GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Alta Pay grupa preuzima Alta banku

Alta Pay grupa preuzima Alta banku
AKVIZICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.07.2021 / 19:23
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Alta Pay grupa objavila je nameru za preuzimanja akcija Alta banke - nekadašnje Jubmes banke. Ponuda je usledila nakog velikog obima trgovanja akcijama na Beogradskoj berzi prethodnog dana.

„Alta Pay grupa namerava da kupi preostalih 36,1 odsto akcija koje se nalaze u rukama manjinskih akcionara, nakon što je posle jučerašnjih transakcija stigla do vlasničkog učešća od 63,9 odsto, uglavnom na ceni od 4.350 dinara“, saopštila je brokerska kuća Momentum.

Obaveštenje o nameri preuzimanja objavljeno je i na Beogradskoj berzi.

Alta pay je postao dominantni akcionar tadašnje Jubmes banke u maju 2019. godine kada je od države kupio 28,5 odsto akcija po ceni od 7.207 dinara po akciji, podseća Momentum.

„Aktuelna konsolidacija vlasništva dolazi nakon više od dve godine od ove transakcije pa ponuđač neće biti u obavezi da ponudi cenu koju je tada platio državi“, ukazuje brokerska kuća.

Tagovi: Alta Pay grupa, Alta banka, Jubmes banka
PROČITAJ I OVO
Dobit Barclaysa pala, ali nadmašila očekivanja
SOLIDNO
Dobit Barclaysa pala, ali nadmašila očekivanja
LONDON - Barclays je u četvrtak izvijestio o neto dobiti u prvom tromjesečju koja se može pripisati dioničarima od 1,55 milijardi funti (1,93 milijarde dolara), nadmašivši očekivanja i vrativši britanskom zajmodavcu na dobit usred velike strateške promjene.
SID banka: Neto dobit u 2023. skočila 90%
UZLET
SID banka: Neto dobit u 2023. skočila 90%
LJUBLJANA - SID banka lani je ostvarila 15,6 milijuna eura čiste dobiti, što je nešto manje od 90 posto više nego godinu prije. Krediti nebankarskom sektoru porasli su za približno tri posto, na 1,43 milijarde eura, objavila je Državna banka za izvoz i razvoj.
Deutsche Bank u prvom kvartalu objavio rezultate iznad očekivanja
DOBRE BROJKE
Deutsche Bank u prvom kvartalu objavio rezultate iznad očekivanja
FRANKFURT - Deutsche Bank je u četvrtak izvijestila o 1,275 milijardi eura (1,365 milijardi dolara) neto dobiti koja se može pripisati dioničarima u prvom tromjesečju, što predstavlja porast od 10 posto na godišnjoj razini.
Rusija plijeni imovinu JPMorgana
POTEZI
Rusija plijeni imovinu JPMorgana
MOSKVA - Ruski sud naredio je zapljenu 439,5 milijuna dolara imovine JPMorgan Chase nakon što je ruska državna VTB banka podnijela tužbu za "naknadu gubitka" protiv najveće američke banke.
Lloyds: Visoki troškovi smanjili kvartalnu dobit
PRITISCI
Lloyds: Visoki troškovi smanjili kvartalnu dobit
LONDON - Britanski bankarski div Lloyds u prvom je ovogodišnjem tromjesečju zabilježio neto dobit od 1,1 milijardu funti (1,28 milijardi eura), što je 29 posto manje nego u istom razdoblju lani.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE