GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Banke nakon 31. ožujka više neće produljivati moratorij na kredite

Banke nakon 31. ožujka više neće produljivati moratorij na kredite
KREDITI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.03.2021 / 10:57
Autor: SEEbiz / Novi list
RIJEKA – Banke najavljuju da moratorija na kredite, barem onakvih kakvi su bili, više nema, no tvrde da će ipak, u dogovoru sa svakim pojedinim klijentom, nastojati iznaći rješenje.

Ono se pak svodi na to da pozivaju klijente, posebice poduzeća iz uslužnog sektora, da im se jave, da ne čekaju da se obveze nagomilaju, piše Novi list.

Jasno je, međutim, da kolektivnog rješenja više nema, sada će ipak svatko biti prepušten sam sebi i svojoj poslovnoj banci. Svi se pitaju kako će proći taj prijelaz iz izvanrednog stanja u redovno, u smislu da se moraju početi vraćati kreditne obaveze, a pravi se novčani tijek, s obzirom na sve okolnosti, još nije uspostavio. Naravno, smirivanje epidemiološke krize i početak bolje sezone – sve bi spasio. Hrvatska udruga banaka (HUB) kaže da je »u komunikaciji s predstavnicima turističkog sektora i srodnih djelatnosti kako bi se pravovremeno pronašla optimalna rješenja za klijente banaka«.

– Naime, prema važećoj regulaciji na europskoj i hrvatskoj razini banke nemaju mogućnost odobravati dodatne »Covid moratorije« za one klijente koji navedenu mjeru već koriste u trajanju od 12 mjeseci, podsjećaju u HUB-u. Međutim, savjetuju, »pravovremenom komunikacijom i u zajedničkom dogovoru moguće je pronaći rješenja na individualnoj razini za svakog pojedinog klijenta koji i dalje ima financijske poteškoće, te nije u mogućnosti podmirivati kreditne obveze.«

– Banke, u skladu s vlastitom poslovnom politikom, aktivno komuniciraju s klijentima te će nastojati kroz redovne instrumente olakšanja otplate kreditnih obveza pronalaziti rješenja na individualnoj razini. Stoga naglašavamo da je važno komunicirati sa svojom bankom i da je kroz razgovor u većini slučajeva moguće pronaći individualno rješenje, zaključuju u HUB-u. Poslovne banke, one kojima smo uputili upit i koje su odgovorile, potvrdile su da moratoriji ističu, no isto tako pozivaju klijente da im se obrate, jer će, kažu, nastojati na individualnoj razini pokušati nešto učiniti. Sada će to, ako dakle odluče još malo »sačekati« svoje inače dobre klijente s održivim poslovnim planom, za njih ipak biti »loši krediti«, što znači da će morati po tim kreditnim partijama izdvajati rezervacije, te si tako umanjivati dobit, koju ionako ne mogu, odlukom regulatora, još isplaćivati, baš iz ovih razloga: dok se ne vidi realno stanje.

Iz OTP banke podsjećaju da su od početka krize uzrokovane Covidom, svim raspoloživim alatima izlazili u susret i građanima i poslovnim klijentima pokušavajući olakšati nastalu situaciju.

– U mjere pomoći uključeni su i potresom pogođeni klijenti, prvo sa zagrebačkog, a potom i s područja Sisačko-moslavačke županije. Najčešće korišteni alati su bili, ili restrukturiranje dugovanja, ili moratoriji koji su odobravani na 3, 6 ili čak 12 mjeseci za djelatnosti u turizmu ili povezanih djelatnosti. Nakon isteka prvih zahtjeva mnogi su moratoriji i produljeni na principu individualnog pristupa i dužne pažnje koja je poklanjana svakom klijentu. Unatoč tome što nakon 31. ožujka 2021. ne postoji regulatorni okvir koji bi regulirao masovnije provođenje novih ili produljenje postojećih mjera, banka će svakako prilikom svakog pristiglog zahtjeva uzeti u obzir trenutnu situaciju te će kao i do sada individualnim pristupom pokušati sa svakim klijentom, kako poslovnim tako i privatnim, pronaći najbolje rješenje za sve sudionike. Međutim, uslijed isteka COVID-19 regulative, odnosno relaksiranih pravila vezanih uz restrukturiranje i klasifikaciju klijenata, odobrenjem takvih zahtjeva banka će u većini slučajeva biti primorana klasificirati takve kredite kao »loš dug«, dok je dosad to bio slučaj samo sa odobrenim zahtjevima koji nisu bili u skladu sa EBA/HNB Covid pravilima, tumače u OTP banci.

U Privrednoj banci Zagreb kažu da su »mjere moratorija usklađene s regulatornim smjernicama, te će se nakon isteka istih svaki slučaj poteškoća u podmirenju financijskih obveza razmatrati individualno, također, sagledavajući socioekonomsku situaciju klijenta, a osobito imajući u vidu i razumijevanje za obiteljske i zdravstvene razloge koji mogu utjecati na sveukupnu financijsku poziciju klijenta«.

– PBZ je proaktivno usmjeren na pronalaženje rješenja i dogovora s klijentima kod kojih je došlo do poteškoća. Nastoje se iznaći odgovarajuća rješenja i primjenjuju su različiti modeli ovisno o pojedinom slučaju, ali od ključnog utjecaja je kooperativnost klijenta, spremnost na suradnju te pravovremeno informiranje banke o svim čimbenicima koji mogu utjecati na podmirenje financijskih obveza, ističu u PBZ-u.

Erste banka u svojoj ponudi ima standardne mjere restrukturiranja koje u slučaju potrebe građani mogu iskoristiti neovisno o tome jesu li prethodno koristili Covid moratorij. Kada su u pitanju poslovni subjekti, ističu u Ersteu, velikom broju klijenata koji su odgodu ugovorili na rok od šest mjeseci, dodatno produljenje nije bilo potrebno, a klijenti iz segmenta turizma i s njime povezanih djelatnosti već su ranije bili ugovorili odgodu u trajanju od 12 mjeseci.

– Banka će u idućem razdoblju svakako, u izravnoj komunikaciji s njima, kroz individualni pristup i uvažavajući objektivne okolnosti u kojima se nalaze, nastojati pronaći optimalno rješenje koje pritom može uključivati i ugovaranje dodatnih mjera olakšica otplate kreditnih obveza ili likvidnosti u suradnji sa HBOR-om, HAMAG-om i EIF-om, koje ima u svojoj standardnoj ponudi. Dosadašnja iskustva govore u prilog tome da se otvorenim pristupom i transparentnom obostranom komunikacijom s klijentima koji dođu u probleme s otplatom kredita, u najvećem broju slučajeva pronađe optimalno rješenje, kada god je to realno moguće, ističu u Ersteu. Addiko banka je, vele u toj banci, »ponudila posebne mjere i moratorije za olakšavanje financijskih poteškoća klijenata pogođenim epidemijom i/ili potresom te u svojoj ponudi ima i redovne proizvode za restrukturiranje.«

– I dalje individualno pristupamo svakom zahtjevu klijenta, bilo za ponovljenim moratorijem, restrukturiranjem ili novim financiranjem, kažu u Addiko banci. RBA, HPB i Zaba nisu odgovorili na upit.

– Osnovni savjet klijentima je da, bilo da se radi o u slučaju produljene nemogućnosti plaćanja nakon korištenja Covid odgode ili nemogućnosti plaćanja koja je nastala ili će nastati naknadno, nikako ne čekaju gomilanje dospjelih obveza i dodatnih troškova, već se što prije jave svojim savjetnicima s ciljem iznalaženja optimalnog rješenja, poručuju iz Erste banke. Banka će, kažu, »nastaviti monitorirati i kvalitetno upravljati kreditnim portfeljem, u skladu s poslovnim politikama i važećim standardima u segmentu upravljanja kreditnim rizikom, ujedno poštujući sva regulatorna pravila i primjenjujući balansirani pristup koji uvažava objektivnu tržišnu situaciju, kao i potrebe svojih klijenata«.

Tagovi: moratorij na kredit, koronakriza, Addiko banka, Zagrebačka banka, Privredna banka Zagreb, Erste, OTP banka Hrvatska
PROČITAJ I OVO
Morgan Stanley imao 911 milijuna dolara gubitaka u prvom kvartalu vezanih uz slom fonda Archegos
ENORMNO
Morgan Stanley imao 911 milijuna dolara gubitaka u prvom kvartalu vezanih uz slom fonda Archegos
NEW YORK - Morgan Stanley objavio je sjajne rezultate u prvom kvartalu, ali jedan je glavni klijent brokerske kuće tvrtku koštao gotovo milijardu dolara.
HNB: Revolut Bank UAB prima depozite, ne smije otvarati i voditi račune za plaćanje
POJAŠNJENJE
HNB: Revolut Bank UAB prima depozite, ne smije otvarati i voditi račune za plaćanje
ZAGREB - Revolut Bank UAB u Hrvatskoj pruža samo usluge primanja depozita, a ne smije otvarati i voditi račune za plaćanje, kao što su tekući račun ili žiroračun, ističu u petak iz Hrvatske narodne banke (HNB) u priopćenju o mogućnostima poslovanja tvrtki s nazivom Revolut - Revolut Bank UAB i Revolut Payments UAB - u Hrvatskoj.
HNB lani sa značajnim padom neto dobiti
OŠTAR PAD
HNB lani sa značajnim padom neto dobiti
ZAGREB - Hrvatska narodna banka (HNB) u 2020. poslovala je s dobiti od gotovo 266 milijuna kuna, ostvarivši pozitivan rezultat drugu godinu zaredom, no ona je bila gotovo tri i pol puta manja nego u godini ranije, pokazuje revidirano financijsko izvješće središnje banke objavljeno na njezini internetskim stranicama.
JPMorgan prodao rekordnih 13 milijardi dolara obveznica
OBVEZNICE
JPMorgan prodao rekordnih 13 milijardi dolara obveznica
NEW YORK - JPMorgan Chase & Co. prodao je u četvrtak 13 milijardi dolara obveznica, što je najveći posao te vrste ikad, iskoristivši neke od najjeftinijih troškova posudbe u posljednjih nekoliko godina kako bi povećala svoj kapital nakon što su Federalne rezerve dopustile da mjere pandemijske pomoći isteknu.
Snažan rast mobilnog bankarstva u BiH u 2020.
UZLET
Snažan rast mobilnog bankarstva u BiH u 2020.
SARAJEVO - Pandemija korona virusa ubrzala je digitalnu transformaciju čemu svjedoči značajan rast u segmentima volumena transakcija putem elektronskog i mobilnog bankarstva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE