GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Alen Kovač novi predsjednik Kluba glavnih ekonomista pri HUB-u

Alen Kovač novi predsjednik Kluba glavnih ekonomista pri HUB-u
HUB
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.01.2021 / 22:03
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Direktor ekonomskih istraživanja Erste&Steiermärkische Bank d.d. Alen Kovač i Ivana Jović, direktorica ekonomskih istraživanja iz Privredne banke Zagreb d.d., novo su vodstvo Kluba glavnih ekonomista Hrvatske udruge banaka.

Članovi Kluba jednoglasno su na posljednjoj sjednici izabrali Alena Kovača predsjednikom, a Ivanu Jović dopredsjednicom Kluba za sljedeće dvije godine. U proteklom dvogodišnjem razdoblju Klubom je predsjedavala Zrinka Živković Matijević, direktorica ekonomskih istraživanja u Raiffeisenbank Austria d.d..

Alen Kovač stekao je titulu magistra ekonomije na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Karijeru je započeo 2005. godine u Erste&Steiermärkische Bank d.d. te je bio primarno fokusiran na istraživanja u području makroekonomije i tržišta kapitala. Od 2010. godine postaje Direktor ekonomskih istraživanja u Erste&Steiermärkische Bank d.d. i već niz godina uspješno upravlja istraživačkim odjelom koji analizira makroekonomske trendove, tržište kapitala i dionica te cjelokupni bankarski sektor. Alen Kovač je čest sudionik i govornik na mnogobrojnim stručnim konferencijama u području financija, ekonomije i gospodarstva te je postao nezaobilazni sugovornik za razne makroekonomske teme bankarskog sektora u Republici Hrvatskoj.

Ivana Jović, glavna je ekonomistica i direktorica ekonomskih istraživanja Privredne banke Zagreb d.d.. Diplomirala je i magistrirala na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu te je profesionalni razvoj nastavila kroz razne dodatne edukacije i stručna usavršavanja. Poslovnu karijeru je započela 1998. godine u Zavodu za makroekonomske analize i planiranje Ministarstva financija. Potom se zapošljava u Uredu Svjetske banke, međunarodnoj instituciji koja u Hrvatskoj usko surađuje s Ministarstvom financija u cilju ostvarivanja održivoga rasta. Svoj profesionalni put nastavlja u Delegaciji Europske komisije u Zagrebu, gdje postaje ekonomska savjetnica, da bi 2004. godine prešla u Odjel za ekonomska istraživanja Privredne banke Zagreb d.d.. 2017. godine postaje direktorica ekonomskih istraživanja i glavna ekonomistica PBZ-a. Klub glavnih ekonomista osnovan je još 2007. godine zbog promicanja uloge glavnih ekonomista u hrvatskim bankama, razmjene iskustava i iznošenja zajedničkih stavova. Razmjenjujući mišljenja o najvažnijim gospodarskim kretanjima i očekivanjima, do sada su izdali mnogobrojne zajedničke anketne ekonomske analize.

Tagovi: Alen Kovač, Hrvatska udruga banaka, Ivana Jović, Klub glavnih ekonomista Hrvatske udruge banaka
PROČITAJ I OVO
ECB će narediti UniCreditu da smanji poslovanje u Rusiji
NESLUŽBENO
ECB će narediti UniCreditu da smanji poslovanje u Rusiji
WASHINGTON/RIM - Europska središnja banka spremna je narediti talijanskom UniCreditu da prekine svoje poslovanje s Rusijom, rekle su dvije osobe upućene u rasprave, dok regulator vrši pritisak da prekine europske financijske veze s Moskvom.
Dionice Zabe dobro se drže i nakon isteka prava na dividendu
TRŽIŠTE
Dionice Zabe dobro se drže i nakon isteka prava na dividendu
ZAGREB - U utorak je isteklo pravo na dividendu Zagrebačke banke. U usporedbi s cijenom na zatvaranju, dionica je pala za 5,4%, što je manje od dividendnog prinosa od 7,5%.
Sjedište udruženih banaka Nove KBM i SKB u vlasništvu OTP-a bit će u Ljubljani
PROMJENE
Sjedište udruženih banaka Nove KBM i SKB u vlasništvu OTP-a bit će u Ljubljani
LJUBLJANA - Mađarska banka OTP, koja je od veljače prošle godine vlasnik SKB banke i Nove KBM, planira spajanje banaka u drugoj polovici ove godine.
Raiffeisen očekuje zahtjev ECB-a za ubrzanjem odlaska iz Rusije
OČEKIVANJA
Raiffeisen očekuje zahtjev ECB-a za ubrzanjem odlaska iz Rusije
BEČ - Austrijska Raiffeisen Bank International (RBI) priopćila je kako očekuje zahtjev europskih regulatora za ubrzanje zatvaranja poslovanja u Rusiji.
Gotovinski krediti rasli najjače od ožujka 2019.
KREDITIRANJE
Gotovinski krediti rasli najjače od ožujka 2019.
ZAGREB - Snažan rast kredita kućanstvima započet prošle godine nastavljen je i u prvim mjesecima ove godine, "pri čemu je zamjetan pojačan rast gotovinskih nenamjenskih kredita", priopćio je HNB.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE