GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Banca Intesa uvela u ponudu EE Farmer invest kredit

Banca Intesa uvela u ponudu EE Farmer invest kredit
KREDITI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.12.2022 / 11:34
Autor: SEEbiz
BEOGRAD – Banca Intesa, članica međunarodne bankarske grupacije Intesa Sanpaolo, uvrstila je u ponudu EE Farmer invest, dugoročni investicioni kredit za kupovinu energetski efikasne pogonske mehanizacije namenjen registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima.

EE Farmer invest kredit Banca Intesa odobrava sa rokom otplate od 25 meseci do 72 meseca, uz mogućnost korišćenja grejs perioda do 12 meseci. Kredit je dostupan u iznosu od 5.000 do 500.000 evra u dinarskoj protivrednosti, uz minimalno učešće od 20 odsto od ukupne vrednosti investicije.

„Uvažavajući ESG aspekte u svim oblastima poslovanja, ponudu kredita za unapređenje energetske efikasnosti proširili smo i na segment registrovanih poljoprivrednih gazdinstava. Imajući u vidu činjenicu da je poljoprivreda značajan uzročnik globalnog zagrevanja i emisije štetnih gasova, između ostalog i usled korišćenja zastarele mehanizacije, želimo da pomognemo klijentima da nabavkom savremene opreme investiraju u modernizaciju proizvodnje i ujedno smanje svoj karbonski otisak, istovremeno umanjujući indirektni uticaj banke na životnu sredinu i doprinoseći racionalnijem upravljaju resursima u uslovima globalne energetske krize“, izjavio je Željko Petrović, član Izvršnog odbora i direktor Divizije za poslovanje sa fizičkim licima i malim biznisom Banca Intesa.

Stalno unapređenje proizvoda i usluga na planu održivog razvoja i cirkularne ekonomije deo je strateškog opredeljenja Banca Intesa da posluje u skladu sa ESG principima. Uz podršku svoje matične grupe Intesa Sanpaolo, banka je podržala projekte cirkularne ekonomije sa 28 miliona evra kredita tokom ove godine i plasirala dodatnih 25 miliona evra za unapređenje energetske efikasnosti, zaštitu životne sredine i podršku preduzetnicama.

U isto vreme, zahvaljujući raznovrsnosti ponude, vrhunskoj usluzi i unapređenju distributivnog modela, kreditna podrška banke registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima je u prvih deset meseci 2022. godine dostigla nivo od 50 miliona evra, što predstavlja povećanje od 37 odsto u odnosu na isti period prethodne godine.

Tagovi: Banca Intesa, EE Farmer invest, Željko Petrović
PROČITAJ I OVO
Banka Slovenije jača aktivnosti za veću financijsku pismenost
NAPORI
Banka Slovenije jača aktivnosti za veću financijsku pismenost
LJUBLJANA - Banka Slovenije je pojačala svoje aktivnosti na području financijskog opismenjavanja. "Unatoč svim dosadašnjim naporima, financijska pismenost je relativno niska, ali smo također utvrdili da smo kao društvo uspješniji ako ljudi razumiju gospodarsko okruženje i financijski sustav", sažeo je razloge Boštjan Vasle, guverner Banke Slovenije. za ovo za STA.
Blagi rast dobiti i prihoda Intese Sanpaolo u 2022.
SOLIDNO
Blagi rast dobiti i prihoda Intese Sanpaolo u 2022.
MILANO . Intesa Sanpaolo je prošle godine ostvarila neto dobit od 4,35 milijardi eura, što je četiri posto više nego u 2021.
Sberbank pokreće svoju DeFi platformu
POTEZI
Sberbank pokreće svoju DeFi platformu
ZAGREB - Najveća ruska banka, Sberbank, radi na pokretanju svoje platforme za decentralizirano financiranje (DeFi), pripremajući se za testiranje proizvoda za nekoliko mjeseci.
Zaba pojednostavila kreditiranje malih poduzetnika
KREDITI
Zaba pojednostavila kreditiranje malih poduzetnika
ZAGREB – Zagrebačka banka uvela je za male poduzetnike predodobrene kredite uz brzu i jednostavnu realizaciju. Personalizirana ponuda, manje dokumentacije i brže odobrenje neke su od prednosti za mala poduzeća.
Računi sve većeg broja Nijemaca u minusu
PROBLEMI
Računi sve većeg broja Nijemaca u minusu
BERLIN - Poskupljenja u protekla tri mjeseca su ostavila pustoš na bankovnim računima građana: već svaki sedmi korisnik bankovnih računa u Njemačkoj je u tom razdoblju dospio u minus, odnosno svoje tekuće troškove plaća dispokreditom svoje banke.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE