GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Banca Intesa sklopila dogovor o garanciji kreditnog portfolija sa DFC

Banca Intesa sklopila dogovor o garanciji kreditnog portfolija sa DFC
GARANCIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.09.2022 / 19:34
Autor: SEEbiz
BEOGRAD – Postizanjem dogovora o dvanaestogodišnjoj garanciji kreditnog portfolija sa Američkom razvojnom finansijskom korporacijom (DFC) Banca Intesa obezbedila je garantnu podršku za plasiranje dodatnih 82 miliona dolara za razvoj mikro, malih i srednjih preduzeća, registrovanih poljoprivrednih gazdinstava, kao i preduzeća koja vode žene i onih koja posluju u manje razvijenim regionima u Srbiji.

Garancija je obezbeđena uz podršku Ministarstva finansija Republike Srbije i u partnerstvu sa Američkom agencijom za međunarodni razvoj (USAID) koja promoviše jednake mogućnosti za razvoj mikro, malih i srednjih preduzeća u Srbiji.

Sporazumom će biti obezbeđena garancija za realizaciju kredita za obrtna sredstva i kapitalne investicije s ciljem doprinosa ekonomskoj stabilizaciji nakon pandemije, stimulisanja otvaranja novih radnih mesta i ekonomskog rasta, kao i ojačanja njihove otpornosti na buduće ekonomske promene.

„Novi sporazum o garanciji kreditnog portfolija potvrda je uspešne saradnje sa Američkom razvojnom finansijskom korporacijom započete 2021. godine u domenu podrške poljoprivredi. Posebno mi je zadovoljstvo što ćemo posredstvom novog dogovora, postignutog zahvaljujući Vašingtonskom sporazumu iz 2020. godine, biti prva banka koja će biti u prilici da proširi svoju podršku i na segment mikro, malih i srednjih preduzeća, ali i startapova i ujedno doprinese razvoju privredne aktivnosti u područjima u kojima posluju, dodatno podstakne konkurentnost u oblasti poljoprivrede i napredak manje razvijenih regiona naše zemlje.“, izjavio je Darko Popović, predsednik Izvršnog odbora Banca Intesa.

„Ponosni smo na saradnju između DFC-a i Banca Intesa, Ministarstva finansija i USAID-a uspostavljenu kako bi se obezbedila nedostajuća sredstva za finansiranje mikro, malih i srednjih preduzeća u Srbiji. Nedostatku sredstava potrebnih za njihovo finansiranje doprinose eksterni uticaji poput pandemije i trenutne globalne makroekonomske nestabilnosti, što nesrazmerno utiče na manja preduzeća, preduzeća koja vode žene, kao i registrovana poljoprivredna gazdinstva,“ rekao je Džejms Polan, potpredsednik DFC-ove Kancelarije za razvojne kredite.

Ukupan portfolio kredita pokriven DFC garancijom, koji će Banca Intesa plasirati klijentima, biće usmeren ka sektoru poljoprivrede, nedovoljno razvijenim regionima, preduzećima čiji su vlasnici žene, kao i startap preduzećima.

Tagovi: Banca Intesa, Darko Popović, Američka razvojna finansijska korporacija
PROČITAJ I OVO
I UniCreditu zaplijenjena imovina u Rusiji
ZAPLJENA
I UniCreditu zaplijenjena imovina u Rusiji
MOSKVA - U petak je Arbitražni sud Sankt Peterburga i Lenjingradske oblasti zaplijenio imovinu i račune podružnica UniCredit banke u Rusiji u vrijednosti od 462,6 milijuna eura.
Sud naredio zapljenu imovine Deutsche Bank u Rusiji
ZAPLJENA
Sud naredio zapljenu imovine Deutsche Bank u Rusiji
MOSKVA - Deutsche Bank će morati predati svu imovinu koju posjeduje u Rusiji, prema odluci suda u St. Petersburgu.
Banke ponovno počele smanjivati kamate na oročenu štednju
KAMATNE STOPE
Banke ponovno počele smanjivati kamate na oročenu štednju
ZAGREB - Tek što su potkraj prošle godine, potaknute Vladinim izdanjima narodnih obveznica i trezorskih zapisa, podignule kamate na depozite, sada ih postupno snižavaju.
Ukupni krediti na kraju prvog kvartala 43,6 mlrd. eura
KREDITIRANJE
Ukupni krediti na kraju prvog kvartala 43,6 mlrd. eura
ANALIZA - Prema posljednjim podacima HNB-a, ukupni krediti drugih monetarnih financijskih institucija institucionalnim sektorima iznosili su na kraju ožujka 2024., na osnovi stanja, 43,6 mlrd. eura.
Mađarski regulator kaznio OTP banku
KAZNA
Mađarski regulator kaznio OTP banku
BUDIMPEŠTA - Narodna banka Mađarske (MNB) kaznila je OTP banku sa 102 milijuna HUF zbog nepoštivanja propisa u vezi s pružanjem usluga plaćanja, priopćili su u srijedu središnja banka i regulator financijskog tržišta, prema izvješću državnog medija MTI.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE