GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Brodnjak: U Beogradu NLB-ov centar kompentencija za regiju

Brodnjak: U Beogradu NLB-ov centar kompentencija za regiju
NLB
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.01.2021 / 08:10
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Nova ljubljanska banka će u Beogradu postaviti grupni centar kompetencija za razvoj zajedničkih IT platformi za sve banke iz sastava grupacije van Slovenije, čime će na neki način Beograd postati drugo sjedište NLB Grupacije.

Ovo je u razgovoru za Blic kazao Blaž Brodnjak, predsjednik Uprave slovenskog NLB-a.

Brodnjak je istakao očekivanja da će integracija banaka nakon preuzimanja Komercijalne banke u Srbiji biti završenba u roku od 18 mjeseci.
On je istovremeno kazao da će to "biti period kada će biti puno toga poznato" u smislu racionalizacije poslovanja i broja zaposlenih.

- Tačne brojke koliko će nas biti u banci za 5 godina sada ne mogu dati jer radimo još analize, ali sve će biti pošteno i transparentno. Ali takođe bih želio da naglasim, da se sa druge strane otvaraju velike mogućnosti i tu je Srbija u prednosti jer je brzo razumjela šta donose nova vremena. Tu će Komercijalna banka biti novi centar za kvalitetna radna mjesta, talenti koji imaju motivaciju i vrijedno će raditi, imaće mogućnost da razvijaju karijeru ne samo u Srbiji već i susjednim državama, jer u Beogradu postavljamo grupni centar kompetencija za razvoj zajedničkih IT platformi za sve naše banke van Slovenije, čime na neki način Beograd postaje drugo sjedište NLB Grupacije, istakao je Brodnjak.

On je kazao da je generalno, digitalizacija u bankarstvu globalan trend zbog čega pada broj zapsolenih.

- Mi smo u NLB banci prije deset godina imali 4.200 zaposlenih, a u narednih nekoliko godina ćemo pretežno sa blagim odlascima imati 2.100, znači smanjićemo za polovinu. Ali to je posljedica unapređenja tehnologija i očekivanja klijenata koji sve manje posjećuju poslovnice, stoga je i ovih poslova manje, a potreba za osobljem sa IT vještinama i kompetencijama sa druge strane se znatno povećava, istakao je Brodnjak.

On je, između ostalog, dodao da za svoje klijente, NLB Grupa nudi uslugu podizanja novca na bankomatima u svim zemljama gdje je prisutna bez naknada. To konkretno znači, da klijenti iz Srbije mogu besplatno da podižu novac na bankomatima NLB u Ljubljani, Banjoj Luci, Podgorici, Skoplju...

Tagovi: Blaž Brodnjak, Komercijalna banka, Nova ljubljanska banka
PROČITAJ I OVO
Štednja građana u Crnoj Gori 1,8 milijardi eura
ŠTEDNJA
Štednja građana u Crnoj Gori 1,8 milijardi eura
PODGORICA - Štednja građana u Crnoj Gori povećana je za 70,4 miliona eura i na kraju marta je iznosila 1,8 milijardi eura, saopšteno je iz Centralne banke (CBCG).
Addiko bank ostvarila dobit u prvom kvartalu 2021.
U PLUSU
Addiko bank ostvarila dobit u prvom kvartalu 2021.
BEČ - Addiko bank AG ostvarila je dobit od 5,0 milijuna eura nakon oporezivanja u prvom kvartalu 2021. godine, nakon minusa od 8,4 milijuna eura u istom kvartalu prethodne godine.
Snažan skok dobiti NLB-a u prvom kvartalu
UZLET
Snažan skok dobiti NLB-a u prvom kvartalu
LJUBLJANA - U prva tri mjeseca ove godine NLB je ostvarila neto dobit od 64,6 milijuna eura, što je 3,5 puta više u odnosu na prvo tromjesečje prošle godine.
Malezija tuži Deutsche Bank, JP Morgan i Coutts za krađu milijardi iz državnog fonda
TUŽBA
Malezija tuži Deutsche Bank, JP Morgan i Coutts za krađu milijardi iz državnog fonda
KUALA LUMPUR - Ugašeni malezijski stabilizacijski fond 1MDB podnio je tužbu protiv Deutsche Banka, J.P. Morgana i Couttsa, tražeći povrat nekoliko milijardi dolara ukradenih u korupcionaškom skandalu, priopćilo je malezijsko ministarstvo financija.
Koliko su hrvatske banke spremne za zelenu tranziciju?
SPREMNOST
Koliko su hrvatske banke spremne za zelenu tranziciju?
ZAGREB - Promjena klime je i na najvišoj političkoj razini prepoznata kao jedan o ključnih problema današnjice. Zašto onda banke u Hrvatskoj i dalje zanemaruju potrebu transformacije poslovanja prema ekološki održivoj ekonomiji?
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE