GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Boris Centner preuzima novu ulogu u Erste banci

Boris Centner preuzima novu ulogu u Erste banci
KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.06.2022 / 16:56
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Boris Centner, član uprave Erste&Steiermärkische Bank d.d. (Erste banke) nadležan za poslovanje s gospodarstvom i financijska tržišta, odlučio je s istekom važećeg mandata 31. srpnja 2022. godine povući se sa svoje dosadašnje funkcije.

S pozicije na kojoj je neprekidno od 1995. godine odlazi na vlastiti zahtjev, a karijeru će nastaviti u okviru Erste grupe kao glavni savjetnik uprave Erste banke za poslovanje s gospodarstvom i financijska tržišta. U novoj ulozi, uz fokus na razvoj poslovanja te daljnje jačanje odnosa s klijentima u Hrvatskoj, posvetit će se razvoju regionalne suradnje i implementaciji tzv. SEE Corporate Clustera. Slijedom navedenog, uprava Erste banke od 1. kolovoza 2022. brojat će pet članova, odnosno jednog člana manje nego dosad, a trenutačna Centnerova zaduženja preuzet će predsjednik uprave Christoph Schoefboeck.

„Kroz dosadašnju, ali vjerujem i kvalitetnu buduću zajedničku suradnju s Borisom Centnerom, u velikoj smo se mjeri približili ostvarenju njegove vizije o Erste banci kao banci prvog izbora za korporativne klijente. Uvažavajući njegovu odluku, u Erste grupi ovakav razvoj situacije vidimo kao odličnu priliku za implementaciju tzv. SEE Corporate Clustera na regionalnoj razini, s ciljevima daljnjeg razvoja regionalne suradnje u korporativnom segmentu na području jugoistočne Europe, kao i olakšavanja poslovanja s Erste grupacijom klijentima koji su prisutni u zemljama ove regije. Uz zahvalu na svemu što je Centner u svojoj dosadašnjoj karijeri člana uprave pružio Erste banci, preuzimanjem njegovih nadležnosti i dalje ću se s punim povjerenjem oslanjati na njegovu podršku“, istaknuo je ovom prigodom Christoph Schoefboeck.

„Približavanje dobrih praksi, alata i modela koje u Erste banci koristimo u područjima poslovanja s gospodarstvom i financijskih tržišta, ali prije svega odnosa koje gradimo, predstavljaju veliki potencijal za Erste grupu u regionalnom kontekstu. Odluku da preuzmem novu ulogu planirali smo već neko vrijeme te zahvaljujem svojim kolegama na uspješnoj suradnji i velikoj podršci na putu zajedničkog uspjeha tijekom svih ovih godina. U područjima poslovanja s gospodarstvom i financijskih tržišta postavili smo standarde koji predstavljaju ogledni primjer na hrvatskom tržištu, ali i puno šire. Siguran sam da ću u novoj ulozi imati priliku još više ojačati tržišnu poziciju Erste banke i Erste grupe, kako u Hrvatskoj tako i u regiji“, naglasio je Boris Centner ovom prigodom.

Tagovi: Boris Centner, Erste banka, Christoph Schoefboeck
PROČITAJ I OVO
Lloyds: Visoki troškovi smanjili kvartalnu dobit
PRITISCI
Lloyds: Visoki troškovi smanjili kvartalnu dobit
LONDON - Britanski bankarski div Lloyds u prvom je ovogodišnjem tromjesečju zabilježio neto dobit od 1,1 milijardu funti (1,28 milijardi eura), što je 29 posto manje nego u istom razdoblju lani.
Sberbank isplaćuje rekordne dividende
DIVIDENDA
Sberbank isplaćuje rekordne dividende
MOSKVA - Nadzorni odbor ruske Sberbanke preporučio je isplatu rekordnih dividendi od 750 milijardi rubalja (8,03 milijarde dolara), odnosno 50 posto neto dobiti banke, rekao je direktor banke German Gref.
Vlaho preuzima poziciju predsjednika Uprave Bank Austria, Ćubela novi predsjednik Uprave Zabe
KARIJERE
Vlaho preuzima poziciju predsjednika Uprave Bank Austria, Ćubela novi predsjednik Uprave Zabe
ZAGREB – Dalibor Ćubela novi je predsjednik Uprave Zagrebačke banke te će zamijeniti Ivana Vlahu koji preuzima poziciju predsjednika Uprave UniCredit Bank Austria. Nova imenovanja podliježu odobrenju nadzornih tijela.
HUB: Vjerojatno počinje ciklus pada kamatnih stopa
KAMATNE STOPE
HUB: Vjerojatno počinje ciklus pada kamatnih stopa
ZAGREB - Hrvatska udruga banaka objavila je "HUB Analize 78: Inflacija i kamatne stope: nova stvarnost 2024." gdje se istražuju dva ekonomska scenarija u europodručju za ovu godinu i početak 2025., odnosno predviđa se daljnje kretanje inflatornih pritisaka i kamatnih stopa za koje se ističe da počinju padati.
UBS: Pet valova otpuštanja počinje u lipnju
OTPUŠTANJA
UBS: Pet valova otpuštanja počinje u lipnju
BEČ - Otkazi u sklopu programa rezanja troškova švicarskog bankarskog diva UBS-a, najavljenog nakon preuzimanja Credit Suisse, odvijat će se u pet valova ove godine počevši od lipnja, izvijestile su u nedjelju novine SonntagsZeitung.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE