GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Brodnjak: Komercijalna banka će integrirati svoje banke u BiH i Crnoj Gori

Brodnjak: Komercijalna banka će integrirati svoje banke u BiH i Crnoj Gori
INTEGRACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.01.2021 / 09:44
Autor: SEEbiz / Novosti
BEOGRAD - Cilj je da Komercijalna banka brzo raste kako bi postala sistemski igrač u regiji, poručuje Blaž Brodnjak, predsjednik NLB grupe, koja je postala vlasnik srpske Komercijalne banke.

U intervjuu za Novosti, Brodnjak kaže da je dugoročni cilj da banka građanima i poduzetnicima u Srbiji bude pravi strateški sagovornik i partner koji iskreno brine o kvalitetu života.

- Dolazimo iz regije i u tom smislu ovo je jedna strana investicija koja je ipak lokalne prirode, rekao je Brodnjak i naveo da će preuzimanjem Komercijalne banke ta grupa biti top tri u Srbiji.

Naveo je da je NLB grupa u Sloveniji napravila ozbiljan iskorak u digitalizaciji, te da je analiza pokazala da u Komercijalnoj banci kao uglednom brendu ima mnogo znanja i iskrenog interesa za razvoj modernog poslovanja.

Na pitanje što će biti s operacijama Komercijalne banke u BiH i Crnoj Gori, Brodnjak je rekao da se ide u pravcu integrisanja te sestrinske banke u svim zemljama.

- Svatko tko bude radio odgovorno, imaće mogućnost da se dokaže, rekao je Brodnjak i naveo da je preuranjeno govoriti o konačnom broju zaposlenih, ali i da digitalizacija mijenja banke fundamentalno.

- Mi smo u Sloveniji imali 4.200 zaposlenih, a za nekoliko godina imaćemo 2.100. Sa druge strane, otvaraju se nove mogućnosti, novi profili, nova znanja, kaže Borodnjak.

Napomenuo je da banke danas postaju u principu tehnološke firme, te da se razvijaju različiti modeli, alati, informacijska rešenja, elektronski kakanli i da se otvaraju nove mogućnosti.

Naveo je da banka u Srbiji neće mijenjati ime i da naziv NLB Komercijalna banka veoma dobro zvuči.

Kaže da će Komercijalna banka postati praktično drugo sjedište NLB grupacije, jer žele da u njoj izgrade centar kompetencija za razvoj zajedničkih platformi za sve banke kćerke u grupaciji.

Tagovi: Blaž Brodnjak, Komercijalna banka, Nova ljubljanska banka
PROČITAJ I OVO
Softbank s neočekivanim kvartalnim gubitkom
GUBITAK
Softbank s neočekivanim kvartalnim gubitkom
TOKYO - Japanska Softbank grupa neočekivano je zabilježila gubitak od 783 milijarde jena (5,5 milijardi eura) u trećem kvartalu, koji za grupu završava krajem prosinca. Veliki udarac poslovanju ovog investicijskog diva bilo je usporavanje tehnološkog sektora, prenosi francuska novinska agencija AFP.
BNP Paribas iznevjerio očekivanja, ali povećao ciljeve
REZULTATI
BNP Paribas iznevjerio očekivanja, ali povećao ciljeve
PARIZ - BNP Paribas, najveći zajmodavac u eurozoni, objavio je neto dobit nižu od očekivane u četvrtom tromjesečju, budući da su skok njezinih troškova rizika i viši operativni troškovi neutralizirali procvat u prodaji trgovanja.
OTP završio preuzimanje Nove KBM, slijedi integracije sa SKB bankom
PROCEDURA
OTP završio preuzimanje Nove KBM, slijedi integracije sa SKB bankom

LJUBLJANA - Mađarska bankarska grupa OTP uspješno je završila preuzimanje Nove KBM i tako postala službeni vlasnik mariborske grupe, a slijedi proces integracije Nove KBM sa SKB bankom, koji bi trebao trajati godinu i pol.

Banka Slovenije jača aktivnosti za veću financijsku pismenost
NAPORI
Banka Slovenije jača aktivnosti za veću financijsku pismenost
LJUBLJANA - Banka Slovenije je pojačala svoje aktivnosti na području financijskog opismenjavanja. "Unatoč svim dosadašnjim naporima, financijska pismenost je relativno niska, ali smo također utvrdili da smo kao društvo uspješniji ako ljudi razumiju gospodarsko okruženje i financijski sustav", sažeo je razloge Boštjan Vasle, guverner Banke Slovenije. za ovo za STA.
Blagi rast dobiti i prihoda Intese Sanpaolo u 2022.
SOLIDNO
Blagi rast dobiti i prihoda Intese Sanpaolo u 2022.
MILANO . Intesa Sanpaolo je prošle godine ostvarila neto dobit od 4,35 milijardi eura, što je četiri posto više nego u 2021.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE