GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dionice Credit Suissea katapultirane nakon informacije o zajmu SNB-a

Dionice Credit Suissea katapultirane nakon informacije o zajmu SNB-a
UZLET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.03.2023 / 13:15
Autor: SEEbiz
BERN - Dionice Credit Suissea skočile su više od 30% na otvaranju tržišta u četvrtak nakon što je banka objavila da će posuditi do 50 milijardi švicarskih franaka (54 milijarde dolara) od Švicarske narodne banke.

Oporavak dionica malo se ohladio u ranom trgovanju, ali su dionice još uvijek bile u porastu od 21,8% u 10 sati ujutro po londonskom vremenu.

Posuđeni zajmodavac najavio je kasno u srijedu da će iskoristiti svoju mogućnost posuđivanja od Švicarske središnje banke u okviru pokrivenog zajma i kratkoročne likvidnosti.

Švicarska narodna banka i Švicarsko tijelo za nadzor financijskog tržišta rekli su u priopćenju od srijede da Credit Suisse "ispunjava zahtjeve kapitala i likvidnosti koji se nameću sistemski važnim bankama".

Credit Suisse također je ponudio otkup duga u vrijednosti od oko 3 milijarde franaka, koji se odnosi na 10 nadređenih dužničkih vrijednosnica denominiranih u američkim dolarima i četiri nadređene dužničke vrijednosnice denominirane u eurima.

"Ove mjere pokazuju odlučnu akciju za jačanje Credit Suisse dok nastavljamo našu stratešku transformaciju kako bismo isporučili vrijednost našim klijentima i drugim dionicima", rekao je glavni izvršni direktor Credit Suisse Ulrich Koerner u objavi u srijedu.

“Zahvaljujemo [Švicarskoj narodnoj banci] i FINMA-i dok provodimo našu stratešku transformaciju. Moj tim i ja odlučni smo brzo napredovati kako bismo isporučili jednostavniju i fokusiraniju banku izgrađenu na potrebama klijenata.”

Dionice Credit Suissea, druge najveće švicarske banke, počele su kliziti početkom tjedna, zajedno s mnogim drugim europskim bankama, zbog straha od zaraze u svjetlu kolapsa Silicijske doline banke.

U srijedu su pale na novu najnižu razinu u povijesti nakon što je Saudijska nacionalna banka - glavni ulagač - rekla da neće više upumpavati gotovinu zbog regulatornih ograničenja.

Saudijska nacionalna banka preuzela je 9,9% udjela u Credit Suisse kao dio zajmodavčevog povećanja kapitala od 4,2 milijarde dolara za financiranje opsežnog strateškog remonta, usmjerenog na poboljšanje izvedbe investicijskog bankarstva i rješavanje niza rizika i propusta u usklađenosti.

Tagovi: Credit Suisse, Švicarska narodna banka, Ulrich Koerner
PROČITAJ I OVO
Raiffeisen očekuje zahtjev ECB-a za ubrzanjem odlaska iz Rusije
OČEKIVANJA
Raiffeisen očekuje zahtjev ECB-a za ubrzanjem odlaska iz Rusije
BEČ - Austrijska Raiffeisen Bank International (RBI) priopćila je kako očekuje zahtjev europskih regulatora za ubrzanje zatvaranja poslovanja u Rusiji.
Gotovinski krediti rasli najjače od ožujka 2019.
KREDITIRANJE
Gotovinski krediti rasli najjače od ožujka 2019.
ZAGREB - Snažan rast kredita kućanstvima započet prošle godine nastavljen je i u prvim mjesecima ove godine, "pri čemu je zamjetan pojačan rast gotovinskih nenamjenskih kredita", priopćio je HNB.
HPB kredit - Nove kamate za ostvarenje životnih planova
KREDITI
HPB kredit - Nove kamate za ostvarenje životnih planova
Gotovinski nenamjenski kredit HPB-a uz fiksne kamate od 4,95 % godišnje (EKS 5,96 %) osmišljen je za financiranje svih važnih životnih potreba i želja.
Radnici njemačke Postbank glasaju o štrajku usred spora oko plaća
ŠTRAJK
Radnici njemačke Postbank glasaju o štrajku usred spora oko plaća
BERLIN - Sindikalni čelnici zatražili su od radnika njemačke Postbanke da odobre štrajkove na neodređeno vrijeme protiv banke nakon što posljednji krug pregovora o kolektivnom pregovaranju nije postigao dogovor o zahtjevima za sigurnost plaća i posla.
U Njemačkoj sve manje bankomata; evo gdje građani podižu novac
TRENDOVI
U Njemačkoj sve manje bankomata; evo gdje građani podižu novac
BERLIN - Podizanje gotovine za kupnju postaje sve popularnije među potrošačima u Njemačkoj. Ukupni obujam gotovinskih plaćanja lani je porastao za dobrih 20 posto na 12,31 milijardu eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE