GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Brodnjak: U Beogradu NLB-ov centar kompentencija za regiju

Brodnjak: U Beogradu NLB-ov centar kompentencija za regiju
NLB
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.01.2021 / 08:10
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Nova ljubljanska banka će u Beogradu postaviti grupni centar kompetencija za razvoj zajedničkih IT platformi za sve banke iz sastava grupacije van Slovenije, čime će na neki način Beograd postati drugo sjedište NLB Grupacije.

Ovo je u razgovoru za Blic kazao Blaž Brodnjak, predsjednik Uprave slovenskog NLB-a.

Brodnjak je istakao očekivanja da će integracija banaka nakon preuzimanja Komercijalne banke u Srbiji biti završenba u roku od 18 mjeseci.
On je istovremeno kazao da će to "biti period kada će biti puno toga poznato" u smislu racionalizacije poslovanja i broja zaposlenih.

- Tačne brojke koliko će nas biti u banci za 5 godina sada ne mogu dati jer radimo još analize, ali sve će biti pošteno i transparentno. Ali takođe bih želio da naglasim, da se sa druge strane otvaraju velike mogućnosti i tu je Srbija u prednosti jer je brzo razumjela šta donose nova vremena. Tu će Komercijalna banka biti novi centar za kvalitetna radna mjesta, talenti koji imaju motivaciju i vrijedno će raditi, imaće mogućnost da razvijaju karijeru ne samo u Srbiji već i susjednim državama, jer u Beogradu postavljamo grupni centar kompetencija za razvoj zajedničkih IT platformi za sve naše banke van Slovenije, čime na neki način Beograd postaje drugo sjedište NLB Grupacije, istakao je Brodnjak.

On je kazao da je generalno, digitalizacija u bankarstvu globalan trend zbog čega pada broj zapsolenih.

- Mi smo u NLB banci prije deset godina imali 4.200 zaposlenih, a u narednih nekoliko godina ćemo pretežno sa blagim odlascima imati 2.100, znači smanjićemo za polovinu. Ali to je posljedica unapređenja tehnologija i očekivanja klijenata koji sve manje posjećuju poslovnice, stoga je i ovih poslova manje, a potreba za osobljem sa IT vještinama i kompetencijama sa druge strane se znatno povećava, istakao je Brodnjak.

On je, između ostalog, dodao da za svoje klijente, NLB Grupa nudi uslugu podizanja novca na bankomatima u svim zemljama gdje je prisutna bez naknada. To konkretno znači, da klijenti iz Srbije mogu besplatno da podižu novac na bankomatima NLB u Ljubljani, Banjoj Luci, Podgorici, Skoplju...

Tagovi: Blaž Brodnjak, Komercijalna banka, Nova ljubljanska banka
PROČITAJ I OVO
Južnoj Africi zajam Svjetske banke od 750 milijuna dolara za oporavak od koronakrize
ZAJAM
Južnoj Africi zajam Svjetske banke od 750 milijuna dolara za oporavak od koronakrize
CAPE TOWN - Svjetska banka odobrila je zajam od 750 milijuna dolara Južnoj Africi povezan s covid-19, s ciljem zaštite siromašnih i podrške gospodarskom oporavku od pandemije, priopćila je u petak južnoafrička Nacionalna riznica.
Intesa Sanpaolo će manjinskim dioničarima isplatiti otpremninu od 830 kuna po dionici PBZ-a
ISTISKIVANJE
Intesa Sanpaolo će manjinskim dioničarima isplatiti otpremninu od 830 kuna po dionici PBZ-a
ZAGREB - Talijanska Intesa grupa, vlasnik 97,47 posto dionica PBZ-a, ušla je u završnicu istiskivanja malih dioničara iz vlasništva.
Švaljek o aferi HNB: Zaključuje se naglo i diskreditira se ljude
AFERE
Švaljek o aferi HNB: Zaključuje se naglo i diskreditira se ljude
ZAGREB - Zamjenica guvernera HNB-a Sandra Švaljek u N1 Studiju uživo komentirala je veliku aferu HNB-a. Osvrnula se i na ulaganje u obveznicu Erste banke te komentirala je li imala neke povlaštene informacije.
Vujčić: Ne razmišljam o ostavci
GUVERNER
Vujčić: Ne razmišljam o ostavci
ZAGREB - "Pa, sasvim sigurno nismo pogriješili ništa što bih ja vidio da bismo pogriješili. Šteta dolazi ove halabuke što dolazi iz svega toga."
JPMorgan razočarao investitore, dionice tonu
REZULTATI
JPMorgan razočarao investitore, dionice tonu
NEW YORK - Počela je sezona objava poslovnih rezultata američkih korporacija za zadnji kvartal 2021. godine, a prve su krenule neke velike banke koje, barem se čini, još nisu u stanju iskoristiti strmiju krivulju prinosa američkih obveznice.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE