GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Brodnjak: Komercijalna banka će integrirati svoje banke u BiH i Crnoj Gori

Brodnjak: Komercijalna banka će integrirati svoje banke u BiH i Crnoj Gori
INTEGRACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.01.2021 / 09:44
Autor: SEEbiz / Novosti
BEOGRAD - Cilj je da Komercijalna banka brzo raste kako bi postala sistemski igrač u regiji, poručuje Blaž Brodnjak, predsjednik NLB grupe, koja je postala vlasnik srpske Komercijalne banke.

U intervjuu za Novosti, Brodnjak kaže da je dugoročni cilj da banka građanima i poduzetnicima u Srbiji bude pravi strateški sagovornik i partner koji iskreno brine o kvalitetu života.

- Dolazimo iz regije i u tom smislu ovo je jedna strana investicija koja je ipak lokalne prirode, rekao je Brodnjak i naveo da će preuzimanjem Komercijalne banke ta grupa biti top tri u Srbiji.

Naveo je da je NLB grupa u Sloveniji napravila ozbiljan iskorak u digitalizaciji, te da je analiza pokazala da u Komercijalnoj banci kao uglednom brendu ima mnogo znanja i iskrenog interesa za razvoj modernog poslovanja.

Na pitanje što će biti s operacijama Komercijalne banke u BiH i Crnoj Gori, Brodnjak je rekao da se ide u pravcu integrisanja te sestrinske banke u svim zemljama.

- Svatko tko bude radio odgovorno, imaće mogućnost da se dokaže, rekao je Brodnjak i naveo da je preuranjeno govoriti o konačnom broju zaposlenih, ali i da digitalizacija mijenja banke fundamentalno.

- Mi smo u Sloveniji imali 4.200 zaposlenih, a za nekoliko godina imaćemo 2.100. Sa druge strane, otvaraju se nove mogućnosti, novi profili, nova znanja, kaže Borodnjak.

Napomenuo je da banke danas postaju u principu tehnološke firme, te da se razvijaju različiti modeli, alati, informacijska rešenja, elektronski kakanli i da se otvaraju nove mogućnosti.

Naveo je da banka u Srbiji neće mijenjati ime i da naziv NLB Komercijalna banka veoma dobro zvuči.

Kaže da će Komercijalna banka postati praktično drugo sjedište NLB grupacije, jer žele da u njoj izgrade centar kompetencija za razvoj zajedničkih platformi za sve banke kćerke u grupaciji.

Tagovi: Blaž Brodnjak, Komercijalna banka, Nova ljubljanska banka
PROČITAJ I OVO
I u Hrvatskoj sve više zombi poduzeća
HNB
I u Hrvatskoj sve više zombi poduzeća
ZAGREB - Unatoč sve bržem oporavku gospodarske aktivnosti, ukupna izloženost domaćeg financijskog sustava sistemskim rizicima zadržala se na povišenoj razini, upozorila je jučer Hrvatska narodna banka nakon sjednice Savjeta.
Zagrebačkoj banci 100 milijuna eura za kredite klijentima pogođenima krizom
KREDITI
Zagrebačkoj banci 100 milijuna eura za kredite klijentima pogođenima krizom
ZAGREB - UniCreditu je kroz Paneuropski jamstveni fond odobreno 300 milijuna eura za kredite klijentima pogođenima krizom, a od tog iznosa 100 milijuna eura ići će Zagrebačkoj banci, priopćili su u četvrtak iz te banke.
Savjet HNB-a: Sistemski rizici financijskog sustava i dalje na povišenoj razini
RIZICI
Savjet HNB-a: Sistemski rizici financijskog sustava i dalje na povišenoj razini
ZAGREB - Unatoč sve bržem oporavku gospodarske aktivnosti, ukupna izloženost domaćeg financijskog sustava sistemskim rizicima zadržala se na povišenoj razini, ocjenjuje u srijedu Hrvatska narodna banka (HNB) u priopćenju sa sjednice Savjeta HNB-a.
Štednja građana u Crnoj Gori 1,8 milijardi eura
ŠTEDNJA
Štednja građana u Crnoj Gori 1,8 milijardi eura
PODGORICA - Štednja građana u Crnoj Gori povećana je za 70,4 miliona eura i na kraju marta je iznosila 1,8 milijardi eura, saopšteno je iz Centralne banke (CBCG).
Addiko bank ostvarila dobit u prvom kvartalu 2021.
U PLUSU
Addiko bank ostvarila dobit u prvom kvartalu 2021.
BEČ - Addiko bank AG ostvarila je dobit od 5,0 milijuna eura nakon oporezivanja u prvom kvartalu 2021. godine, nakon minusa od 8,4 milijuna eura u istom kvartalu prethodne godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE