GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Csanyi: Bankarski sektor u CG stabilan

Csanyi: Bankarski sektor u CG stabilan
OCJENE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.07.2019 / 18:30
Autor: SEEbiz
PODGORICA - Crnogorski bankarski sektor je stabilan, kaže glavni izvršni direktor OTP banke Sandor Csanyi, navodeći da iskustvo koje je ta banka doživjela tokom kupovine CKB-a, a nedavno i Societe banke, to i potvrđuje.

U intervjuu za TVCG Csanyi je kazao da u godinama koje slijede klijenti mogu očekivati najbolje proizvode i usluge. Tokom spajanja CKB-a i sada već Podgoričke banke, Csanyi ne očekuje veliko smanjenje broja zaposlenih.

"Nadam se da ćemo tokom ovog procesa spajanja uspjeti da izaberemo najbolje proizvode koje imaju obje banke, i da ćemo obezbijediti klijentima bivših CKB i Sosiete ženeral banke, odnosno nove banke koja nastaje, najbolje proizvode i usluge, koje će na najbolji način odgovoriti njihovim potrebama i tražnji. Ono što je jako važno jeste da OTP banka radi na digitalizaciji svih svojih proizvoda i usluga i ja sam siguran da ćemo u godinama pred nama uvesti i na crnogorsko tržište određene benefite ovog procesa digitalizacije", naveo je Csanyi.

Tagovi: Sandor Csanyi, OTP banka, Societe Generale
PROČITAJ I OVO
HBOR nudi povoljne kredite za obrtna sredstva
KREDITI
HBOR nudi povoljne kredite za obrtna sredstva
ZAGREB - Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) izvijestila je u ponedjeljak da klijentima omogućava moratorij na otplatu kredita i reprogram obveza, a po modelu podjele rizika s poslovnim bankama, poduzetnicima koji trpe negativne posljedice koronavirusa nudi i povoljno kreditiranje obrtnih sredstava.
HNB kroz redovnu operaciju plasirao 1,52 milijarde kuna
PLASMAN
HNB kroz redovnu operaciju plasirao 1,52 milijarde kuna
ZAGREB - Hrvatska narodna banka (HNB) u ponedjeljak je putem redovne operacije na otvorenom tržištu bankama plasirala 1,52 milijarde kuna na rok od tjedna dana, uz kamatnu stopu od 0,05 posto, isto kao i na prošlotjednoj aukciji.
EIB za podršku europskim poduzećima želi mobilizirati dodatnih 200 mlrd eura
PODRŠKA
EIB za podršku europskim poduzećima želi mobilizirati dodatnih 200 mlrd eura
FRANKFURT - Europska investicijska banka (EIB) predložila je uspostavu jamstvenog fonda od 25 milijardi eura kojim bi se uslijed koronakrize omogućila mobilizacija dodatnih 200 milijardi eura za kompanije širom EU-a.
U Crnoj Gori moratorijum za sve kredite
KREDITI
U Crnoj Gori moratorijum za sve kredite
PODGORICA - Viceguvernerka Centralne banke Crne Gore Zorica Kalezić saopštila je danas da svi tipovi kredita podležu moratorijumu, dodajući da je izvesno da će banke imati sluha za produženje roka otplate i za prilagođavanje kamatnih stopa u aktuelnoj situaciji.
NLB reže dividendu
DIVIDENDA
NLB reže dividendu
LJUBLJANA - Nova ljubljanska banka ove će godine značajno smanjiti dividendu ili je čak neće ni isplatiti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE