GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bivši predsjednik Morgan Stanleya vodit će UBS

Bivši predsjednik Morgan Stanleya vodit će UBS
KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.11.2021 / 22:09
Autor: SEEbiz
ŽENEVA - UBS je u subotu iznenađujuće imenovao bivšeg predsjednika Morgan Stanleyja Colma Kellehera kao nasljednika Axela Webera na mjestu predsjednika najvećeg svjetskog upravitelja bogatstvom.

Weberov mandat istječe u travnju 2022.

Kelleher, Irac iz okruga Cork, povukao se sa svog mjesta u Morgan Stanleyu 2019. godine nakon tri desetljeća u američkoj investicijskoj banci, uključujući i poziciju financijskog direktora tijekom globalne financijske krize, ali je ostao kao posebni savjetnik.

UBS je želio zaposliti predsjednika s iskustvom u investicijskom bankarstvu kako bi blisko surađivao s bivšim šefom ING-a Ralphom Hamersom, koji je prošle godine postao glavni izvršni direktor najveće švicarske banke i obećao poboljšati svoje digitalne usluge nakon karijere usredotočene prvenstveno na bankarstvo s stanovništvom.

"UBS sa zadovoljstvom može predložiti člana uprave i budućeg predsjednika koji ima duboko razumijevanje globalnog bankarskog krajolika", rekao je Weber u priopćenju.

“Njegovih 30 godina liderskog iskustva u bankarstvu i izvrsni odnosi diljem svijeta čine Colma idealnim za UBS.”

Banka je namjeravala izabrati novog predsjednika do kraja godine. Dioničari sada moraju odobriti imenovanje Kellehera na svojoj godišnjoj skupštini 6. travnja.

Tijekom financijske krize, Kelleher je drastično smanjio bilancu Morgan Stanleyja i pretvorio ga u tradicionalnu bankovnu holding tvrtku kako bi mogao pristupiti financiranju iz američkih Federalnih rezervi, kao i pregovarati o ulaganju od 9 milijardi dolara japanske banke Mitsubishi UFJ Financial Group.

Tagovi: UBS banka, Morgan Stanley, Ralph Hamers, Colm Kelleher, Axel Weber
PROČITAJ I OVO
ESLJP: Hrvatska povrijedila prava dioničarima Croatia banke
PRESUDA
ESLJP: Hrvatska povrijedila prava dioničarima Croatia banke
ZAGREB - Europski sud za ljudska prava (ESLJP) presudio je da je Hrvatska povrijedila prava na pošteno suđenje i na mirno uživanje vlasništva bivšim dioničarima Croatia banke zbog propusta domaćih sudova da preispitaju vladinu odluku o povlačenju i poništaju dionica.
The Banker: Intesa Sanpaolo dobila nagradu za banku godine u Italiji
NAGRADE
The Banker: Intesa Sanpaolo dobila nagradu za banku godine u Italiji
ZAGREB - Intesa Sanpaolo (matična banka PBZ-a) ponovno je "Banka godine u Italiji" (Bank of the Year in Italy) prema The Bankeru, uglednoj publikaciji Financial Times Grupe.
The Banker: OTP banka je banka 2021. godine u Hrvatskoj
PRIZNANJA
The Banker: OTP banka je banka 2021. godine u Hrvatskoj
SPLIT – Prema izboru najprestižnijeg financijskog magazina The Banker OTP banka d.d. je najbolja banka 2021. u Hrvatskoj.
HUB: Osjetan oporavak kreditiranja stanovništva
OPORAVAK
HUB: Osjetan oporavak kreditiranja stanovništva
ZAGREB - Rast ukupnih kredita stanovništvu u listopadu iznosio je 4,1 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine, pri čemu su stambeni krediti porasli za 10,6 posto, istaknuto je u novim HUB Pregledima, naslovljenima "Osjetan oporavak kreditiranja stanovništva uz povijesno najniže kamatne stope".
HPB: Vrhovni sud dopušta reviziju na presudu u slučaju Puharić
REVIZIJA
HPB: Vrhovni sud dopušta reviziju na presudu u slučaju Puharić
ZAGREB - Hrvatska poštanska banka (HPB) izvijestila je u srijedu da je Vrhovni sud donio rješenje kojim dopušta banci podnošenje revizije na presudu u slučaju Jušte Puharića, kao i da je Općinski građanski sud donio rješenje kojim se odgađa prijenos novčanih sredstava tužitelju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE