GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Alen Kovač novi predsjednik Kluba glavnih ekonomista pri HUB-u

Alen Kovač novi predsjednik Kluba glavnih ekonomista pri HUB-u
HUB
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.01.2021 / 22:03
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Direktor ekonomskih istraživanja Erste&Steiermärkische Bank d.d. Alen Kovač i Ivana Jović, direktorica ekonomskih istraživanja iz Privredne banke Zagreb d.d., novo su vodstvo Kluba glavnih ekonomista Hrvatske udruge banaka.

Članovi Kluba jednoglasno su na posljednjoj sjednici izabrali Alena Kovača predsjednikom, a Ivanu Jović dopredsjednicom Kluba za sljedeće dvije godine. U proteklom dvogodišnjem razdoblju Klubom je predsjedavala Zrinka Živković Matijević, direktorica ekonomskih istraživanja u Raiffeisenbank Austria d.d..

Alen Kovač stekao je titulu magistra ekonomije na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Karijeru je započeo 2005. godine u Erste&Steiermärkische Bank d.d. te je bio primarno fokusiran na istraživanja u području makroekonomije i tržišta kapitala. Od 2010. godine postaje Direktor ekonomskih istraživanja u Erste&Steiermärkische Bank d.d. i već niz godina uspješno upravlja istraživačkim odjelom koji analizira makroekonomske trendove, tržište kapitala i dionica te cjelokupni bankarski sektor. Alen Kovač je čest sudionik i govornik na mnogobrojnim stručnim konferencijama u području financija, ekonomije i gospodarstva te je postao nezaobilazni sugovornik za razne makroekonomske teme bankarskog sektora u Republici Hrvatskoj.

Ivana Jović, glavna je ekonomistica i direktorica ekonomskih istraživanja Privredne banke Zagreb d.d.. Diplomirala je i magistrirala na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu te je profesionalni razvoj nastavila kroz razne dodatne edukacije i stručna usavršavanja. Poslovnu karijeru je započela 1998. godine u Zavodu za makroekonomske analize i planiranje Ministarstva financija. Potom se zapošljava u Uredu Svjetske banke, međunarodnoj instituciji koja u Hrvatskoj usko surađuje s Ministarstvom financija u cilju ostvarivanja održivoga rasta. Svoj profesionalni put nastavlja u Delegaciji Europske komisije u Zagrebu, gdje postaje ekonomska savjetnica, da bi 2004. godine prešla u Odjel za ekonomska istraživanja Privredne banke Zagreb d.d.. 2017. godine postaje direktorica ekonomskih istraživanja i glavna ekonomistica PBZ-a. Klub glavnih ekonomista osnovan je još 2007. godine zbog promicanja uloge glavnih ekonomista u hrvatskim bankama, razmjene iskustava i iznošenja zajedničkih stavova. Razmjenjujući mišljenja o najvažnijim gospodarskim kretanjima i očekivanjima, do sada su izdali mnogobrojne zajedničke anketne ekonomske analize.

Tagovi: Alen Kovač, Hrvatska udruga banaka, Ivana Jović, Klub glavnih ekonomista Hrvatske udruge banaka
PROČITAJ I OVO
HPB ušla u top pet banaka u Hrvatskoj prema imovini
USPJESI
HPB ušla u top pet banaka u Hrvatskoj prema imovini
ZAGREB – Rekordna profitabilnost, povećanje imovine i uspješno pravno pripajanje NHB-a obilježili su 2023.; započinje nova faza razvoja
Donacijom PBZ grupe preuređena i opremljena igraonica osječkog Centra za pružanje usluga u zajednici Klasje
DONACIJE
Donacijom PBZ grupe preuređena i opremljena igraonica osječkog Centra za pružanje usluga u zajednici Klasje
OSIJEK – Centar za pružanje usluga u zajednici Klasje iz Osijeka dobio je donaciju u iznosu od 25.745,99 eura kojom je preuredio i opremio igraonicu.
UBS smanjuje bonuse
POTEZI
UBS smanjuje bonuse
BERN - UBS Group AG smanjio je svoj bonus fond za prošlu godinu za 14% nakon teže godine za sklapače poslova i trgovce, budući da švicarska banka povećava svoje ciljeve uštede troškova usred integracije Credit Suisse.
Italija prodaje 12,5% udjela u banci Monte dei Paschi di Siena
PRODAJA
Italija prodaje 12,5% udjela u banci Monte dei Paschi di Siena
RIM - Italija prodaje oko 12,5% Banca Monte dei Paschi di Siena SpA za najmanje 653 milijuna eura (708 milijuna dolara) u sklopu plana vlade Giorgie Meloni da izađe iz vlasništva ovog zajmodavca.
BRICS-ova banka najavila zajmove od pet milijardi dolara u 2024.
ZAJMOVI
BRICS-ova banka najavila zajmove od pet milijardi dolara u 2024.
PEKING - Razvojna banka skupine gospodarstava u nastajanju BRICS namjerava u ovoj godini dodijeliti zajmove u ukupnom iznosu od približno pet milijardi dolara, rekao je u utorak njezin potpredsjednik Zhou Qiangwu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE