GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

CKV nadograđuje bankarsku infrastrukturu s Mbanq Sky

CKV nadograđuje bankarsku infrastrukturu s Mbanq Sky
DOBRE VIJESTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.04.2020 / 17:50
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Centrale Kredietverlening NV, neovisna belgijska obiteljska banka koja posluje u Belgiji i Francuskoj, nadogradit će svoju in-house bankarsku infrastrukturu na platformu Mbanq Sky.

Mbanq Sky isporučuje Mbanq d.o.o. Osijek, europska podružnica američkog FinTech inovatora Mbanq koji ima sjedište u SAD-u, a na čijem “single-instance” digitalnom bankarskom rješenju financijske institucije imaju kompletnu podršku za svoje poslovanje. U prvom na takav način zaključenom poslu za kompleksni bankarski software, cijeli se postupak obavlja potpuno digitalno (remotely) - od ugovaranja, pa do konačne isporuke, bez obavljanja rada na lokaciji banke.

Rudi Deruytter, predsjednik Uprave CKV banke, je rekao: „U CKV-u smo nastojali nadograditi svoj stari, legacy bankarski sustav koji je razvijan in-house u posljednjih 25 godina. S obzirom da nastavljamo s rastom potrebna nam je skalabilna platforma koja se lako može prilagoditi novim poslovnim prilikama, promjenama regulative, te ponuditi odgovarajući povrat ulaganja u narednim godinama.”

Mbanq će isporučiti cjelokupni angažman kao i daljnje operacije u potpunosti na daljinu. Tijekom faze implementacije Mbanq Sky-a ne očekuju se prekidi u uslugama.

Emmanuel Lambert, Digital Transformation Officer u CKV-u, izjavio je: „Fleksibilnost, pouzdanost i skalabilnost bili su ključni čimbenici za CKV u odabiru tehnološkog partnera. Želimo da IT sustavi budu sredstvo dobrobiti za posao, a ne samo trošak. Već od prvih radionica koje smo obavili Mbanq-ova softverska arhitektura me je uvjerila. To je kamen temeljac Mbanq-ove mogućnosti isporuke otvorenog, skalabilnog, komercijalno podržanog, ali i dovoljno fleksibilnog softverskog rješenja, koje može udovoljiti specifičnim potrebama kupaca i lokalnim regulatornim potrebama bez ugrožavanja održivosti i ukupnih troškova vlasništva. Činjenica da Mbanq kombinira značajke upravljanja kreditom i depozitima s integriranim računovodstvom jedinstven je, ali kritičan zahtjev za CKV. "

CKV će nakon isporuke moći brzo I efikasno reagirati na zahtjeve tržišta i kupaca, a njihovi klijenti uživati u svim blagodatima digitalnog bankarstva kroz web i mobilne bankarske funkcionalnosti, te će u svakom trenutku imati potpun pregled svog odnosa s bankom.

Lars A. Rottweiler, CTO & suosnivač Mbanq-a i bivši Managing Director Deutsche Bank, rekao je: „Naša softverska arhitektura je jedinstvena jer je cijelo rješenje izgrađeno na osnovi analitike velikih podataka. Ovo jamči izuzetnu fleksibilnost, pouzdane podatke i usklađenost s propisima u bilo kojem trenutku ".

CKV je neovisna banka u obiteljskom vlasništvu osnovana u Belgiji 1956. godine, a prisutna je u Francuskoj od 2018. godine. CKV je specijalizirana za “tailor-made” rješenja za hipotekarne kredite, kako za stanovništvo tako i za corporate klijente. Ima distribucijsku mrežu od preko 400 neovisnih kreditnih posrednika. www.ckv.be

Mbanq je pružatelj digitalne bankarske tehnologije sa sjedištem u Silicijskoj dolini i jedan je od najbrže rastućih FinTech-a na svijetu. Mbanqova tehnologija prisutna je u bankama i kreditnim unijama diljem SAD-a, Europe i Azije. Tvrtka ima 150 zaposlenika sa uredima i razvojnim centrima širom svijeta, uključujući SAD (San Francisco), Njemačku, Singapur, Hrvatsku i Crnu Goru. Nakon što je 2017 započeo proces preuzimanja osječke IT tvrtke (ABBA), isti je dovršen u siječnju 2020 preuzimanjem kompletnih 100% udjela i promjenom imena u Mbanq d.o.o. Paralelno s preuzimanjem hrvatske tvrtke Mbanq je preuzeo i podružnicu u Crnoj Gori, Mbanq d.o.o. Podgorica.

Tagovi: Centrale Kredietverlening, Mbanq Sky, Lars A. Rottweiler, Deutsche Bank, Rudi Deruytter, Emmanuel Lambert
PROČITAJ I OVO
HPB ušla u top pet banaka u Hrvatskoj prema imovini
USPJESI
HPB ušla u top pet banaka u Hrvatskoj prema imovini
ZAGREB – Rekordna profitabilnost, povećanje imovine i uspješno pravno pripajanje NHB-a obilježili su 2023.; započinje nova faza razvoja
Donacijom PBZ grupe preuređena i opremljena igraonica osječkog Centra za pružanje usluga u zajednici Klasje
DONACIJE
Donacijom PBZ grupe preuređena i opremljena igraonica osječkog Centra za pružanje usluga u zajednici Klasje
OSIJEK – Centar za pružanje usluga u zajednici Klasje iz Osijeka dobio je donaciju u iznosu od 25.745,99 eura kojom je preuredio i opremio igraonicu.
UBS smanjuje bonuse
POTEZI
UBS smanjuje bonuse
BERN - UBS Group AG smanjio je svoj bonus fond za prošlu godinu za 14% nakon teže godine za sklapače poslova i trgovce, budući da švicarska banka povećava svoje ciljeve uštede troškova usred integracije Credit Suisse.
Italija prodaje 12,5% udjela u banci Monte dei Paschi di Siena
PRODAJA
Italija prodaje 12,5% udjela u banci Monte dei Paschi di Siena
RIM - Italija prodaje oko 12,5% Banca Monte dei Paschi di Siena SpA za najmanje 653 milijuna eura (708 milijuna dolara) u sklopu plana vlade Giorgie Meloni da izađe iz vlasništva ovog zajmodavca.
BRICS-ova banka najavila zajmove od pet milijardi dolara u 2024.
ZAJMOVI
BRICS-ova banka najavila zajmove od pet milijardi dolara u 2024.
PEKING - Razvojna banka skupine gospodarstava u nastajanju BRICS namjerava u ovoj godini dodijeliti zajmove u ukupnom iznosu od približno pet milijardi dolara, rekao je u utorak njezin potpredsjednik Zhou Qiangwu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE