GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Addiko i Erste poskupljuju svoje usluge u Srbiji

Addiko i Erste poskupljuju svoje usluge u Srbiji
USLUGE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.05.2021 / 19:57
Autor: SEEbiz / NOVA.rs

BEOGRAD - Addiko banka od 7. jula i Erste banka od 1. avgusta povećaće svoje usluge za doznake i onlajn plaćanje, kao i korišćenje usluga za bankomate u bankama gde nemate otvorene račune i transakcije između dve banke.

Početkom 2021. godine banke su poskupele svoje usluge, a takav biće nastavljen i u drugoj polovini ove godine. Prema najnovijem planu, od 1. avgusta biće povećane naknade za razne vrste usluga za Erste banku, dok promene u ceni za ove usluge u Addiko banci biće povećane od 6. jula ove godine, piše Nova.rs.

Menja se Cenovnik proizvoda i usluga za stanovništvo i registrovana poljoprivredna gazdinstva, a one uključuju nekoliko segmenata.

Od 1. avgusta biće povećan Prenos novčanih sredstava u EUR po osnovu kupoprodaje nepokretnosti sa računa kupca na račun prodavca. Do sada, korisnici su za ovu uslugu plaćali maksimalno 5.000 dinara, a sada će plaćati maksimalno 7.000 dinara.

Dodatno, kada je reč o doznakama, bezgotovinski prenos novčanih sredstava u drugim valutama sa deviznog tekućeg računa biće povećan za 200 dinara. Sa minimalnih 1.000, a sada će koštati 1.200 dinara.

Biće povećana i naknada za podizanje gotovine u zemlji, pa će se tako sa računa umesto dosadašnjih 150 dinara, skidati 200. Kada je reč o šalterima drugih banaka, naknada će biti povećana sa minimalnih 200 na 250 dinara.

U Addiko banci promeniće se praktično cela korisnička usluga. Najavljeno je da se menja tarifni stav uplata/prenos na račun fizičkog ili pravnog lica kod drugih banaka sa minimalnih 110 na 150 dinara.

Kada je reč o transakcijama na prenos sredstava kod drugih pravnih lica, minimalna naknada će biti povećana sa 80 na 100 dinara.

Takođe, menja se tarifni stav prenos na račune kod drugih banaka preko 300.000 dinara Addiko eBank/Addiko.

Dodatno, doći će do izmena tarifnog stava kod isplate gotovog novca platnim karticama na bankomatima i šalterima drugih banaka, sa Mastercard kreditna kartica sa postojećih 3 odsto, na 3,25 odsto.

Menja se tarifni stav za naknade za osnovni račun sa 150 na 200 dinara mesečno.

Tagovi: Addiko banka, Erste, onlajn plaćanje, usluge za bankomate
PROČITAJ I OVO
HPB ušla u top pet banaka u Hrvatskoj prema imovini
USPJESI
HPB ušla u top pet banaka u Hrvatskoj prema imovini
ZAGREB – Rekordna profitabilnost, povećanje imovine i uspješno pravno pripajanje NHB-a obilježili su 2023.; započinje nova faza razvoja
Donacijom PBZ grupe preuređena i opremljena igraonica osječkog Centra za pružanje usluga u zajednici Klasje
DONACIJE
Donacijom PBZ grupe preuređena i opremljena igraonica osječkog Centra za pružanje usluga u zajednici Klasje
OSIJEK – Centar za pružanje usluga u zajednici Klasje iz Osijeka dobio je donaciju u iznosu od 25.745,99 eura kojom je preuredio i opremio igraonicu.
UBS smanjuje bonuse
POTEZI
UBS smanjuje bonuse
BERN - UBS Group AG smanjio je svoj bonus fond za prošlu godinu za 14% nakon teže godine za sklapače poslova i trgovce, budući da švicarska banka povećava svoje ciljeve uštede troškova usred integracije Credit Suisse.
Italija prodaje 12,5% udjela u banci Monte dei Paschi di Siena
PRODAJA
Italija prodaje 12,5% udjela u banci Monte dei Paschi di Siena
RIM - Italija prodaje oko 12,5% Banca Monte dei Paschi di Siena SpA za najmanje 653 milijuna eura (708 milijuna dolara) u sklopu plana vlade Giorgie Meloni da izađe iz vlasništva ovog zajmodavca.
BRICS-ova banka najavila zajmove od pet milijardi dolara u 2024.
ZAJMOVI
BRICS-ova banka najavila zajmove od pet milijardi dolara u 2024.
PEKING - Razvojna banka skupine gospodarstava u nastajanju BRICS namjerava u ovoj godini dodijeliti zajmove u ukupnom iznosu od približno pet milijardi dolara, rekao je u utorak njezin potpredsjednik Zhou Qiangwu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE