-uvozne banke Kine (Exim banke), rekao je portparol EU Peter Stano.
OTP razgovara s Apollom o preuzimanju Nove KBM
RAZGOVORI
OTP razgovara s Apollom o preuzimanju Nove KBM
LJUBLJANA - Prije nekoliko godina OTP je bio u ozbiljnoj konkurenciji za stjecanje jedne od najvećih slovenskih financijskih institucija, Nove KBM, ali na kraju je privatna investicijska tvrtka Apollo postala vlasnik s otkupnom cijenom od 250 milijuna eura.
Zagrebačka banka ove godine neće isplatiti dividendu
DIVIDENDA
Zagrebačka banka ove godine neće isplatiti dividendu
ZAGREB - Zagrebačka banka je jučer održala Glavnu skupštinu, u kojem su dioničari odobrili zadržavanje neto dobiti za 2020. godinu, što podrazumijeva da dividende neće biti. Dobit od 734,5 kuna rasporedit će se u zadržanu dobit.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE