GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Brojne aktivnosti PBZ-a uoči obilježavanja Svjetskog dana štednje

Brojne aktivnosti PBZ-a uoči obilježavanja Svjetskog dana štednje
ŠTEDNJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.10.2020 / 10:47
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U sklopu međunarodne inicijative Intese Sanpaolo i Muzeja štednje u Torinu - Umjetnost štednje, Privredna banka Zagreb (PBZ), članica Intesa Sanpaolo Grupe i ove će godine povodom obilježavanja Svjetskog dana štednje (koji se obilježava 31. listopada) nastaviti s brojnim aktivnostima.

Zbog ograničavajućih okolnosti uslijed izvanredne situacije uzrokovane pandemijom, radionice trenutno nije moguće provoditi u školama, stoga u suradnji s Muzejom štednje u Torinu (Museo del Risparmio) pripremamo video edukativni materijal za djecu u dobi od 6 i 10 godina pod nazivom „Cijena naših snova“ (The Price of Our Dreams). Uoči Svjetskoga dana štednje na društvenim mrežama PBZ-a ponudit ćemo mogućnosti virtualnog posjeta Muzeju štednje.

Kako bi osigurao kontinuitet projekta, PBZ je pokrenuo natječaj za djecu zaposlenika na temu štednje, u kojima djeca mogu sudjelovati ovisno o dobi u dvije kategorije. Djeca mlađa od 10 godina pozvana su sudjelovati u natječaju izradom crteža na temu: „Želje za koje štedimo“ kao i odgovorom na pitanje: „Što je za mene štednja?“ Djeca u dobi od 10 do 14 godina pozvana su sudjelovati u natječaju pisanjem sastavka na temu: „Zašto je važno štedjeti?“. Na natječaj je pristiglo preko 70 radova djece.

Temeljem dosadašnje dobre suradnje s HGK u aktivnostima iz područja financijske pismenosti, naša Banka pozvana je sudjelovati u obilježavanju Svjetskog dana štednje odgovaranjem na pitanja o štednji i davanjem izjava a što će biti komunicirano u javnosti putem medija dana 30. listopada. U ovom projektu sudjelovat će i predstavnici stambene štedionice, društva za osiguranje, investicijskog fonda, predstavnici Hrvatske narodne banke i Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

Za istaknuti je da je PBZ povodom inicijative Umjetnost štednje koja je pokrenuta 2017. godine i u kojoj sudjeluju međunarodne banke supsidijari Intesa Sanpaolo Grupe formirao tim od 50 edu-volontera koji su do sada u 57 škola diljem zemlje proveli više od 215 radionica za djecu.

Tagovi: Privredna banka Zagreb, Intesa Sanpaolo, Svjetski dan štednje
PROČITAJ I OVO
Lucić: Kibernetička sigurnost postala prevladavajući rizik u poslovanju banaka
BANKARI
Lucić: Kibernetička sigurnost postala prevladavajući rizik u poslovanju banaka
OPATIJA - Na 27. znanstveno-stručnoj konferenciji Financijsko tržište, koja se 25. i 26. travnja održava u Opatiji, održao se okrugli stol na kojemu su sudjelovali čelni ljudi najvećih hrvatskih banaka.
Dobit Barclaysa pala, ali nadmašila očekivanja
SOLIDNO
Dobit Barclaysa pala, ali nadmašila očekivanja
LONDON - Barclays je u četvrtak izvijestio o neto dobiti u prvom tromjesečju koja se može pripisati dioničarima od 1,55 milijardi funti (1,93 milijarde dolara), nadmašivši očekivanja i vrativši britanskom zajmodavcu na dobit usred velike strateške promjene.
SID banka: Neto dobit u 2023. skočila 90%
UZLET
SID banka: Neto dobit u 2023. skočila 90%
LJUBLJANA - SID banka lani je ostvarila 15,6 milijuna eura čiste dobiti, što je nešto manje od 90 posto više nego godinu prije. Krediti nebankarskom sektoru porasli su za približno tri posto, na 1,43 milijarde eura, objavila je Državna banka za izvoz i razvoj.
Deutsche Bank u prvom kvartalu objavio rezultate iznad očekivanja
DOBRE BROJKE
Deutsche Bank u prvom kvartalu objavio rezultate iznad očekivanja
FRANKFURT - Deutsche Bank je u četvrtak izvijestila o 1,275 milijardi eura (1,365 milijardi dolara) neto dobiti koja se može pripisati dioničarima u prvom tromjesečju, što predstavlja porast od 10 posto na godišnjoj razini.
Rusija plijeni imovinu JPMorgana
POTEZI
Rusija plijeni imovinu JPMorgana
MOSKVA - Ruski sud naredio je zapljenu 439,5 milijuna dolara imovine JPMorgan Chase nakon što je ruska državna VTB banka podnijela tužbu za "naknadu gubitka" protiv najveće američke banke.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE