GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Brojne aktivnosti PBZ-a uoči obilježavanja Svjetskog dana štednje

Brojne aktivnosti PBZ-a uoči obilježavanja Svjetskog dana štednje
ŠTEDNJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.10.2020 / 10:47
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U sklopu međunarodne inicijative Intese Sanpaolo i Muzeja štednje u Torinu - Umjetnost štednje, Privredna banka Zagreb (PBZ), članica Intesa Sanpaolo Grupe i ove će godine povodom obilježavanja Svjetskog dana štednje (koji se obilježava 31. listopada) nastaviti s brojnim aktivnostima.

Zbog ograničavajućih okolnosti uslijed izvanredne situacije uzrokovane pandemijom, radionice trenutno nije moguće provoditi u školama, stoga u suradnji s Muzejom štednje u Torinu (Museo del Risparmio) pripremamo video edukativni materijal za djecu u dobi od 6 i 10 godina pod nazivom „Cijena naših snova“ (The Price of Our Dreams). Uoči Svjetskoga dana štednje na društvenim mrežama PBZ-a ponudit ćemo mogućnosti virtualnog posjeta Muzeju štednje.

Kako bi osigurao kontinuitet projekta, PBZ je pokrenuo natječaj za djecu zaposlenika na temu štednje, u kojima djeca mogu sudjelovati ovisno o dobi u dvije kategorije. Djeca mlađa od 10 godina pozvana su sudjelovati u natječaju izradom crteža na temu: „Želje za koje štedimo“ kao i odgovorom na pitanje: „Što je za mene štednja?“ Djeca u dobi od 10 do 14 godina pozvana su sudjelovati u natječaju pisanjem sastavka na temu: „Zašto je važno štedjeti?“. Na natječaj je pristiglo preko 70 radova djece.

Temeljem dosadašnje dobre suradnje s HGK u aktivnostima iz područja financijske pismenosti, naša Banka pozvana je sudjelovati u obilježavanju Svjetskog dana štednje odgovaranjem na pitanja o štednji i davanjem izjava a što će biti komunicirano u javnosti putem medija dana 30. listopada. U ovom projektu sudjelovat će i predstavnici stambene štedionice, društva za osiguranje, investicijskog fonda, predstavnici Hrvatske narodne banke i Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

Za istaknuti je da je PBZ povodom inicijative Umjetnost štednje koja je pokrenuta 2017. godine i u kojoj sudjeluju međunarodne banke supsidijari Intesa Sanpaolo Grupe formirao tim od 50 edu-volontera koji su do sada u 57 škola diljem zemlje proveli više od 215 radionica za djecu.

Tagovi: Privredna banka Zagreb, Intesa Sanpaolo, Svjetski dan štednje
PROČITAJ I OVO
The Banker: Erste banka po peti put najbolja banka u Crnoj Gori
PRIZNANJA
The Banker: Erste banka po peti put najbolja banka u Crnoj Gori
LONDON/PODGORICA – Magazin „The Banker“ je po peti put proglasio Erste Bank AD Podgorica „Bankom godine u Crnoj Gori“. Nagrade ovog renomiranog magazina, koji djeluje u okviru Financial Times grupacije, ove godine su proglašene na onlajn ceremoniji održanoj 2. decembra.
HPB, HBOR i Zagrebačka banka kreditiraju HAC
REFINANCIRANJE
HPB, HBOR i Zagrebačka banka kreditiraju HAC
ZAGREB - Vlada je u četvrtak dala suglasnost Hrvatskim autocestama (HAC) za kredit kod Hrvatske poštanske banke, Zagrebačke banke i Hrvatske banke za obnovu i razvitak za refinanciranje dva kredita ukupno vrijedna 120,9 milijuna eura, radi pripajanja Autoceste Rijeka-Zagreb (ARZ) HAC-u.
EBA: Banke mogu odobravati moratorije na kredite do kraja ožujka 2021.
MORATORIJ
EBA: Banke mogu odobravati moratorije na kredite do kraja ožujka 2021.
BRUXELLES - Europska agencija za banke (EBA) ponovo je aktivirala kriznu regulativu za moratorije na kredite, omogućivši podnošenje zahtjeva za zamrzavanjem otplata do kraja ožujka 2021. kako bi se osigurala likvidnost u drugom valu pandemije covida 19.
The Banker: PBZ banka godine u Hrvatskoj
NAGRADE
The Banker: PBZ banka godine u Hrvatskoj
ZAGREB - Za ovu nagradu The Bankera koja se u financijskoj industrija smatra “standardom za bankarsku izvrsnost“, razmatrao se široki spektar kvantitativnih i kvalitativnih i kriterija.
NBS: Više od četiri petine plaćanja u RTGS sistemu
PLAĆANJA
NBS: Više od četiri petine plaćanja u RTGS sistemu
BEOGRAD - Za 20 radnih dana u novembru, u RTGS i kliring sistemu Narodne banke Srbije realizovano je 19,6 miliona plaćanja, od čega su 16 miliona ili 81,7 odsto nalozi u RTGS.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE