GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Brojne aktivnosti PBZ-a uoči obilježavanja Svjetskog dana štednje

Brojne aktivnosti PBZ-a uoči obilježavanja Svjetskog dana štednje
ŠTEDNJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.10.2020 / 10:47
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U sklopu međunarodne inicijative Intese Sanpaolo i Muzeja štednje u Torinu - Umjetnost štednje, Privredna banka Zagreb (PBZ), članica Intesa Sanpaolo Grupe i ove će godine povodom obilježavanja Svjetskog dana štednje (koji se obilježava 31. listopada) nastaviti s brojnim aktivnostima.

Zbog ograničavajućih okolnosti uslijed izvanredne situacije uzrokovane pandemijom, radionice trenutno nije moguće provoditi u školama, stoga u suradnji s Muzejom štednje u Torinu (Museo del Risparmio) pripremamo video edukativni materijal za djecu u dobi od 6 i 10 godina pod nazivom „Cijena naših snova“ (The Price of Our Dreams). Uoči Svjetskoga dana štednje na društvenim mrežama PBZ-a ponudit ćemo mogućnosti virtualnog posjeta Muzeju štednje.

Kako bi osigurao kontinuitet projekta, PBZ je pokrenuo natječaj za djecu zaposlenika na temu štednje, u kojima djeca mogu sudjelovati ovisno o dobi u dvije kategorije. Djeca mlađa od 10 godina pozvana su sudjelovati u natječaju izradom crteža na temu: „Želje za koje štedimo“ kao i odgovorom na pitanje: „Što je za mene štednja?“ Djeca u dobi od 10 do 14 godina pozvana su sudjelovati u natječaju pisanjem sastavka na temu: „Zašto je važno štedjeti?“. Na natječaj je pristiglo preko 70 radova djece.

Temeljem dosadašnje dobre suradnje s HGK u aktivnostima iz područja financijske pismenosti, naša Banka pozvana je sudjelovati u obilježavanju Svjetskog dana štednje odgovaranjem na pitanja o štednji i davanjem izjava a što će biti komunicirano u javnosti putem medija dana 30. listopada. U ovom projektu sudjelovat će i predstavnici stambene štedionice, društva za osiguranje, investicijskog fonda, predstavnici Hrvatske narodne banke i Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

Za istaknuti je da je PBZ povodom inicijative Umjetnost štednje koja je pokrenuta 2017. godine i u kojoj sudjeluju međunarodne banke supsidijari Intesa Sanpaolo Grupe formirao tim od 50 edu-volontera koji su do sada u 57 škola diljem zemlje proveli više od 215 radionica za djecu.

Tagovi: Privredna banka Zagreb, Intesa Sanpaolo, Svjetski dan štednje
PROČITAJ I OVO
Američke banke zadovoljile rezultatima
DOBRE BROJKE
Američke banke zadovoljile rezultatima
ZAGREB - Oči investitora prošlog su tjedna bile usmjerene na početak sezone međugodišnjih najava poslovnih rezultata, koju tradicionalno započinju najveće banke u SAD-u.
Poboljšana likvidnost mađarskih banaka
LIKVIDNOST
Poboljšana likvidnost mađarskih banaka
BUDIMPEŠTA - Likvidnost mađarskog bankarskog sektora izražena u forintama porasla je u ožujku, što se odrazilo na rast prosječnih prekonoćnih kredita i jednotjednih depozita kod Narodne banke Mađarske (MNB), prema podacima koje je objavila središnja banka.
Monestiq osmislio prvu franšiznu licencu za bankomate u Europi
INOVACIJE
Monestiq osmislio prvu franšiznu licencu za bankomate u Europi
ZAGREB - Radi se o financijsko-tehnološkom rješenju što objedinjuje potrebne protokole i prava za procesuiranje transakcija i time omogućuje svakome da postane vlasnik svog bankomata.
Goldman Sachs investira 69 milijuna dolara u britansku digitalnu banku Starling
INVESTICIJE
Goldman Sachs investira 69 milijuna dolara u britansku digitalnu banku Starling
LONDON — Goldman Sachs investira 69 milijuna dolara u britansku digitalnu banku Starling.
Citigroup zatvara maloprodajne odjele u trinaest država
POTEZI
Citigroup zatvara maloprodajne odjele u trinaest država
NEW YORK - Citigroup je ovoga tjedna izvijestio o vrlo dobrim rezultatima za prvo tromjesečje ove godine, s tim da su prihodi banke i dobit po dionici znatno premašili očekivanja analitičara.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE