GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Addiko i Erste poskupljuju svoje usluge u Srbiji

Addiko i Erste poskupljuju svoje usluge u Srbiji
USLUGE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.05.2021 / 19:57
Autor: SEEbiz / NOVA.rs

BEOGRAD - Addiko banka od 7. jula i Erste banka od 1. avgusta povećaće svoje usluge za doznake i onlajn plaćanje, kao i korišćenje usluga za bankomate u bankama gde nemate otvorene račune i transakcije između dve banke.

Početkom 2021. godine banke su poskupele svoje usluge, a takav biće nastavljen i u drugoj polovini ove godine. Prema najnovijem planu, od 1. avgusta biće povećane naknade za razne vrste usluga za Erste banku, dok promene u ceni za ove usluge u Addiko banci biće povećane od 6. jula ove godine, piše Nova.rs.

Menja se Cenovnik proizvoda i usluga za stanovništvo i registrovana poljoprivredna gazdinstva, a one uključuju nekoliko segmenata.

Od 1. avgusta biće povećan Prenos novčanih sredstava u EUR po osnovu kupoprodaje nepokretnosti sa računa kupca na račun prodavca. Do sada, korisnici su za ovu uslugu plaćali maksimalno 5.000 dinara, a sada će plaćati maksimalno 7.000 dinara.

Dodatno, kada je reč o doznakama, bezgotovinski prenos novčanih sredstava u drugim valutama sa deviznog tekućeg računa biće povećan za 200 dinara. Sa minimalnih 1.000, a sada će koštati 1.200 dinara.

Biće povećana i naknada za podizanje gotovine u zemlji, pa će se tako sa računa umesto dosadašnjih 150 dinara, skidati 200. Kada je reč o šalterima drugih banaka, naknada će biti povećana sa minimalnih 200 na 250 dinara.

U Addiko banci promeniće se praktično cela korisnička usluga. Najavljeno je da se menja tarifni stav uplata/prenos na račun fizičkog ili pravnog lica kod drugih banaka sa minimalnih 110 na 150 dinara.

Kada je reč o transakcijama na prenos sredstava kod drugih pravnih lica, minimalna naknada će biti povećana sa 80 na 100 dinara.

Takođe, menja se tarifni stav prenos na račune kod drugih banaka preko 300.000 dinara Addiko eBank/Addiko.

Dodatno, doći će do izmena tarifnog stava kod isplate gotovog novca platnim karticama na bankomatima i šalterima drugih banaka, sa Mastercard kreditna kartica sa postojećih 3 odsto, na 3,25 odsto.

Menja se tarifni stav za naknade za osnovni račun sa 150 na 200 dinara mesečno.

Tagovi: Addiko banka, Erste, onlajn plaćanje, usluge za bankomate
PROČITAJ I OVO
Južnoj Africi zajam Svjetske banke od 750 milijuna dolara za oporavak od koronakrize
ZAJAM
Južnoj Africi zajam Svjetske banke od 750 milijuna dolara za oporavak od koronakrize
CAPE TOWN - Svjetska banka odobrila je zajam od 750 milijuna dolara Južnoj Africi povezan s covid-19, s ciljem zaštite siromašnih i podrške gospodarskom oporavku od pandemije, priopćila je u petak južnoafrička Nacionalna riznica.
Intesa Sanpaolo će manjinskim dioničarima isplatiti otpremninu od 830 kuna po dionici PBZ-a
ISTISKIVANJE
Intesa Sanpaolo će manjinskim dioničarima isplatiti otpremninu od 830 kuna po dionici PBZ-a
ZAGREB - Talijanska Intesa grupa, vlasnik 97,47 posto dionica PBZ-a, ušla je u završnicu istiskivanja malih dioničara iz vlasništva.
Švaljek o aferi HNB: Zaključuje se naglo i diskreditira se ljude
AFERE
Švaljek o aferi HNB: Zaključuje se naglo i diskreditira se ljude
ZAGREB - Zamjenica guvernera HNB-a Sandra Švaljek u N1 Studiju uživo komentirala je veliku aferu HNB-a. Osvrnula se i na ulaganje u obveznicu Erste banke te komentirala je li imala neke povlaštene informacije.
Vujčić: Ne razmišljam o ostavci
GUVERNER
Vujčić: Ne razmišljam o ostavci
ZAGREB - "Pa, sasvim sigurno nismo pogriješili ništa što bih ja vidio da bismo pogriješili. Šteta dolazi ove halabuke što dolazi iz svega toga."
JPMorgan razočarao investitore, dionice tonu
REZULTATI
JPMorgan razočarao investitore, dionice tonu
NEW YORK - Počela je sezona objava poslovnih rezultata američkih korporacija za zadnji kvartal 2021. godine, a prve su krenule neke velike banke koje, barem se čini, još nisu u stanju iskoristiti strmiju krivulju prinosa američkih obveznice.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE