GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Brunclik odlazi iz Uprave NLB-a

Brunclik odlazi iz Uprave NLB-a
ODLAZAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.04.2021 / 22:16
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Nadzorni odbor NLB-a danas je sa članom uprave Peterom Brunclikom dogovorio kraj mandata krajem lipnja.

"Odluke su motivirane osobnim razlozima, koje je Nadzorni odbor prihvatio s razumijevanjem. Njegove odgovornosti u području operativnog poslovanja banke u četvrtak će preuzeti drugi članovi uprave", priopćila je NLB.

Petr Brunclik pridružio se NLB-u u veljači prošle godine, neposredno prije izbijanja epidemije covida-19, što je donijelo brojne izazove, posebno na polju informacijske tehnologije. Nadzorni odbor zahvalio mu se na doprinosu rezultatima banke i naglasio da je strategija banke na ovom području ostala nepromijenjena. Svi projekti i u banci i u NLB Grupi nesmetano se odvijaju u skladu s planiranim rokovima, uključujući integraciju sustava u Srbiji.

"Unatoč teškim okolnostima, banka je postigla značajna strateška zbivanja u tom razdoblju. U posljednjih godinu dana pružila je ključne funkcionalnosti koje su omogućile zaključivanje ugovora putem interneta, povećale stabilnost sustava i poboljšale mogućnosti rada od kuće. Banka je pripremila novi IT strategiju i započeo provedbu procesa obnove. Poduzeti su i važni koraci za povećanje tehnoloških kapaciteta u regiji ", rekli su u priopćenju objavljenom na web stranici Ljubljanske burze.

Upravu NLB čine predsjednik Blaž Brodnjak i članovi Andreas Burkhardt i Archibald Kremser. Brunclik joj se pridružio nakon odlaska Laszla Pellea, koji se također iz osobnih razloga oprostio od uprave najveće banke u Sloveniji i vodio operativno poslovanje do kraja siječnja prošle godine.

Tagovi: Petr Brunclik, NLB Grupa, Blaž Brodnjak i članovi Andreas Burkhardt, Archibald Kremser, Nova ljubljanska banka
PROČITAJ I OVO
Sberbank isplaćuje rekordne dividende
DIVIDENDA
Sberbank isplaćuje rekordne dividende
MOSKVA - Nadzorni odbor ruske Sberbanke preporučio je isplatu rekordnih dividendi od 750 milijardi rubalja (8,03 milijarde dolara), odnosno 50 posto neto dobiti banke, rekao je direktor banke German Gref.
Vlaho preuzima poziciju predsjednika Uprave Bank Austria, Ćubela novi predsjednik Uprave Zabe
KARIJERE
Vlaho preuzima poziciju predsjednika Uprave Bank Austria, Ćubela novi predsjednik Uprave Zabe
ZAGREB – Dalibor Ćubela novi je predsjednik Uprave Zagrebačke banke te će zamijeniti Ivana Vlahu koji preuzima poziciju predsjednika Uprave UniCredit Bank Austria. Nova imenovanja podliježu odobrenju nadzornih tijela.
HUB: Vjerojatno počinje ciklus pada kamatnih stopa
KAMATNE STOPE
HUB: Vjerojatno počinje ciklus pada kamatnih stopa
ZAGREB - Hrvatska udruga banaka objavila je "HUB Analize 78: Inflacija i kamatne stope: nova stvarnost 2024." gdje se istražuju dva ekonomska scenarija u europodručju za ovu godinu i početak 2025., odnosno predviđa se daljnje kretanje inflatornih pritisaka i kamatnih stopa za koje se ističe da počinju padati.
UBS: Pet valova otpuštanja počinje u lipnju
OTPUŠTANJA
UBS: Pet valova otpuštanja počinje u lipnju
BEČ - Otkazi u sklopu programa rezanja troškova švicarskog bankarskog diva UBS-a, najavljenog nakon preuzimanja Credit Suisse, odvijat će se u pet valova ove godine počevši od lipnja, izvijestile su u nedjelju novine SonntagsZeitung.
Radović: Geopolitičke tenzije ne ugrožavaju crnogorski bankarski sektor
SMIRIVANJE
Radović: Geopolitičke tenzije ne ugrožavaju crnogorski bankarski sektor
PODGORICA - Pozitivni trendovi crnogorskog bankarskog sektora svjedoče o njegovoj stabilnosti, koja nije ugrožena geopolitičkim tenzijama i brojnim vanjskim šokovima, izjavila je guvernerka Centralne banke (CBCG) Irena Radović.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE