GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bankomati Nove KBM više ne isplaćuju novčanice od 10 eura

Bankomati Nove KBM više ne isplaćuju novčanice od 10 eura
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.08.2022 / 22:47
Autor: SEEbiz

MARIBOR - Na bankomatima Nove KBM korisnici više ne mogu podizati novčanice od 10 eura, objavio je Savez potrošača Slovenije u prilogu na svojim stranicama. Iz druge najveće banke u zemlji objasnili su mu da je riječ o poslovnoj odluci temeljenoj na analizi isplata. Druge banke za sada još uvijek isplaćuju desetke na svojim bankomatima.

Udruzi potrošača javio se korisnik koji nije mogao podići deset eura na bankomatu jer su bili dostupni samo apoeni većih iznosa. Htio je podići novac na bankomatu Nove KBM.

S tim u vezi razloge su provjerili u banci, gdje su potvrdili da klijenti ne mogu podići novčanice od 10 eura s njihove mreže bankomata.

“Poslovna je to odluka banke temeljena na analizi podizanja gotovine na našim bankomatima”, napisali su. U poruci koju je banka poslala korisniku kao razlog je navedena racionalizacija poslovanja.

Iz udruge potrošača kažu da je Nova KBM jedina koja ne dopušta podizanje deset eura na svojim bankomatima. Najmanja dostupna novčanica je 20 eura. U međuvremenu, druge banke i dalje izdaju novčanice od 10, 20 i 50 eura, a neke isplaćuju i stotice.

Banka Slovenije je krovnoj slovenskoj potrošačkoj organizaciji objasnila da zakon o bankama ne obvezuje banke na izdavanje određenih apoena za podizanje novca na bankomatu. To je, dakle, odluka pojedine banke. Istodobno, bankomat ima i ograničen broj kazeta s novčanicama, pa nije tehnički izvedivo izdati svih šest ili sedam različitih apoena.

S tim u vezi pitaju se nema li doista potražnje za novčanicama od 10 eura prilikom podizanja novca s bankomata. Iako je riječ o malom iznosu, barem pred kraj mjeseca, mnogima bi to moglo biti jedino što ostane na računu, upozoravaju. Ujedno, prema njihovim riječima, to znači da nije moguće podići gotovinu na bankomatu sa stanjem na računu od 19,90 eura, a također da nije moguće podići 30 eura.

Tagovi: Nova KBM, novčanice od 10 eura
PROČITAJ I OVO
Građani se kreditno zadužili za 7,2 milijarde kuna više nego lani
KREDITIRANJE
Građani se kreditno zadužili za 7,2 milijarde kuna više nego lani
ZAGREB - Krajem rujna stambeni krediti iznosili su 73,3 milijarde kuna. U odnosu na kraj 2021., stambeni krediti ostvarili su rast od 8,1% ili 5,5 milijardi kuna, a u promatranom mjesecu činili su 49,4% ukupnih plasmana stanovništvu.
OTP dovršio međunarodno izdanje obveznica vrijedno 650 milijuna eura
OBVEZNICE
OTP dovršio međunarodno izdanje obveznica vrijedno 650 milijuna eura
BUDIMPEŠTA - OTP banka, najveći mađarski komercijalni zajmodavac, u petak je najavila izdavanje 650 milijuna eura na međunarodnom tržištu obveznica, navodi se u izvješću državnog medija MTI.
Kunski krediti stanovništvu pali treći mjesec zaredom na godišnjoj razini
PAD
Kunski krediti stanovništvu pali treći mjesec zaredom na godišnjoj razini
ANALIZA - Prema podacima Hrvatske narodne banke, ukupni krediti stanovništvu krajem rujna porasli su na osnovi stanja za 7,2 mlrd. kuna ili 5,1% u odnosu na isto razdoblje prošle godine i 0,3 mlrd. kuna ili 0,2% u odnosu na prethodni mjesec, dosegnuvši 148,3 mlrd. kuna.
EBRD pozvao vlasti BiH da zbog inflacije pomognu poduzetnicima i građanima
POZIV
EBRD pozvao vlasti BiH da zbog inflacije pomognu poduzetnicima i građanima
SARAJEVO - Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) pozvala je vlasti Bosne i Hercegovine da u 2023. godini snažnije pomognu privatnim poduzetnicima i ugroženim kategorijama stanovništva kako bi umanjili utjecaj daljnjeg rasta cijena i negativnih ekonomskih kretanja, kao posljedica rata u Ukrajini.
Rizici rastu: Bundesbank poziva banke da stvore veće rezerve
APEL
Rizici rastu: Bundesbank poziva banke da stvore veće rezerve
FRANKFURT - Rizici s kojima se suočava realna ekonomija porasli su, priopćila je u četvrtak njemačka središnja banka pozivajući bankarski sektor da ima odgovarajuće rezerve kako bi se nosio s gubicima po svojim kreditima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE