GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Centralna banka Crne Gore odobrila spajanje NLB-a i Komercijalne banke

Centralna banka Crne Gore odobrila spajanje NLB-a i Komercijalne banke
ZELENO SVJETLO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.09.2021 / 07:33
Autor: SEEbiz
PODGORICA - Centralna banka Crne Gore odobrila je NLB Banci AD Podgorica pripajanje Komercijalne banke AD Podgorica, čime su se stekli uslovi za posljednju fazu spajanja dva privredna društva.

Centralna banka je 2. septembra prema Zakonu o bankama izdala odobrenje za pripajanje Komercijalne banke AD Podgorica, NLB Banci.

Uzimajući u obzir u pokazatelje poslovanja NLB Banke, te njene fiпansijske i poslovne aktivnosti, kao i sve dostavljene informacije uz zahtjev za davanje odobrenja za pripajanje, ispuпjeni su zakonom propisani uslovi za davanje odobrenja za ргiрајапје Кomercijalne banke NLB Banci, navodi se u Odluci Centralne Banke.

Planirani datum pravnog pripajanja KB, NLB-u je 12. novembar 2021. godine, a klijentima je poslata ponuda za otvaranje transakcionih računa, odnosno obavještenja o promjenama brojeva transakcionih računa, izmjenama funkcionalnosti i mogućnostima korišćenja proizvoda i usluga ugovorenih u Komercijalnoj banci AD Podgorica, a koje stupaju na snagu danom pripajanja NLB Banci AD Podgorica.

- Pripajanjem Komercijalne banke imaćemo još snažniju NLB Banku koja je dio snažne Grupe posvećene širenju poslovanja u ovom regionu. Cilj nam je da nova banka zaživi kao simbioza znanja i odgovornog bankarstva, sa zaposlenima koje njeguju upravo ove kvalitete. NLB ostaje posvećena najboljem interesu klijenata obje banke, koji mogu očekivati još bolje bankarsko iskustvo, izjavio je Martin Leberle, glavni izvršni direktor NLB Banke.

Prethodnu, 2020. godinu, NLB je završila kao druga banka u Crnoj Gori ро tržišnom učešću depozita 13,07%, treća ро učešću kredita 13,12% i kapitala 11,63%, ali i kao lider na tržištu u segmentu stambenih kredita sa učešćem od gotovo 1/4, dok je učešće Komercijalne banke u kreditima 3,43%, a u depozitima 3,56%, navodi investitor.me

Tagovi: Centralna banka Crne Gore, Komercijalna banka, NLB Grupa, Nova ljubljanska banka
PROČITAJ I OVO
Uvođenje eura: Krediti će se konvertirati, a evo što će biti s kamatnim stopama
KREDITI
Uvođenje eura: Krediti će se konvertirati, a evo što će biti s kamatnim stopama
ZAGREB - Ako je kredit ugovoren uz fiksnu kamatnu stopu, neće biti potrebna nikakva prilagodba jer će se nastaviti primjenjivati ista kamatna stopa. Kada je riječ o kreditima ugovorenima uz promjenjivu kamatnu stopu, u nekim će slučajevima biti potrebno prilagoditi promjenjivi parametar.
Nikad niže kamatne stope za gotovinske kredite u Zabi
KAMATE
Nikad niže kamatne stope za gotovinske kredite u Zabi
ZAGREB - U promotivnom razdoblju od 20. rujna do 2. listopada 2021. klijenti će u Zabi moći ugovoriti gotovinske kredite po nominalnoj kamatnoj stopi već od 3,99%
HNB predlaže ukidanje odluke o privremenom ograničenju isplate dividendi banaka
DIVIDENDE
HNB predlaže ukidanje odluke o privremenom ograničenju isplate dividendi banaka
ZAGREB - Hrvatska narodna banka (HNB) u utorak je pustila u javnu raspravu prijedlog da se od 1. listopada ukine odluka o privremenom ograničenju raspodjela, kojom se od banaka traži da ni u 2021. godini ne isplaćuju dividendu u svrhu povećanja njihove otpornosti i održavanja stabilnosti financijskog sustava u tijeku pandemije bolesti covid-19.
CERP lijepo zaradio na prodaji beogradske Alta banke
ZARADA
CERP lijepo zaradio na prodaji beogradske Alta banke
ZAGREB - Državni Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) postao je vlasnik 5,3 posto dionica beogradske Alta banke, objavila je Beogradska burza, navodeći da je riječ o provedbi Sporazuma o sukcesiji bivše Jugoslavije.
Institutional Investor svrstao Intesu Sanpaolo u sam vrh europskih banaka
PRIZNANJA
Institutional Investor svrstao Intesu Sanpaolo u sam vrh europskih banaka
ZAGREB - Intesa Sanpaolo na prvome je mjestu među europskim bankama prema Institutional Investoru za 2021. godinu i najbolja je talijanska tvrtka za odnose s financijskim analitičarima i institucionalnim investitorima, kao i za okolišne, društvene i upravljačke (ESG) aspekte.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE