GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Brodnjak: U Beogradu NLB-ov centar kompentencija za regiju

Brodnjak: U Beogradu NLB-ov centar kompentencija za regiju
NLB
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.01.2021 / 08:10
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Nova ljubljanska banka će u Beogradu postaviti grupni centar kompetencija za razvoj zajedničkih IT platformi za sve banke iz sastava grupacije van Slovenije, čime će na neki način Beograd postati drugo sjedište NLB Grupacije.

Ovo je u razgovoru za Blic kazao Blaž Brodnjak, predsjednik Uprave slovenskog NLB-a.

Brodnjak je istakao očekivanja da će integracija banaka nakon preuzimanja Komercijalne banke u Srbiji biti završenba u roku od 18 mjeseci.
On je istovremeno kazao da će to "biti period kada će biti puno toga poznato" u smislu racionalizacije poslovanja i broja zaposlenih.

- Tačne brojke koliko će nas biti u banci za 5 godina sada ne mogu dati jer radimo još analize, ali sve će biti pošteno i transparentno. Ali takođe bih želio da naglasim, da se sa druge strane otvaraju velike mogućnosti i tu je Srbija u prednosti jer je brzo razumjela šta donose nova vremena. Tu će Komercijalna banka biti novi centar za kvalitetna radna mjesta, talenti koji imaju motivaciju i vrijedno će raditi, imaće mogućnost da razvijaju karijeru ne samo u Srbiji već i susjednim državama, jer u Beogradu postavljamo grupni centar kompetencija za razvoj zajedničkih IT platformi za sve naše banke van Slovenije, čime na neki način Beograd postaje drugo sjedište NLB Grupacije, istakao je Brodnjak.

On je kazao da je generalno, digitalizacija u bankarstvu globalan trend zbog čega pada broj zapsolenih.

- Mi smo u NLB banci prije deset godina imali 4.200 zaposlenih, a u narednih nekoliko godina ćemo pretežno sa blagim odlascima imati 2.100, znači smanjićemo za polovinu. Ali to je posljedica unapređenja tehnologija i očekivanja klijenata koji sve manje posjećuju poslovnice, stoga je i ovih poslova manje, a potreba za osobljem sa IT vještinama i kompetencijama sa druge strane se znatno povećava, istakao je Brodnjak.

On je, između ostalog, dodao da za svoje klijente, NLB Grupa nudi uslugu podizanja novca na bankomatima u svim zemljama gdje je prisutna bez naknada. To konkretno znači, da klijenti iz Srbije mogu besplatno da podižu novac na bankomatima NLB u Ljubljani, Banjoj Luci, Podgorici, Skoplju...

Tagovi: Blaž Brodnjak, Komercijalna banka, Nova ljubljanska banka
PROČITAJ I OVO
Donacijom PBZ grupe preuređena i opremljena igraonica osječkog Centra za pružanje usluga u zajednici Klasje
DONACIJE
Donacijom PBZ grupe preuređena i opremljena igraonica osječkog Centra za pružanje usluga u zajednici Klasje
OSIJEK – Centar za pružanje usluga u zajednici Klasje iz Osijeka dobio je donaciju u iznosu od 25.745,99 eura kojom je preuredio i opremio igraonicu.
UBS smanjuje bonuse
POTEZI
UBS smanjuje bonuse
BERN - UBS Group AG smanjio je svoj bonus fond za prošlu godinu za 14% nakon teže godine za sklapače poslova i trgovce, budući da švicarska banka povećava svoje ciljeve uštede troškova usred integracije Credit Suisse.
Italija prodaje 12,5% udjela u banci Monte dei Paschi di Siena
PRODAJA
Italija prodaje 12,5% udjela u banci Monte dei Paschi di Siena
RIM - Italija prodaje oko 12,5% Banca Monte dei Paschi di Siena SpA za najmanje 653 milijuna eura (708 milijuna dolara) u sklopu plana vlade Giorgie Meloni da izađe iz vlasništva ovog zajmodavca.
BRICS-ova banka najavila zajmove od pet milijardi dolara u 2024.
ZAJMOVI
BRICS-ova banka najavila zajmove od pet milijardi dolara u 2024.
PEKING - Razvojna banka skupine gospodarstava u nastajanju BRICS namjerava u ovoj godini dodijeliti zajmove u ukupnom iznosu od približno pet milijardi dolara, rekao je u utorak njezin potpredsjednik Zhou Qiangwu.
EBRD i Privredna banka Zagreb potpisali instrument podjele rizika od 75 milijuna eura
PODJELA RIZIKA
EBRD i Privredna banka Zagreb potpisali instrument podjele rizika od 75 milijuna eura
ZAGREB - Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) pokreće novi instrument podjele rizika za hrvatske banke, a Privredna banka Zagreb d.d. (PBZ), članica Grupe Intesa Sanpaolo, prva će se uključiti u instrument.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE