GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

China International Capital Corporation najavljuje globalnu ekspanziju

China International Capital Corporation najavljuje globalnu ekspanziju
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.04.2020 / 11:40
Autor: Matej Balen
BEIJING – China International Capital Corporation (CICC) je vodeća kineska investicijska tvrtka koja je najveće širenje ostvarila za vrijeme financijske krize 2008. godine, a sada najavljuju globalnu ekspanziju.

CICC često uspoređuju sa američkom investicijskom kompanijom Goldman Sachs, a diljem Azije je postala jedna od vodećih investicijskih kompanija te pružatelj financijskih usluga. U jučerašnjem obraćanju javnosti, izvršni direktor Huang Zhaohui je za 2020. godinu najavio širenje na krizom pogođena tržišta, nakon što su isto učinili i u 2008. godini kada su uspostavili urede u SAD-u, Ujedinjenom Kraljevstvu i Singapuru.

„Ekonomska i financijska kriza prouzrokovana koronavirusom je stvorila izvrsnu priliku za ubrzavanje naše globalne ekspanzije“, izjavio je Huang, „Financijska tržišta su globalno izgubila više tisuća milijardi do sada, ali ta vrijednost će se u budućnosti vratiti.“

CICC je najavio ulaganja u zapošljavanja međunarodnih financijskih stručnjaka, povećavanje kapitala te ulaganja u tehnologiju kako bi postali vodeća globalna investicijska kompanija kroz nekoliko godina.

„Prioritet će biti proširivanje tržišnog udjela naše kompanije, a ne na rastu plaća naših zaposlenika“, rekao je Huang. CICC je osnovan 1995. godine kao joint-venture između China Construction Bank i Morgan Stanleyja, a u prošloj godini su sponzorirali osam od deset najvećih inicijalnih javnih ponuda (IPO) u Kini.

Tagovi: China International Capital Corporation, Huang Zhaohui Goldman Sachs, kineska ekonomija
PROČITAJ I OVO
Banke postrožile uvjete za odobravanje kredita
UVJETI
Banke postrožile uvjete za odobravanje kredita
ZAGREB - Nakon dvogodišnje stanke banke su ovih dana opet počele razmjenjivati podatke o obvezama klijenata radi procjene njihove kreditne sposobnosti, što bi moglo još više otežati dobivanje kredita, piše u petak Jutarnji list.
Addiko banka predstavila mRačun
NOVITETI
Addiko banka predstavila mRačun
BEOGRAD - Addiko banka je predstavila mRačun, jedinstveno rešenje u inovativnoj ponudi digitalnih proizvoda koje podrazumeva otvaranje računa u okviru postojeće mobilne aplikacije, putem video identifikacije korisnika. mRačun postaje potpuno funkcionalan po završetku svih koraka na mbankingu, bez odlaska u banku.
Poslovanje banaka pogoršano u prvom kvartalu, no kreditni portfelj poboljšan
BANKARSKI SEKTOR
Poslovanje banaka pogoršano u prvom kvartalu, no kreditni portfelj poboljšan
ANALIZA - U jeku koronakrize u ožujku i travnju, hrvatski građani poklonili su povjerenje hrvatskim bankama i štednji u kunama, piše u novom izdanju publikacije HUB Pregled 2/2020 .
Zaba uvela stambene kredite za obnovu nekretnina oštećenih potresom
KREDITI
Zaba uvela stambene kredite za obnovu nekretnina oštećenih potresom

ZAGREB - Zagrebačka banka je građanima čije su nekretnine stradale u nedavnom potresu omogućila posebne kredite po kamatnoj stopi već od 2,45 posto, bez naknade za obradu kredita, s rokom otplate do 30 godina te mogućnosti uvećanja kredita za opremanje nekretnine.

NBS: Rast kreditne aktivnosti u prvom tromesečju
KREDITI
NBS: Rast kreditne aktivnosti u prvom tromesečju
BEOGRAD - Kretanja na kreditnom tržištu bila su veoma povoljna u prvom tromesečju, pri čemu se rast kreditne aktivnosti na međugodišnjem nivou ubrzavao iz meseca u mesec, navodi se u izveštaju o kreditnoj aktivnosti Narodne banke Srbije (NBS) za prva tri meseca ove godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE